maandag 28 juli 2014

Bedankbrief van Hamas aan de media

 

Het ligt er natuurlijk wat te dik bovenop, maar ik denk inderdaad dat Hamas weinig te klagen heeft over de berichtgeving. Vier keer een staakt het vuren weigeren maar van de media horen we het alleen wanneer Israel een staakt het vuren niet meteen en onvoorwaardelijk accepteert. Wanneer een school wordt geraakt door een granaat dan gaat men er zonder meer vanuit dat Israel dat heeft gedaan, en nog wel expres. Wanneer een Palestijnse functionaris (waarschijnlijk dus van Hamas) aan de NOS verslaggever vertelt dat Israel expres de waterleiding heeft gebombardeerd, dan gelooft men dat zonder meer, en even informeren bij de andere kant wat er is gebeurd, is dan uiteraard niet nodig. Wanneer Hamas of UNRWA (dit komt op hetzelfde neer) zegt dat er vooral vrouwen en kinderen zijn omgekomen in Gaza, dan neemt men dat klakkeloos over. Etc. Etc.

 

RP

-------------

 

Bedankbrief van Hamas aan de media

 

Door Noah Beck. Vertaling: Vederso, 27 juli 2014.

 

Beste leden van de mainstream media,

U bent geweldig geweest!

Iedereen weet dat we oorlogen met Israël beginnen die we niet militair kunnen winnen, maar wel omdat de echte overwinning plaatsvindt als u voorspelbaar elke keer weer onze kant kiest.
En u heeft deze strategie van ons ondersteund en we willen onze erkentelijkheid tonen voor uw behulpzaamheid.

In het bijzonder danken wij u voor:

Dat u zich zo veel meer op ons lijden richt dan op dat van iemand anders. Nigerianen moeten in veel grotere aantallen sterven voordat u er kennis van neemt, dus zijn we blij dat u zo veel meer waarde aan ons leven hecht.

Het minimaliseren van uw berichtgeving over onze aanvallen die tot een militaire reactie van Israël leiden en in het algemeen van het verstrekken van zo weinig context dat buitenstaanders denken dat Israëli’s gewoon Palestijnen voor de lol doden.
We zijn hiervoor vooral de Franse media dankbaar. Hun valse berichtgeving over het conflict is zo eenzijdig dat ze moslims in heel Frankrijk aanzetten tot het aanvallen van Joden en synagogen en dat wordt in ons antisemitisch wereldbeeld zeer op prijs gesteld. Hoewel het vervelend is dat dergelijke aanvallen iedereen eraan herinneren waarom Joden een eigen staat moeten hebben.

 

Het benadrukken van het aantal burgerdoden zonder uit te leggen dat onze rapporten van de slachtoffers overhaast zijn opgesteld en het aantal overdreven is en (2) dat we deze aantallen doden maximaliseren door het gebruik van de Palestijnen om onze wapens te beschermen en hen aansporen om in het gebied te blijven.
Terwijl het Israëlische leger de inwoners van Gaza waarschuwt te evacueren, in hun vervelende pogingen om onze burgerslachtoffers te minimaliseren.

 

Nooit het feit noemt dat als we miljoenen Israëli´s konden doden, we dat zouden doen. Ons Handvest vraagt immers om de vernietiging van Israël en het uitroeienvan de Joden. Net zoals de kapers van 9/11 er het beste van maakten, zij hadden ook graag veel meer Amerikanen gedood (bijvoorbeeld met behulp van massavernietigingswapens).
Ook wij zouden graag veel meer Israëli’s vermoorden. Inderdaad hebben we bij verschillende gelegenheden met opzet gericht op de kernreactor van Israël, met dit doel in het achterhoofd. Gelukkig meldt u nooit de genocidale intentie achter onze aanvallen. Terwijl u van Israël altijd de “onevenredige” reactie vermeldt.

 

Nooit heeft u ons Jihadisten genoemd, hoewel we ook christenen vervolgen. Net zoals ISIS, dat juist in Mosul christenen dwong zich te bekeren tot de islam. De gedwongen bekering, het uitzetten, of de moord op christenen en andere religieuze minderheden door radicale islamieten gebeurt al meer dan 1400 jaar, uitgebreid gedocumenteerd in het boek Crucified Again.
Fantastisch dat u dat weglaat in uw berichtgeving over ons conflict met Israël.

