zaterdag 9 augustus 2014

Geen excuus voor niet tekenen oproep tegen antisemitisme (IMO)

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2014/08/09/geen-excuus-voor-niet-tekenen-oproep-tegen-antisemitisme/  

= IMO Blog = 

Afgelopen donderdag verscheen in de Telegraaf een oproep van 86 bekende Nederlanders, waaronder de leiders van de meeste politieke partijen, tegen antisemitisme. Onder de titel ‘Geen excuus voor Jodenhaat’ roepen ze op om te stoppen met het uitvechten van de strijd tussen Israel en Hamas op sociale media en ook op straat, waarbij Nederlandse Joden het doelwit zijn.

‘Dit is geen solidariteitsverklaring met de Israëlische regering, wij als ondertekenaars verschillen daarover ook van mening’, aldus de opstellers. Maar ‘in Nederland moet iedereen veilig kunnen wonen, ook de Nederlandse Joden. Ongeacht wat er in Israël gebeurt. Wij roepen de Nederlandse bevolking op om antisemitisme onder geen voorwaarde te tolereren.’

Het besluit van het CIDI om Geert Wilders op het laatst van de lijst te verwijderen, is wellicht begrijpelijk maar in mijn ogen niet handig. Men wil een gemeenschappelijk en eendrachtig geluid tegen het weer sterker wordende antisemitisme laten horen. De verschillende ondertekenaars hebben allemaal zo hun eigen redenen of invulling van waar dat antisemitisme vandaan komt en wat eraan gedaan moet worden. Daar gaat de advertentie niet over. Het gaat erom het probleem op de kaart te zetten en ertegen te waarschuwen. Daar hoort Wilders mijns inziens ook bij. Hij is een van de weinigen die de afgelopen jaren regelmatig tegen antisemitisme waarschuwde, al had dat bij hem wel vaak een anti-islam sausje. Dat hij samenwerkt met het Front National is zeer bedenkelijk, maar de samenwerking van GroenLinks en de SP met fel pro-Palestijnse groepen (waarbinnen over Joden niet gunstiger gedacht wordt dan binnen het FN) is dat ook. De blinde vlek voor het antisemitisme van bijvoorbeeld Hamas maar ook in Palestijnse schoolboeken of haatpreken van imams bij links is stuitend. Toch ben ik erg blij met de handtekeningen van Bram van Oijk en Emile Roemer, juist omdat binnen hun achterban nog weleens wordt gedacht dat antisemitisme Israels eigen schuld is. Het is goed dat Jaap Hamburger, die onlangs beweerde dat antisemitisme sommigen binnen de Joodse gemeenschap goed uitkomt omdat ze zo zichzelf weer op de kaart kunnen zetten, ziet dat de voormannen van de partijen waar hij wat betreft Israel-Palestina het dichtst bij staat, hierin een duidelijk standpunt innemen.

Vreemd is dat de naam van Alexander Pechtold ontbreekt. Pechtold is niet vies van morele oordelen en heeft zich meermaals fel tegen racisme en islamofobie gekeerd. Hij viel Wilders – terecht – hard aan op een PVV demonstratie waar diverse kopstukken van extreemrechts aanwezig waren. Het had hem gesierd als hij nu ook dit initiatief had gesteund. Zijn motivering klinkt nogal halfslap:

Daarnaast begrijp ik dat het CIDI wil proberen de hele maatschappij te verenigen achter een boodschap tegen antisemitisme, maar dit wordt bemoeilijkt door het feit dat er maar één organisatie (het CIDI) het initiatief tot de actie heeft genomen. 

Beetje flauw. Ik weet niet waarom men geen kontakt heeft gezocht met bijvoorbeeld islamitische organisaties (ik denk niet dat die zich hierachter zouden scharen, maar het was een poging waard geweest, je moet nooit de hoop opgeven), de Anne Frank Stichting of wie Pechtold er nog graag bij had willen hebben. Misschien een idee voor de toekomst, maar nu ligt dit initiatief er, en kun je tekenen of niet. Beter is de vijand van goed, denk ik dan. Ik ben blij dat het CIDI dit initiatief heeft genomen want de situatie is echt zorgelijk.

Pechtold vervolgt:

Mijn belangrijkste bezwaar is dat alle woorden in discussies over het Midden Oosten, antisemitisme, maar ook over Gaza in deze dagen op een goudschaaltje worden gewogen. De discussie wordt gekaapt door de kleine groepen met een extreme mening. Ik kies er dan ook liever voor om te benadrukken dat we als maatschappij en politiek niet alleen antisemitisme, maar alle vormen van discriminatie moeten afkeuren.

Ook dit vind ik een beetje een non-argument. Ja, de discussie wordt door mensen met extreme visies gekaapt, vooral van Palestijnse zijde (mensen die militant pro-Israel zijn hoor of lees je zelden in de media). Het ene na het andere opiniestuk van Jaap Hamburger verscheen, met zinnen als:

Ik ben wanhopig­ – en woedend ­- dat Israël voor de derde keer in zes jaar daadwerkelijk en grootschalig dood en verderf zaait in Gaza, en dat vele joden in Nederland zich geroepen voelen dat voor de derde keer met luide stem te rechtvaardigen en goed te keuren, nazeggend wat de betrouwbare Israëlische regeringsvoorlichting en heur trouwe rechterhand in Nederland, het CIDI, hun daarover voorzegt.  

Vervolgens beweert Hamburger dat de Joodse gemeenschap het antisemitisme in de kaart speelt, vanwege de kritiekloze houding tegenover Israel. Ja, zoiets is olie op het vuur, het is gefundenes fressen voor antisemieten, die daar al te makkelijk een rechtvaardiging voor hun Jodenhaat in kunnen lezen. Ook in Trouw verschenen diverse eenzijdige anti-Israel stukken, evenals in het NRC. Pro-Israel stukken zijn als gewoonlijk op een hand te tellen. Ook in de ‘gewone’ berichtgeving lag de nadruk erg op Palestijns leed en was er erg weinig aandacht voor achtergronden en de smerige taktieken van Hamas die aan het grote aantal burgerslachtoffers bijdroegen. Het is juist door deze onevenwichtige berichtgeving, dat gevoelens van woede, frustratie en onmacht, en latent antisemitisme worden aangewakkerd. En dat een initiatief als dat van het CIDI meer dan nodig is.

Alexander Pechtold wil liever niet antisemitisme veroordelen zonder andere vormen van racisme te noemen. Dat is een slap argument. Hij heeft eerder wel expliciet islamofobie gehekeld, en wanneer dat op dat moment vooral een probleem is, is dat ook zonder meer terecht. Nu is specifiek antisemitisme een probleem, en het komt geforceerd over daar ook discriminatie van moslims bij te willen betrekken. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat zijn deels islamitische achterban hierbij een rol speelt. Maar het gaat verder dan dat. Binnen D66 is een verschuiving gaande, waarbij Israel kritischer wordt bejegend, en de Joodse gemeenschap niet meer automatisch op steun en sympathie kan rekenen wanneer er iets aan de hand is. Het is een maatschappelijke trend dat ook hogeropgeleide blanke weldenkende en niet bijzonder linkse mensen de Joodse gemeenschap niet meer zomaar het voordeel van de twijfel geven. Het kan goed zijn, dat de heftige beelden uit Gaza gecombineerd met het wat onhandige gedoe rond Wilders Pechtold hebben doen besluiten zich hier niet mee in te laten. Het is hoe dan ook een gemiste kans, een zwaktebod en eigenlijk een regelrechte aanfluiting.

Ratna Pelle

 

Hamas raketten uit Gaza regenen weer op zuid-Israel

 

Het staakt het vuren liep vanmorgen om 7 uur af en Hamas vierde dat met een serie raketten op zuid-Israel. In totaal zijn er zowat 60 raketten op Israel afgevuurd. De NOS hield het vanavond er op dat na het bestand het geweld weer is opgelaaid en ‘volgens Israel Hamas weer raketten had afgeschoten’. Alsof ze niet zelf kunnen verifieren dat Hamas inderdaad tientallen raketten afschoot en weigerde het bestand te verlengen. Israel had met een voorstel van Egypte ingestemd om het bestand met nog eens 72 uur te verlengen, zodat ondertussen verder kon worden onderhandeld over een definitief bestand, maar Hamas wilde dit niet. Het wilde dat onmiddellijk haar eisen werden ingewilligd. Israel wil niet ‘under fire’ onderhandelen en dus zijn we weer terug bij af. Slachtoffer is de bevolking in Gaza en Zuid-Israel, die weer terug kunnen naar hun schuilkelders. Duizenden Gazanen aan de grens met Israel zijn hun huizen alweer ontvlucht. Ik hoop dat dit een aantal mensen eindelijk de ogen zal openen dat Hamas bijzonder weinig geeft om het welzijn van de eigen bevolking.

 

RP

------------

 

Gaza salvo continues: Rockets intercepted over south as IDF hit Gaza

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4556496,00.html

IDF hit over 40 terror targets, tells Gazans: Hamas choose continued terror over your safety; Islamic Jihad claims responsibility for part of barrage, after over 60 rockets fired on Israel since ceasefire expired.

Yoav Zitun

Latest Update: 

08.08.14, 19:14 / Israel News

 

 

Rocket fired from Gaza Strip at the Be'er Sheva region were intercepted Friday after rocket fire hit two house in Sdreot, no injuries were reported in the attacks. In response, the IAF renewed its attacks on Gaza Strip hitting over 40 targets, killing at least five Palestinians.  

   

The attack came after air raid sirens wailed in Ashkelon and in Gaza-border communities almost without end since 8 am when the ceasefire ended after Hamas refused to extend the truce, with more than 60 rockets and mortars fired on Israel; two casualtieswere reported in the morning hours.

 


Damage caused to Sderot house (Photo: Southern Distrcit Firefighters)

 

Shortly before noon, Gaza militants launched a salvo on the Sdot Negev Regional Council – six rockets fell in open areas. Two people were injured – a soldier and a civilian – from a rocket near the entrance to a community in Sha'ar HaNegev Regional Council. Half an hour later an additonal barrage hit a Sdeot Negev Regional Council.

 

The wounded civilian is 71-year-old Dr. Nachmi Paz, the director-general of Sapir Academic College. He sustained light-to-moderate injuries and was evacuated to Soroka Medical Center. The soldier, 20, is in light condition and was hurt in his lower limbs and evacuated to Barzilai Medical Center.

 

Islamic Jihad claimed responsibility for part of the salvo on communities in southern Israel.

  

At 8 am, when the ceasefire officially expired, a rocket was fired on Ashkelon from Gaza. Iron Dome intercepted the rocket, as Code Red sirens blared in Hof Ashkelon and Eshkol Regional Councils. The rocket fire has not ceased since that time.  During one of the salvos, a few homes in Sha'ar Ha Negev were damaged by shockwaves and shrapnel.

 

In the afternoon, a rocket salvo fire at Be'er Sheva saw at least two rockets intercepted in the region.

 

IDF hits back

As of 10:25 am, the IDF was holding its fire. Shortly after, political sources said that the prime minister and defense minister ordered the military to decisively respond to Hamas' breaking of the ceasefire. The IDF began attacking Gaza around 10:40 am.

 


IAF hit Gaza targets after rocket fire renewed (Photo: EPA)

 

According to the militarty, since the IDF renewed its fire on Gaza, it hit over 40 targets in the Strip, targeting a Hamas command center in northern Gaza, an arms munition center and rocket launching sites in southern and cetnral Gaza. One person was reportedly killed in another attack on Rafah later Friday afternoon.

 

According to Gaza health officials, five Palestinians were killed while 31 were wounded.

 

The IDF also began sending messages to Gaza residents, according to which Hamas has rejected the ceasefire and has put them in harm's way. "Hamas' leadership has decided to keep up with its terror activities and are taking you with them, again. The IDF will continue its operation," the IDF said in recorded phone calls to residents.  

 

In the first casualties since hostilities resumed on Friday, Palestinian medical officials said a 10-year-old boy was killed in an Israeli strike near a mosque in Gaza City. An Islamic Jihad militant was killed in a later hit, local officials said.

  

After a huge explosion in Gaza City, apparently from an air raid, a military spokesman said Israel had responded to Hamas rocket fire by launching air strikes at "terror sites" across the Gaza Strip.

 

"We will continue to strike Hamas, its infrastructure, its operatives, and restore security for the State of Israel," Lieutenant-Colonel Peter Lerner said in a statement.

 

 

Two rockets fired from Gaza landed in open areas in Eshkol Regional Council earlier on Friday at 4 am, hours ahead of the expiration of the 72-hour ceasefire that ended a month of violence, the IDF said.

 

A senior official says Hamas has decided not to extend the ceasefire with Israel because Israel has rejected all of the group's demands in indirect talks in Cairo.

 

Elior Levy, Ilana Curiel, and Roi Kais contributed to this report.

 

Amnesty International ziet geen bewijs voor misbruik ziekenhuizen Gaza

 
Afgelopen april heeft Amnesty onderzoeker Donatella Rovera in een rapport openhartig de problemen besproken met verslaggeving en waarheidsvinding in oorlogsgebieden, en ook erkend dat getuigenissen van de lokale bevolking vaak niet betrouwbaar zijn. In de meeste rapporten over de Palestijnen echter baseert Amnesty zich bijna uitsluitend op getuigenissen en verklaringen van mensen ter plekke en lokale mensenrechtenorganisaties. In een nieuw rapport over Gaza beweert A.I. dat Israel doelbewust ziekenhuizen en ambulances heeft gebombardeerd, en wijst aantijgingen dat Hamas deze gebruikte om vanuit te schieten etc. van de hand als ongefundeerd. Hieronder geeft Elder nog een paar voorbeelden van dergelijk misbruik, voor wie het nog steeds niet wil geloven en zich puur op Palestijnse bronnen baseert. Dat een als onafhankelijk bekend staande organisatie zich zo duidelijk op de bronnen en info van een kant verlaat, is onaanvaardbaar. Zie ook onze bespreking van een eerder Amnesty Rapport dat aan hetzelfde euvel leed.
 
RP
 
 
Amnesty released a report claiming that Israel "deliberately" targeted ambulances and hospitals, based entirely on witness accounts.

As one might expect, they completely discount the possibility that "eyewitnesses" in Gaza often lie to push an anti-Israel narrative.

After all, Amnesty has admitted that Palestinian Arabs often lie about attacks they "witnessed." Their researcher even admitted that NGOs are sometimes swept up in events and cannot look at the situation objectively.

Too bad they do not follow their own advice, because this report is as biased as they come.

This is clear from this paragraph:
 
Amnesty International is aware of reports that Palestinian armed groups have fired indiscriminate rockets from near hospitals or health facilities, or otherwise used these facilities or areas for military purposes. Amnesty International has not been able to confirm any of these reports.

To anyone who thinks Amnesty is unbiased, this must come as an astonishing claim. While Amnesty believes, without question, the testimony of people who hate Israel, they cannot find a shred of evidence that terror organizations use hospital workers as human shields and use hospitals as bases of operation.

Here is video showing not only a terrorist shooting directly from Wafa Hospital, but also the secondary explosions that show that explosives were kept there:Here are two videos of terrorists using ambulances to avoid IDF fire:

If the IDF was targeting ambulances, why is Hamas using them to escape?

The Washington Post reported that Shifa Hospital was the de facto headquarters for Hamas,and everyone knew it.

French-Palestinian journalist Radjaa Abu Dagga described in detail about how he was interrogated by armed Al Qassam terrorists in an office next to the emergency room of Shifa Hospital.

Here's a photo of Hamas spokesman Mushir al Masri using Shifa Hospital as a Hamas media center, complete with fake backdrop.
 

Another reporter noted that damage to Gaza's main hospital seemed to come from Hamas, not Israel.


The Palestinian Red Crescent Society - whose employees are quoted uncritically by Amnesty - has published outrageous claims form a proven conspiracy theorist that Israel uses depleted uranium weapons

A Hamas member captured by Israel admitted that the tenth floor of a PRCS building was being used as a sniper position.

Hamas booby-trapped a health clinic that was used as a tunnel entrance.

Yet Amnesty cannot find a shred of evidence that Hamas uses hospitals and ambulances and other medical facilities.

Amnesty illustrates its press release with this photo of a heavily damaged ambulance.
 

Even this is deceptive. Amnesty wants its readers to believe that this ambulance was deliberately targeted, yet this photo was taken in Sheja'eya which was a Hamas stronghold. The ambulance here was just parked there and was damaged in the airstrikes at Hamas targets, it was clearly not targeted. For some reason, Amnesty couldn't find any photos of the ambulances they claim were actually targeted in their report, so they have to find the best photo they can with the knowledge that most people won't look too carefully at it.

Amnesty goes out of its way to believe any anti-Israel evidence without skepticism, and it goes out of its way to discount overwhelming evidence that shows how Hamas has used medical facilities for war. Then it goes out of its way to find a way to illustrate the press release with a completely irrelevant photo that they imply is evidence.

Why don't Amnesty's donors find this to be a problem?
 

Media lijken langzaam te beseffen dat aantallen burgerdoden Gaza niet kloppen

 

Gisteren eindelijk twee artikelen in Engelstalige kwaliteitsmedia, de BBC en New York Times, over de verschillende aantallen doden die worden gemeld in Gaza. Naast een hoop aandacht voor de Palestijnse organisaties en hoe secuur zij wel niet tewerk gaan, wordt ook erkend dat volgens statistieken onevenredig veel jonge mannen werden gedood, wat erop duidt dat dat vooral strijders zijn. Elder of Ziyon is cynisch en oordeelt hard over de media:

 

After weeks of headlines blaring "indiscriminate bombings" and photos of dead babies, the world has been conditioned to believe Israel is evil and murders children wantonly. Even if there was a month of headlines showing that the original assumptions were wrong, it is too late - people internalize the first thing they read and it is very difficult to dislodge them of their initial beliefs.
The world has already been brainwashed by news media that made sweeping, false generalizations and tugged on heartstrings to take IDF actions way, way out of context. A few tiny articles several weeks later are more geared towards the news organizations pretending to assert their objectivity after the fact, knowing quite well that they have already poisoned the minds of millions with their irresponsible reporting.

Dat is waar, en de gevolgen hebben we inmiddels gezien: bedreigingen aan het adres van Joden, stenen door de ruiten bij Binyomin Jacobs, Joden die nauwelijks nog over straat durven en al helemaal niet meer hun mening over Israel durven uiten. Maar toch vind ik het een goede ontwikkeling als nu beetje bij beetje de waarheid boven tafel komt. Journalisten die eindelijk erkennen dat ze Hamas raketten zagen afschieten van achter hun hotel of UNRWA scholen, journalisten die erkennen dat de cijfers van de VN en mensenrechtenorganisaties niet per definitie de enige en complete waarheid vertegenwoordigen. Het is beter dan niets. En we moeten journalisten er steeds weer aan herinneren en ze aanspreken op eenzijdige berichtgeving, eenzijdig bronnengebruik, het kritiekloos weergeven van alleen de Palestijnse positie. Het is het enige dat we kunnen doen.

 

RP

 

Media pretends to wake up on Gaza coverage...too little, too late

http://elderofziyon.blogspot.nl/2014/08/media-pretends-to-wake-up-on-gaza.htmlThe BBC just published a cautionary article about Gaza, pointing out what bloggers have been saying for weeks:

 

[I]f the Israeli attacks have been "indiscriminate", as the UN Human Rights Council says, it is hard to work out why they have killed so many more civilian men than women.

Matthias Behnk, from OHCHR, told BBC News that the organisation would not want to speculate about why there had been so many adult male casualties, adding that because they were having to deal with a lot of casualties in a short time, they had "focused primarily on recording the casualties".

"As such, we have not at this stage conducted a detailed analysis of trends of civilian casualties, for example in relation to the reasons why different groups are affected and the types of incidents, but hope to carry this out at some point in the coming future," he said.

"However, even in the compiling of these preliminary figures, we cross-verify between different sources, not only media and several different human rights organisations, but also use other sources, including, for example, names of alleged fighters released by the Israel Defense Forces (IDF) and notices by armed groups in Gaza claiming someone as a member."

A number of other news organisations have been considering the civilian-to-fighter ratio.

An analysis by the New York Times looked at the names of 1,431 casualties and found that "the population most likely to be militants, men ages 20 to 29, is also the most overrepresented in the death toll. They are 9% of Gaza's 1.7 million residents, but 34% of those killed whose ages were provided."

"At the same time, women and children under 15, the least likely to be legitimate targets, were the most underrepresented, making up 71% of the population and 33% of the known-age casualties."

 

Better late then never? Hardly.

After weeks of headlines blaring "indiscriminate bombings" and photos of dead babies, the world has been conditioned to believe Israel is evil and murders children wantonly. Even if there was a month of headlines showing that the original assumptions were wrong, it is too late - people internalize the first thing they read and it is very difficult to dislodge them of their initial beliefs.

The world has already been brainwashed by news media that made sweeping, false generalizations and tugged on heartstrings to take IDF actions way, way out of context. A few tiny articles several weeks later are more geared towards the news organizations pretending to assert their objectivity after the fact, knowing quite well that they have already poisoned the minds of millions with their irresponsible reporting.

The media should not be let off the hook this easily. Every single tactic that Hamas did to manipulate the media has been done before, in 2009 and 2012. There were the same threats against reporters, the same false statistics, the same manipulated photos, the same hiding among civilians, the same rockets from school and hospital and mosque grounds, the same lie about civilian casualties that were from terror rockets and explosives, the same collaborator murders being hidden as civilian casualties. There was nothing new here.

The media willingly ignored any lessons from history and happily took pages from a playbook written by terrorist organizations. 

Now they are pretending to be daring and bold by questioning the lies that they have been in the forefront of pushing - lies that any news professional should have been quite aware of (if they weren't, then they should not be in that business.)

The media is not engaging in a re-evaluation of their coverage. They are engaging in the deception that they are being objective after the fact.  Articles like this - while welcome - are more cynical than they are an admission of four weeks of unquestioning reporting of official lies. The skepticism should have occured in real time, not weeks after when the world has moved on.

The damage has been done, and the news media is what caused the damage.

 

vrijdag 8 augustus 2014

Hamas vechthandleiding legt voordelen uit van menselijk schild

 

Veel mensen en media ontkennen nog steeds dat Hamas haar eigen burgers als menselijk schild heeft gebruikt. Gezegd wordt dat pas wanneer bewezen is dat Hamas burgers dwong ergens te blijven terwijl ze gewaarschuwd waren, je van menselijke schilden kunt spreken. En hoewel dat ook is gebeurd, lijkt he tmij evident dat wanneer je een commandocentrum onder een ziekenhuis inricht, of wapens in scholen en moskeeen verstopt, je de bevolking doelbewust blootstelt aan gevaar. Je weet dat de kans groot is dat Israel terugschiet wanneer er vanaf dergelijke plaatsen raketten worden afgeschoten. In onderstaand, door Israel gevonden document van Hamas wordt bevestigd dat het om een bewuste strategie gaat van Hamas (vaak wordt ook beweerd dat de hele Gazastrook nou eenmaal dichtbevolkt is en je dus altijd van nabij burgers raketten afschiet, iets wat sowieso niet klopt).

 

De Hamas handleiding komt van de Shujaiya Brigade. In deze wijk is bijzonder hard gevochten en veel beelden van de verwoesting in Gaza komen hier vandaan. Wat daar meestal niet bij wordt verteld is dat hier honderden raketten werden afgevuurd, tientallen tunnels liepen en diverse wapenopslagplaatsen lagen.

 

Why Shuja’iya is Important

It is also of no small importance that this manual belongs to the Shuja’iya Brigade. The IDF fought a major battle in the neighborhood of Shuja’iya, which had been turned into a terrorist stronghold. The discovery of this manual suggests that the destruction in Shuja’iya was always part of Hamas’ plan.

 

-------------------

 

Captured Hamas Combat Manual Explains Benefits of Human Shields

http://www.idfblog.com/blog/2014/08/04/captured-hamas-combat-manual-explains-benefits-human-shields/

Published on: August 4, 2014

 

 

IDF forces in the Gaza Strip found a Hamas manual on “Urban Warfare,” which belonged to the Shuja’iya Brigade of Hamas’ military wing, the Al-Qassam Brigades. The manual explains how the civilian population can be used against IDF forces and reveals that Hamas knows the IDF is committed to minimizing harm to civilians.

 

Throughout Operation Protective Edge, Hamas has continuously used the civilian population of Gaza as human shields. The discovery of a Hamas “urban warfare” manual by IDF forces reveals that Hamas’ callous use of the Gazan population was intentional and preplanned.

This Hamas urban warfare manual exposes two truths: (1) The terror group knows full well that the IDF will do what it can to limit civilian casualties. (2) The terror group exploits these efforts by using civilians as human shields against advancing IDF forces.

 

The Manual:

 

In a portion entitled “Limiting the Use of Weapons,” the manual explains that:

The soldiers and commanders (of the IDF) must limit their use of weapons and tactics that lead to the harm and unnecessary loss of people and [destruction of] civilian facilities. It is difficult for them to get the most use out of their firearms, especially of supporting fire [e.g. artillery].

Clearly Hamas knows the IDF will limit its use of weapons in order to avoid harming civilians, including refraining from using larger firepower to support for infantry.

The manual goes on to explain that the “presence of civilians are pockets of resistance” that cause three major problems for advancing troops:

(1) Problems with opening fire
(2) Problems in controlling the civilian population during operations and afterward
(3) Assurance of supplying medical care to civilians who need it

Lastly, the manual discusses the benefits for Hamas when civilian homes are destroyed:

The destruction of civilian homes: This increases the hatred of the citizens towards the attackers [the IDF] and increases their gathering [support] around the city defenders (resistance forces[i.e. Hamas]).

It is clear that Hamas actually desires the destruction of homes and civilian infrastructure, knowing it will increase hatred for the IDF and support their fighters.

 

Why Shuja’iya is Important

It is also of no small importance that this manual belongs to the Shuja’iya Brigade. The IDF fought a major battle in the neighborhood of Shuja’iya, which had been turned into a terrorist stronghold. The discovery of this manual suggests that the destruction in Shuja’iya was always part of Hamas’ plan.

 

 

donderdag 7 augustus 2014

De lessen die op UNRWA scholen in Gaza worden onderwezen

 
Een paar jaar geleden is deze schokkende video gemaakt over Israel haat en verheerlijking van geweld in UNRWA scholen in Gaza. Kinderen leren dat het hele land met geweld bevrijd moet worden, dat ze zullen terugkeren naar Jaffa en Akko – als overwinnaars. Niks onderhandelen en vrede, maar vechten tegen de slechte Israeli’s. UNRWA’s baas Chris Gunness – die tijdens de recente Gaza oorlog in talloze tweets Israel zwart maakte en alleen verantwoordelijk stelde voor de oorlog en de destructie, reageert met ontkenning. De maker – David Bedein – deugt natuurlijk sowieso niet.
 
Voordat die video werd gemaakt deed Elder of Ziyon al een eigen onderzoekje naar de diverse websites van de scholen, en hoewel niet zo heftig als wat in de film te zien is, komt daarin eenzelfde beeld naar voren. Nadat Elder dit op zijn blog publiceerde, verdwenen de websites opeens. Vreemd.
 
Gisteren beloofde Nederland drie miljoen Euro extra hulp voor de Gazastrook: anderhalf miljoen voor UNRWA en anderhalf miljoen voor de Rode Halve Maan en Rode Kruis. Misschien dat dat geld aan UNRWA toch nog eens goed overwogen moet worden. Het is duidelijk dat de mensen in Gaza hulp kunnen gebruiken bij het weer opbouwen en opruimen van de ravage, maar veel geld en grondstoffen zoals cement zijn de afgelopen jaren niet ten goede gekomen aan de bevolking maar aan Hamas en haar raket- en tunnelindustrie, daarmee een nieuw conflict met Israel uitlokkend. Er dient streng op toegezien te worden dat geld voor Gaza ook daadwerkelijk wordt ingezet voor de opbouw van vernielde huizen, niet het aanvullen van lege wapendepots. UNRWA is partijdig en werkt veelal samen met Hamas en is daarmee ongeschikt op de uitvoering hiervan toe te zien.
 
RP
----------
 
 
I just saw Chris Gunness on Fox News trying to defend himself from charges that jihadist concepts are being taught in UNRWA schools.The show first showed clips from this video:Then Gunness went on, claimed that the person behind it - David Bedein - has no credibility and that these shots weren't taken at UNRWA schools.

Given a choice of believing Gunness or Bedein, I trust Bedein hands down. (I've spoken to him on the phone and corresponded with him via email.)

The reason I know Gunness is lying is because I did my own research project in 2012. I visited  the websites of UNRWA schools in Gaza - all with the "unrwa.ps" domain - and looked to see what sort of materials were there.

 

I found that the UNRWA school system in Gaza was hardly secular. They had job postings for "religious instruction" teachers.

School websites had articles extolling the virtues of martyrdom.

poem at the website of a central school site talked about how Zionists raped Palestine and how the author will return to Jaffa:
Palestine should know I adore madness
Jaffa, I should know I'll come back to it
Let him know it's the crazy sons of Zion
With their thought of raping Palestine
The land of Canaan will be only to those who love her
Those who are occupied by people who do not
The land of Isra and Mi'raj cradle of the prophets
The land of jihad and martyrdom

There are stories of young men who asked their parents for permission to wage jihad and who died heroically.

As I noted then then, all of these examples directly contradict what UNRWA's stated educational standards are, which include the idea that they are "tolerant and open minded, upholding human values and religious tolerance."

Are Palestinian Christians forced to attend mandatory Quran classes run by UNRWA? Should the UN be in the Islamic education business? How much of UNRWA's budget goes towards "religious education?" Are Western donors to UNRWA even aware that they are funding these lessons of jihad and martyrdom?

Guess what happened when I publicized this on my blog? Within a couple of weeks, every single one of these school websites were taken down. No acknowledgement, no apology, no relluctant press releases about how UNRWA has failed its mission.

Instead, Chris Gunness engineered a coverup.

So, sorry, UNRWA, but I don't believe a word Gunness are saying about how UNRWA schools in Gaza are so liberal and teach human rights and peace and tolerance. I saw the lessons that the schools were showing to the world in Arabic. And it proves that Chris Gunness is a liar.
 

De werkwijze van Hamas in de Gaza oorlog

 
Sommige media noemen wel man en paard, en laten zich niet misleiden door de heftige beelden die uit de Gazastrook komen en de vele Palestijnse getuigenissen waarin alleen Israel de schuld krijgt. Zoals Elsevier op 6 augustus. Gisteren kwam ook het NOS journaal over de brug en een van onderstaande video’s zien.
 
Israël zei al langer dat de terreurorganisatie raketten afvuurt vanuit dichtbevolkte gebieden en in de buurt van scholen en ziekenhuizen. Uit een reportage van de zender France 24 bleek dat Hamas raketten afschoot slechts 50 meter van een hotel met buitenlandse journalisten en 100 meter van een VN-gebouw.


Bekijk de video van France 24 hier (beeld: screenshot France 24).
 
Journalisten in Gaza mochten de Hamas terroristen niet filmen. Een zender uit New Delhi ontdekte dat vlakbij het hotel waar de journalisten verbleven een raketlanceersysteem werd opgezet onder een blauwe tent en maakte stiekem opnamen. De zender publiceert de beelden nu de journalisten veilig de Gazastrook hebben verlaten (zie hieronder).


 

Hamas zat wel degelijk achter ontvoering 3 joodse tieners

 

In verschillende media en opiniestukken wordt beweerd dat nooit bewezen is dat Hamas met de kidnapping en moord op de Israelische tieners te maken had. En daarmee zou Israels reactie, het arresteren van honderden Hamas leden, ook nergens op slaan, en zouden de raketten van Hamas die daarop volgden volkomen logisch zijn, en zou kortom, het terroristische Hamas eigenlijk gewoon in haar recht staan. Het is raar maar er zijn best veel, op andere gebieden redelijk denkende mensen die er zo over denken. Ook veel gehoord: Hamas had een tien puntenplan voor een langdurig staakt het vuren, en dat was eigenlijk best redelijk.

 

Wat je dan weer niet hoort van zulke mensen is hoe zij het vinden dat Hamas hulpgeld en grondstoffen als cement, bedoeld voor de hulpbehoevende Gazanen, hebben misbruikt om raketten, tunnels en bunkers te bouwen. En hoe beziet men het feit dat ca. 25% van de raketten van Hamas Israel niet halen en in Gaza zelf neerkomen, waar ze meer schade aanrichten dan in Israel omdat Hamas en UNRWA de vele hulpgelden niet hebben ingezet voor schuilkelders en een waarschuwingssysteem zoals Israel dat heeft? Het is ronduit bizar hoe men zich in bochten wringt om een terroristische organisatie te verdedigen die uit is op het doden van zoveel mogelijk Joden, en de eigen bevolking schaamteloos inzet om dat doel te bereiken in plaats van haar verantwoordelijkheid te nemen als bestuurder van de Gazastrook.

 

RP

------------

Yes, #EyalGiladNaftali kidnapping was ordered and funded by Hamas

http://elderofziyon.blogspot.nl/2014/08/yes-eyalgiladnaftali-kidnapping-was.html

In recent weeks there have been a lot of journalists trying very hard to paste together any ridiculous bits of information they could find in order to pretend that the kidnappings and murders of the three Israeli teens were not Hamas' responsibility.

Oh, well:

 

Israel has confirmed that the funding for the June kidnapping and murder of Israeli teenagers Naftali Frankel, Gilad Shaer, and Eyal Yifrah—which set off a chain of events that led to the current war in Gaza—was provided by Hamas.

Hassam Qawasameh, a Palestinian man arrested on July 11 in connection with the abduction, admitted that the orders and financing of the kidnapping came from Gaza.Paul Hirschson, deputy spokesperson for international media at Israel’s Ministry of Foreign Affairs, tweeted the news this afternoon after an Israeli gag order was lifted.

Hirschson confirmed by phone that Qawasameh was arrested three weeks ago in connection with the kidnapping, and that Qawasameh admitted the Hamas connection under interrogation.

Ynet reports that money from Hamas operatives in Gaza was used to purchase weapons used in the attack, as well as the plot of land in which the bodies were buried.

Today’s confirmation refutes speculation from various news outlets last week that Hamas wasn’t behind the kidnapping, and that the kidnappers were operating as a “lone cell.”

 

JPost adds:

 

In addition, Hussam assisted Marwan in concealing the bodies by burying them on land he had bought in recent months.

Next, Hussam was attempting to flee the area and disappear across the Jordanian border with false documents subsequent to the bodies being found, when he was caught back in mid-July.

The state said that the evidence it had was at the level of near certainty, after interrogating Hussam.

 

Now, one must wonder, what would make some journalists want so badly to exonerate Hamas from a terror attack?

 

woensdag 6 augustus 2014

Trouw laat Bertus Hendriks aan het woord

Het lijkt erop dat Israël militair gezien een succes heeft gehaald, nu het een grote klap heeft toegebracht aan de militante Palestijnse organisatie Hamas.

Trouw laat hierover de Nederlandse oud-journalist en Midden-Oostendeskundige, Bertus Hendriks, die zich tevens inzet voor de Palestijnse zaak, aan het woord. Hij geeft Israël geen goede raad.

Hendriks vindt namelijk dat Hamas en Israël toch echt met elkaar zullen moeten gaan praten als ze ooit een einde aan de strijd willen maken. Aan de vraag hoe dat dan zou moeten, in het handvest van Hamas staat immers dat Israël moet worden vernietigd, tilt Hendriks niet zo zwaar. “Onderhandelen doe je nu eenmaal met je vijand”, zegt Hendriks nuchter. Hij merkt bovendien nog op dat `terrorisme een middel is, dat in de geschiedenis door alle nationale bevrijdingsbewegingen is gebruikt: in Indonesië, in Algerije, in Zuid-Afrika, en ook door de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO’.

Maar in 1993 erkende de PLO echter het recht voor een soevereine staat Israël. Hamas weigert dit categorisch.

Tj.


Artikel Trouw: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3713068/2014/08/05/Israel-weet-dat-het-Hamas-niet-moet-uitschakelen.dhtml

 

Dodentallen Gaza Oorlog per 3 augustus

 

Bij vorige oorlogen bleken de Israelische cijfers achteraf betrouwbaarder dan die van Hamas of de VN. Hamas (dat houdt in alle Gaza autoriteiten) doet het graag voorkomen alsof er in Gaza alleen meer vrouwen en kinderen wonen. Pas achteraf geeft men soms toe dat ook flink wat eigen strijders zijn gesneuveld. De VN baseert haar cijfers met name op Palestijnse mensenrechtenorganisaties waarvan al eerder is gebleken dat zij veelvuldig strijders als burgers tellen. Bovendien blijkt uit cijfers naar leeftijd en geslacht van omgekomen Gazanen dat veel slachtoffers waarschijnlijk niet onschuldig waren, gezien het grote aantal mannen tussen de 18 en de 50.

 

RP

---------

 

Latest Gaza casualty figures that don't rely on liars

http://elderofziyon.blogspot.nl/2014/08/latest-gaza-casualty-figures-that-dont.html

 

The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center (ITIC), which has close ties to the IDF, has been keeping its own tally of those killed in Gaza.

As of August 3 at noon, they counted:

 

1,438 Palestinians killed is as follows:
1) 407 terrorist operatives:
A. 222 Hamas operatives
B. 123 PIJ operatives
C. 62 operatives from other terrorist organizations 
2) 452 non-involved Palestinians
3) 589 Palestinians whose identity is not yet known


This comes out to 47% of the known casualties being terrorists, which tracks exactly to what the IDF said yesterday. Chances are these are the same figures the IDF is using, though it may be a coincidence.

At roughly the same time, the UN counted 1,717 Palestinians killed.

The difference in count of over 270 is fairly significant.

The UN doesn't publish a list of the dead (neither does ITIC) so it is not easy to identify the sources of the discrepancies. But we do have a few educated guesses.

During Cast Lead, the number of people who were reported of dying natural deaths in Gaza plummeted. It seems likely that many people who died naturally in Gaza over the past month were moved over to the "martyr" category.

There have been reports of Hamas killing collaborators. Also unverified reports of Hamas killing demonstrators. Beyond that, there are clearly people who were killed by Hamas rockets or explosions.

We have also seen quite few people double-counted, or even triple-counted, although I don't know if the UN list includes those. (The UN count is about fifty fewer than the Hamas Health Ministry count.)

Once the actual names are released, it seems very unlikely that any journalist in Gaza would endanger him- or herself to research the circumstances behind every disputed death. It also seems unlikely that the IDF figures, which have been found to be accurate (as much as could be determined) in the past, will be given the same attention as the UN or Hamas figures.

 

 

dinsdag 5 augustus 2014

Trouw geeft podium aan anti-Israël stemmen

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2014/08/05/trouw-geeft-podium-aan-anti-israel-stemmen/  

- Door Tjalling. –

Enkele vaste columnisten bij Trouw zijn momenteel op vakantie. Maar er moeten natuurlijk wel columns blijven verschijnen. Daarom krijgen andere, vaak uiterst Israël kritische personen, nu meer gelegenheid om hun stem te laten horen. Een daarvan is Hasna El Maroudi, columniste bij Joop. Zij geeft Israël nu ook in Trouw er af en toe stevig van langs. Een schrijnend voorbeeld daarvan is haar column `brood’, die op 1 augustus in De Verdieping werd gepubliceerd.

Maroudi, nota bene zelf ook op vakantie, bekeek beelden op haar laptop van de bombardementen op Gaza. Ze schreef in haar column dat die beelden een schel contrast waren met de plaats waar zij zat te genieten. Die beelden zijn inderdaad verschrikkelijk, dat staat buiten elke discussie. Maroudi las daarbij dat er in Gaza brood tekort zou zijn, omdat het Israëlische leger een elektriciteitscentrale had gebombardeerd. Het Franse persagentschap AFP sprak op 29 juli echter van `een stilvallen van de centrale na een Israëlisch bombardement’. Toch noemt Maroudi het Israëlische geweld disproportioneel en vraagt zich af waarom de internationale gemeenschap blijft toekijken terwijl het ene na het andere bloedbad wordt aangericht. Dit vraag ik mij ook af, maar dan waarom diezelfde internationale gemeenschap vooral blijft toekijken bij de manier van oorlog voeren van Hamas, die in werkelijkheid verantwoordelijk is voor het hoge aantal doden aan Palestijnse kant.

`Duizenden mensen zijn verdwenen uit hun woningen’, klaagt Maroudi. Dit is uiteraard heel erg, maar veel van die mensen zijn uit hun huizen gevlucht na waarschuwingen van het Israëlische leger. Waren die er niet geweest, dan zouden er nog veel meer slachtoffers zijn gevallen. En ja, het zou allemaal aan Netanyahu liggen. Volgens Maroudi heeft hij gezworen `niet te zullen rusten voordat alle tunnels naar Gaza verwoest zouden zijn’. Om dat doel te bereiken zou Netanyahu alle voorstellen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken voor een staakt het vuren afgewezen hebben. Ondanks het feit dat veel media, waaronder opvallend Trouw, de Palestijnse kant het voordeel van de twijfel gunnen, is het intussen mondiaal wel bekend dat Hamas de partij is die de tijdelijke bestanden schendt.

De tunnels jagen Israël nog meer schrik aan dan de raketbeschietingen. In het NRC werd kort geleden een artikel gepubliceerd over deze tunnels. Ze werden in eerste instantie gebruikt voor de smokkel van `goederen’ vanuit Egypte. Goederen is overigens een eufemisme. Tot voor kort werden wapens uit Iran via een omslachtige route naar Egypte gebracht en vervolgens door tunnels over de grens met Gaza gesmokkeld. Hamas groef ook tunnels vanuit Gaza naar Israëlisch grondgebied. Zo konden er al In 2006 twee Israëlische soldaten gedood worden en werd een andere, Gilad Shalit, gevangen genomen door militanten door middel van het tunnelnetwerk. De angst voor verrassingsaanvallen van Hamas via deze tunnels is de afgelopen weken heel reëel geworden. Maandag 28 juli was er voor de zesde keer een aanval, waarbij vijf Israëlische soldaten omkwamen. Israël heeft dus gegronde redenen om alle tunnels te vernietigen.

Aan het bouwen van die tunnels hangt bovendien een fors kostenplaatje. De geheime tunnels kosten naar Israëlische schattingen tussen de 500.000 en 2 miljoen dollar (373.000 tot 1,5 miljoen euro) per stuk. Je moet er niet aan denken hoeveel meel en andere broodnodige voedselwaren voor dat geld konden worden gekocht. Daar komt dan nog bij dat Hamas niet wil investeren in de veiligheid van de bevolking, wat een passieve oorlogsmisdaad te noemen is.

Aan het eind van haar column vergelijkt Maroudi Israël nog met een agressieve zakkenroller. Het land zou de VS hebben gevraagd om extra munitie. Maroudi ziet dit alsof Israël een volle portemonnee overhandigd zou hebben gekregen. Hamas krijgt echter ook heel wat overhandigd. Volgens de Iraans-Canadese advocaat Sayeh Hassan wordt/werd Hamas al sinds tijden gefinancierd en bewapend door o.a. Iran.

Kort samengevat: Ook Maroudi heeft haar stem laten horen. Ze praat alleen over de gevolgen van de oorlog, maar niet over de oorzaken daarvan. Dat zij alleen Israël hekelt en voorbij gaat aan de wandaden van Hamas is het zoveelste onjuiste geluid in Trouw.

Het is echt opvallend hoezeer Trouw de Palestijnse kant kiest. Dit ontkent de redactie bij hoog en laag. De respons is altijd weer dat `men bij Trouw ook ruimte geeft aan mensen met een Joodse achtergrond’. Op zichzelf is dat juist, maar dan wel aan die mensen die kritisch staan tegenover Israël.
Zo verscheen op 5 augustus een artikel van Maaike Hoffer, Midden Oosten-deskundige, werkzaam voor Een Ander Joods Geluid en de Stichting COME. Hoffer maakt zich zorgen over de toenemende sfeer van haat in Israël. Naar eigen zeggen heeft ze daar nog nooit zoveel haat en agressie om zich heen gezien. Niet alleen tegenover de Palestijnen, ook tegen linkse Israëli’s. Op zichzelf is zo’n ontwikkeling zorgelijk, maar valt beslist niet alleen te wijten aan de niet linkse Israëli’s. Hoffer wil kennelijk niet zien dat de raketaanvallen vanuit Gaza èn de terreurtunnels iets doen met de hele bevolking van Israël. Logisch dat het klimaat aan het verharden is. Daar kan pas met enig positief effect iets tegen gedaan worden wanneer deze oorlog voorbij is. Zo ver is het nu nog niet. Hoffer signaleert steeds vaker dat Palestijnse Israëliërs zich onveilig voelen om in het openbaar Arabisch te spreken. Ook dit is een zorgelijke ontwikkeling. Echter oorlog is waanzin en beïnvloedt in negatieve zin het gedrag en de reacties van mensen, dat is de werkelijke oorzaak van hetgeen Hoffer momenteel waarneemt in Israël.

Trouw zou meer publiciteitsruimte moeten geven aan mensen in Israël die permanent moeten wonen onder de dreiging van raketten. Zo’n situatie prikkelt immers de emoties. Zelf zou ik ook tot machteloze wanhoop zijn gedreven wanneer ons huis voortdurend wordt bedreigd vanaf één van de Waddeneilanden, waar een terroristische groepering het voor het zeggen heeft en waartegen de overheid, om reden van negatieve en vaak ook onheuse publiciteit, zeer terughoudend moet optreden.

Elders op deze site is er uitvoerig aandacht besteed aan de berichtgeving van Trouw over het conflict tussen Israël en Hamas, waarvoor die laatste partij Trouw ronduit dankbaar mag zijn. Nogmaals, de redactie ontkent in alle toonaarden partij te kiezen voor de Palestijnen en in plaats daarvan een zo’n evenwichtig en gevarieerd beeld te geven van de huidige oorlog. Echter ondanks deze reactie krijg ik uit het geheel van de berichtgeving van Trouw over het MO-conflict, de stellige indruk dat Trouw inmiddels is gaan publiceren vanuit een uiterst kritische houding ten opzichte van het Zionisme.

Externe bronnen:

·         http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/26/indirecte-onderhandelingen-tussen-gaza-en-israel-begonnen-in-egypte/

·         http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2046255