donderdag 28 januari 2016

Palestijnse messenterreur in de Nederlandse media (IMO)


 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2016/01/28/palestijnse-messenterreur-nederlandse-media/

 

= IMO Blog = 

 

Afgelopen dinsdag stierf opnieuw een Israelische vrouw aan haar verwondingen nadat zij door een Palestijn met een mes was neergestoken. Bij dezelfde steekpartij raakte een andere vrouw gewond. Een week eerder werd de 39 jarige Dafna Meirin haar huis in de nederzetting Otniel voor de ogen van minstens een van haar kinderen vermoord. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele, vele aanslagen op onschuldige burgers van de afgelopen weken. Voor de NOS waren deze moordpartijen niet belangrijk genoeg voor de tv journaals. Wel zijn er een paar korte berichtjes verschenen n.a.v. de recente ‘incidenten’:

 

·         Vorige week maandag, toen een tweede vrouw in de nederzetting Tekua werd neergestoken, verscheen er een kort berichtje op de website over beide steekpartijen.

·         Afgelopen zaterdag 23 januari werd een Palestijn tienermeisje doodgeschoten toen zij een beveiliger met een mes aanviel. Op foto’s is duidelijk te zien dat zij inderdaad een mes bij zich had en daarmee op de beveiliger afliep. Toch schrijft de NOS dat ze de beveiliger ‘zou hebben aangevallen’, en thuis een mes ‘zou hebben gepakt’. Ook komt de moeder van het meisje aan het woord die ontkent dat ze een mes heeft gepakt en benadrukt dat ze nog maar een klein meisje was.

·         Afgelopen maandag staken twee Palestijnen in op twee vrouwen bij een supermarkt in de nederzetting Beit Horon bij Jeruzalem. Ze werden daarop door beveiligers doodgeschoten. Een medewerker wist met een supermarktkar te voorkomen dat ze de winkel ingingen en daar meer mensen neerstaken. Maar dat vermeldt de NOS allemaal niet. De kop ‘Israel doodt twee Palestijnen na aanval met messen’ en ook de eerste twee regels (“Op de Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnen door veiligheidstroepen doodgeschoten, nadat ze twee Israëlische vrouwen te lijf waren gegaan met messen.”) leggen de nadruk op de dood van de Palestijnen, daarna pas worden de Israelische slachtoffers vermeld.

·         Dinsdag werd de dood van de vrouw in Beit Horon in een kort berichtje.

 

Ongeveer de helft van de tekst in al deze berichtjes wordt ingenomen door dezelfde standaardtekst: “De afgelopen drie maanden zijn er bijna dagelijks steekincidenten in Israël en op de Westelijke Jordaanoever. Daarbij zijn tot dusver meer dan twintig doden gevallen aan Israëlische kant. Zo’n 150 Palestijnen zijn doodgeschoten.” Of: “De afgelopen vier maanden kwamen 25 Israëliërs om het leven bij aanslagen en werden 160 Palestijnen gedood.”

 

De tekst is misleidend en verhullend. Israeli’s ‘vielen door het geweld’ of ‘kwamen om het leven’ terwijl Palestijnen ‘werden doodgeschoten’. Waarom niet: ’25 Israeli’s werden doodgestoken of doodgereden door Palestijnse terroristen’? En die Palestijnen, dat waren merendeels messentrekkers die Israeli’s belaagden. Dat er niet veel meer Israelische doden vielen kwam doordat de beveiligers, politie en soldaten zo snel en kordaat handelden. De aantallen doden zo tegenover elkaar stellen is dan ook zeer misleidend. Ook de Engelstalige Israelische websites eindigen vaak met een ‘score’, maar laten niet na die in context te plaatsen, zoals: “At least 29 Israelis and some 150 Palestinians, most of them attackers, have been killed in the latest spate of terrorism and violence in recent months, which has included Palestinian stabbing, car-ramming and shooting attacks in Israel and the West Bank.”

 

Ondertussen zit de schrik er in Israel goed in. Mensen zijn geschokt over de wrede zeer agressieve aanvallen en durven soms niet meer de straat op. Dat zou stof zijn voor een mooie, menselijke reportage op de NOS, net als het verhaal over Dafna Meir met haar kinderen, pleegkinderen en werk als verpleegster waarbij ze ook Arabieren verzorgde.

Totaal genegeerd wordt tot slot de Palestijnse opruiing en het prijzen van de messentrekkers en ander geweldtegen burgers door familieleden, Palestijnse media, Fatah en Hamas. Hiervan zijn vele voorbeelden maar de media negeren dit.

 

In andere media was er eveneens weinig aandacht voor de gruwelijke steekincidenten. De moord op Dafna Meiren het neersteken van de zwangere vrouw in Tekoa haalde in Nederland buiten de website van de NOS alleen het Reformatorisch Dagblad en de NRC. Op Belgische nieuwssites werd het wel vermeld. Wel melddenverschillende nieuwssites dat bij rellen in de Gazastrook twee Palestijnen werden doodgeschoten door het Israelische leger. Dat is dan blijkbaar wel nieuwswaardig, hoewel je zou zeggen dat het minder opzienbarend is dat bij het eeuwige rellen en stenengooien door Palestijnen in Gaza weleens een dode valt dan dat een vrouw in haar eigen woning, terwijl een van haar kinderen toekijkt, wordt doodgestoken en in een plas met bloed achterblijft terwijl de dader op de vlucht slaat. NRC schrijft:

 

Behalve 28 Israëliërs zijn sinds begin oktober ook 145 Palestijnen om het leven gekomen, van wie tweederde door Israël wordt gezien als verdachte van het plegen van een aanslag.

 

Aha. Israel ziet ze als verdachte, maar dat betekent nog niet dat ze dat ook daadwerkelijk waren. Israel ziet wellicht iedere Palestijn als verdachte en gebruikt dit altijd als smoes voor het doodschieten van Palestijnen, zo zullen ongetwijfeld sommige lezers denken. Nogal een suggestieve weergave dus, want vaak waren er beelden op camera waarop duidelijk te zien is dat de ‘door Israel aangemerkte verdachten’ een mes bij zich hadden, en nog vaker hebben ze daarmee daadwerkelijk gestoken. Ook waren er doorgaans diverse getuigen van de aanvallen, die zagen dat de aanvallers en niet willekeurige onschuldige Palestijnen door de bewakers of beveiligers werden doodgeschoten.

Het Palestijnse tienermeisje dat werd doodgeschoten nadat zij een bewaker aanviel haalde verder alleen Belgische nieuwssites. De messentrekkers die op twee vrouwen in Beit Horon instaken, haalden naast de NOS nog Elsevier en POWNed. En de dood van de 23 jarige vrouw een dag later haalde naast het NOS berichtje alleen de Telegraaf. Het kan natuurlijk zijn dat deze of gene krant de voorvallen verwerkt heeft in een achtergrondstuk dat niet via Google is te  vinden, of dat nog zal doen. De kans daarop lijkt me klein. En het ANP, dat altijd vooraan staat bij het vermelden van Palestijnse doden, is opvallend afwezig, net als andere nieuwsdiensten.

Ik heb hier slechts aan paar voorbeelden onderzocht. Veel Palestijnse aanvallen halen de Nederlandse media helemaal niet. Zo werd een Israelische soldaat afgelopen maandag met een auto aangereden en raakte gewond, en raakte een Israelische burger in een auto een dag eerder lichtgewond toen vanuit een andere auto het vuur op hem werd geopend. Ook hoorde ik van Israelische kennissen dat de ramen van de lightrail in Jeruzalem regelmatig kapot zijn en vol gaten zitten omdat Palestijnen hem continu bekogelen. Er zijn meer voorbeelden, ook van op het nippertje verijdelde aanslagen (die dan wel weer het nieuws halen als er een Palestijn bij wordt doodgeschoten).

 

Zeker, er is ook geweld van de andere kant, en dat haalt ook niet altijd het Acht Uur Journaal of de voorpagina van de Volkskrant. Wanneer Israelische terroristen een Palestijns huis inclusief inwoners in brand steken krijgt dat echter – terecht – alle aandacht. Want zoiets is gruwelijk. Wanneer Palestijnen kolonisten, inclusief kinderen, in koelen bloede vermoorden, haalt dit de media vaak niet. Dit alles nog los van het enorme verschil tussen hoe beide volken met hun eigen extremisten omgaan. Hiermee trekken de media partij en verzaken zij hun plicht om objectief te berichten.

Ratna Pelle

 

woensdag 27 januari 2016

Shlomit Krigman overleden na aanval Palestijnen in Beit Horon

 

De aanvankelijke kop op de NOS website maandag was “Israël doodt twee Palestijnen na aanval met messen”, alsof de slachtoffers minder belangrijk waren dan de omgekomen daders. Op dinsdagochtend werd wel het overlijden van de jonge vrouw gemeld.

 

__________________

 

Woman stabbed in terrorist attack in Beit Horon succumbs to her wounds

Shlomit Krigman, a 23-year old woman from Shadmot Mehola in the West Bank died and was laid to rest in Har Hamenuchot in Jerusalem; 2 terrorists attacked 2 women outside settlement's grocery store; another woman was moderately wounded; security guard shot and killed them.

Elisha Ben Kimon, Rotem Elizera, Yael Friedson

Latest Update: 

01.26.16, 08:39 / Israel News

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4757613,00.html

 

Shlomit Krigman, a 23-year old woman from Shadmot Mehola in the West Bank, stabbed in a terror attack in Beit Horon Monday, died of her wounds Tuesday morning and was laid to rest in Har Hamenuchot in Jerusalem.

 

 

Hadassa Medical Center said that "despite the efforts of medical staff and efforts to stabilize her condition, we were forced announce her death this morning." There has been considerable improvement in the condition of the other woman wounded in the attack. She is 58 and is hospitalized in Shaare Tzedek Medical Center in Jerusalem.

 


Shlomit Krigman

 

Shlomit is survived by her parents, Naama and Yitzhak, and six siblings. Recently she completed a bachelor's degree in industrial design at the University of Ariel.

 

The settlement of Beit Horon issued a statement on "the death of Shlomit Krigman, murdered by vile terrorists. Shlomit was loved and known to all; she served as a Bnei Akivah youth group coordinator during her national service. During the past year she lived with her grandparents in the settlement of Beit Horon".

 

Hundreds attended her funeral at Har Hamenuchot in Jerusalem. Her teacher at Ariel University eulogized her and said that "she was open to the world and she was full of curiosity. She was interested in many fields. It all came to an end in an instant. A young woman whose life was cut short."

 

The attack happened on Monday afternoon, when two terrorists stabbed two women and planted home-made bombs outside a grocery store at the settlement of Beit Horon. A security guard shot and killed both of the attackers.

 

Security forces found three home-made bombs in the vicinity of the store, apparently planted there by the terrorists, and a bomb squad was called to the scene to neutralize them.

 


The two attackers.

 

The terrorists - Ibrahim Alan, 22, from Beit Ur al-Tahta near Highway 443, and Hussein Abu Ghosh, 17, from the Qalandiya refugee camp, who is affiliated with Hamas - came into the settlement from the nearby wadi, jumping over the settlement's fence.

 

According to Motti Shalem, who worked at the grocery store at the time of the attack, "the two terrorists came from the direction of the fence, and must've breached it and got in. Then they stabbed a woman on the sidewalk, and another at the parking lot, and then tried to enter the store. Me and another guy pushed them back with a supermarket cart, and then they ran, and were shot by the security guard."

  

Kriegsman was critically wounded, and taken to the Hadassah Medical Center in Jerusalem's Mount Scopus, while the other, 58 years old, was moderately wounded and taken to Shaare Zedek Medical Center in the capital.

 

Following the attack, Beit Horon's residents were ordered to stay inside their homes and close their doors and windows. The IDF has set up roadblocks in all access ways to Beit Ur al-Tahta, the home of one of the terrorists, only allowing people in and out after a security check.

 

President Reuven Rivlin issued a statement following the attack, saying: "My thoughts and prayers are with those wounded and fighting for their lives after the severe terror attack at Beit Horon. These difficult times are fraught with confrontation and we will overcome. We will continue to fight against terrorism and the incitement which drives it. In the face of terror, we choose life."

 

Twee Palestijnen dood bij twee pogingen tot aanslagen afgelopen zaterdag

 

De familie van het meisje ontkende dat er ruzie thuis was, maar het is heel triest dat een getroebleerde tiener tot zoiets komt en daarbij het leven laat. Palestijnse extremisten dragen mede verantwoordelijkheid voor haar dood, al zou je wensen dat de bewaker op haar benen had gemikt.

 

Bij terroristen met bommen anderzijds, kun je niet beter wensen dan dat deze voortijdig aangaan.

 

Wouter

_____________

 

Palestinian killed by own bomb in attack on police in East Jerusalem

Explosive device apparently detonated when man attempted to use it against Border Police forces in Abu Dis; troops unharmed

BY TIMES OF ISRAEL STAFF January 23, 2016, 11:56 pm

http://www.timesofisrael.com/palestinian-killed-by-own-bomb-in-attack-on-police-in-east-jerusalem/

 

A Palestinian man was killed while attempting to attack Israeli Border Police in the East Jerusalem neighborhood of Abu Dis on Saturday night, when the bomb he was carrying apparently exploded prematurely.

Initial reports indicated that there were no casualties among the Israeli forces.

Earlier Saturday a Border Police officer shot dead a Palestinian teenager who tried to stab him as he guarded the entrance to a West Bank settlement.

Roqaya Abu-Eid, 13, approached the entrance to Anatot, near Jerusalem, brandishing a knife, and attempted to stab the policeman as he went to speak to her. There were no Israeli injuries in the incident.

Israel Police said later that an initial investigation showed the girl, from the nearby village of Anata, had fought with her parents and stormed out the family home with the knife, declaring that she wanted to die.

At least 29 Israelis and some 150 Palestinians, most of them attackers, have been killed in the latest spate of terrorism and violence in recent months, which has included Palestinian stabbing, car-ramming and shooting attacks in Israel and the West Bank.

The head of the Palestinian domestic intelligence body said this week that the Palestinian Authority has prevented 200 attacks against Israelis in the current wave of violence, which began in October.