 

Door het bagatelliseren van hoe slecht we zijn voor de inwoners van Gaza, door bijvoorbeeld niet te berichten over onze aanval op de Israëlische energiecentrale die elektriciteit levert aan 70.000 inwoners van Gaza. Gelukkig heeft u ook genegeerd hoe de Israëli’s – in hun stomme vertoning van goedhartigheid – hun werknemers aan de gevaren van onze raketten hebben blootgesteld zodat ze de spanning op het elektriciteitsnet naar Gaza zouden kunnen herstellen.

Door nauwelijks te berichten over onze corruptie, oneerlijke rijkdom of grote uitgaven voor tunnels om Israël aan te vallen, terwijl de gewone Palestijnen steeds armer werden.

Hoe u de ogen sloot toen – ook weer om Palestijnse doden te maximaliseren – wij onze raketten in een door UNWRA gerunde school opsloegen. En hoe, toen UNWRA dat ontdekte, ze gewoon onze raketten weer aan ons overdroeg.

Arabieren negeert die de moed hebben om ons te bekritiseren – zoals Dr. Tawfik Hamid, een radicale islamiet die een hervormer werd en die het Palestijnse lijden volledig aan ons verwijt.

Het negeren van de humanitaire dwaasheid van Israëli’s bij het verstrekken van medische hulp in hun ziekenhuizen en veldhospitalen aan diezelfde terroristen die hen probeerden te doden.

Door niet de enorme terughoudendheid van Israël te erkennen. Hadden we tegen het Syrische Assad-regime moeten vechten, zou inmiddels Gaza met de grond gelijk zijn gemaakt – verwoest door bommen in olievaten, gifgas en andere aanvallen die veel meer lukraak dan de gerichte aanvallen van Israël zijn. En natuurlijk, als Syrië ons zou doden, dan zou het u bijna niet kunnen schelen.
Maar gelukkig, we hebben te maken met Israël – dat land dat iedereen zo graag wil haten – dus hier kunnen wij rekenen op uw behulpzame berichtgeving.

Door het weglaten van hoe Israël ervoor koos om tientallen soldaten op te offeren toen ze onze tunnels en wapens in dichtbevolkte gebieden zoals Shejaiya vernietigden. Als ze hadden gekozen voor luchtaanvallen – waarbij hun soldaten geen risico lopen – vele duizenden Palestijnen zouden zijn gedood.

Dat u uw lezers niet vertelt wat we openlijk zeggen in het Arabisch: dat we een wapenstilstand gewoon zien als een kans om ons opnieuw te bewapenen voor onze volgende oorlog tegen Israël – zoals onze woordvoerder, Musheer Al Masri, onlangs op tv verklaarde.

Door niet te vermelden dat Israël niets kan doen om vrede met ons te krijgen. Immers, Israëli´s beëindigden hun bezetting van Gaza in 2005 en we zijn hen sindsdien aan het beschieten. Het werkt een beetje op onze zenuwen dat Israël zijn grenscontroles gebruikt om onze herbewapening en de bouw van grensoverschrijdende aanvalstunnels te beperken.
Maar – met uw hulp – zal misschien het volgende staakt-het-vuren de blokkade van Israël opheffen, zodat we gemakkelijker onze wapens kunnen aanvullen en onze tunnels voor onze volgende aanval kunnen herstellen. En ja, we zijn in verlegenheid gebracht dat onze Arabische mede-moslims in Egypte er ook voor hebben gekozen de grens te sluiten vanwege de problemen die we hebben veroorzaakt.

Dat u de lezer er niet aan herinnert, wanneer u potentiële wapenstilstandsregelingen meldt, dat wereldmachten niet meer in staat zijn om te zorgen voor een gedemilitariseerd Gaza dan ze in staat waren Hezbollah in Zuid-Libanon te ontwapenen.

 

Serieus, u bent GEWELDIG geweest. Ga vooral zo door!

Met liefde,
Hamas

 

P.S.: Veel dank ook aan de talloze demonstranten rond de wereld die uw voorbeeld volgen, ons aanmoedigen en ons bestaan rechtvaardigen!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten