zaterdag 19 januari 2013

Vredesproces bijna weg uit verkiezing Israël

 
In de laatste peiling staat Likud/Beiteinu op 32 zetels, dat is 10 minder dan ze nu samen hebben, dus een glorieuze overwinning wordt het niet voor Netanyahu. Naftali Bennet mag een nieuwkomer zijn, maar zijn partij is dat zeker niet, hoewel onderstaand artikel dat suggereert. Habayit Hayehudi deed in 2009 ook al mee, en voordien eveneens onder de oude naam NRP. Ze hebben een kieslijst samen met de Nationale Unie, waarmee ze in 2008 gefuseerd waren, maar waarvan een deel zich toen had afgesplitst.
 
Wouter
___________

Vredesproces bijna weg uit verkiezing Israël

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/vredesproces_bijna_weg_uit_verkiezing_israel_1_708102

19-01-2013 09:20 

 

TEL AVIV (ANP) – Het vredesproces tussen Israëli's en Palestijnen is bij Israëlische kiezers wat op de achtergrond geraakt. Voor het eerst is het geen dominant thema bij de parlementsverkiezingen. De economie, vooral de verwachte noodzaak tot forse bezuinigingen bij de overheid en de chronisch hoge kosten van het levensonderhoud, houdt veel kiezers meer bezig. Dinsdag kiezen de Israëli's een nieuwe Knesset van 120 afgevaardigden, die zoals gebruikelijk de versplintering van de Israëlische politiek weerspiegelt. 

 

Steeds meer Israëli's, vooral in de rechterflanken van de politiek, denken dat het gepraat over een Palestijnse staat naast Israël verstomt, zeker als er door de Joodse kolonisatie straks toch geen land meer voor over is. Een nieuwe ster in de opiniepeilingen is Naftali Bennett. Hij doet voor het eerst mee aan de verkiezingen met zijn Habayit Hayehudi (Het Joodse Huis). Hij roept op tot annexatie van bijna de hele Westelijke Jordaanoever. Velen, zoals de activisten van Nederlandse groep Een Ander Joods Geluid, vrezen dat hiermee extreemrechts nog meer greep krijgt op Israël en dat de vredeskansen verdwijnen. Bennetts Joodse Huis zou tot de grootste partijen gaan behoren. 

 

De winnaar wordt dinsdag waarschijnlijk premier Benjamin Netanyahu, die in de aanloop naar de verkiezingen zijn beleid heeft verdedigd en de Iraanse dreiging als prioriteit heeft opgevoerd. Hij beklemtoonde dat hij Amerikaanse en Europese diplomatieke druk heeft weerstaan en dat hij de afgelopen 4 jaar de economie, ondanks alles, beter heeft laten draaien dan in menig ander westers land. 

 

Netanyahu heeft zijn rechtse partij Likud (Consolidatie) de verkiezingen ingeloodst samen met de uiterst rechtse Yisrael Beitenu (Israël Ons Huis). Dit duo zou op circa 35 zetels kunnen rekenen, ongeveer twee keer zoveel als de centrumlinkse Arbeidspartij van Shelly Yachimovich. Zij hoopt dat de kiezers niet vergeten zijn hoe honderdduizenden in 2011 de straat opgingen om te betogen tegen hoge prijzen en lage lonen die de middenklasse ruïneren. Ze heeft de economie op de voorgrond geplaatst en ook bezworen niet in zee te gaan met Netanyahu en diens (ultra)orthodoxe en ultrarechtse entourage. 

 

Netanyahu kan goed opschieten met de ultraorthodoxen en ultrarechts. Een nieuwe coalitie uit die kringen lijkt daarom aannemelijk, maar in de Israëlische 'formatie' is niets uitgesloten. Vooralsnog lijken de kansen voor prominenten uit het centrum, met name Tzipi Livni met haar nieuwe Beweging (Hatnua) en Yair Lapid met zijn Yesh Atid (Er is een toekomst) gering.

 

Verkiezingspeiling Israel: Likud-Beiteinu op 32 Knesset zetels

 

Dit is de laatste officiële peiling voor de verkiezingen, en het verschil tussen links en rechts lijkt hierin af te nemen. De kans op een rechtse coalitie onder leiding van Netanyahu blijft het meest aannemelijk, maar het is opvallend dat de NOS en andere media het alleen maar over rechts hebben terwijl Labor, Yesh Atid en Hatnua ook niet slecht scoren. Zelfs het behoorlijk linkse Meretz wint twee zetels vergeleken met nu.  

 

RP

--------

 

Poll: Likud-Beiteinu down to 32 Knesset seats

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4334160,00.html

Final poll ahead of elections signal that gap between left-center bloc, rightist parties is shrinking; 15% of voters still undecided

Yuval Karni

Published: 

01.18.13, 12:38 / Israel News

As politicians across the board made last ditch campaign efforts ahead of the national elections, a final poll released Friday indicated that the gap between the right- and left- wing blocs has shrunk further.

 

According the poll, the Likud-Beiteinu, Habayit Hayehudi and Otzma LeYisrael are slated to get a total of 46 Knesset seats – a number identical to the number of mandates that are to be amassed by the Labor, Yesh Atid, Hatnua, Meretz and Kadima parties, which make up the center-left.

 

If joined by the ultra-Orthodox parties, a right-wing coalition would hold as many as 63 Knesset seats, and would be counterbalanced by a 57-mandate opposition that includes the center-left and the Arab parties.

 

The poll, which was commissioned by Yedioth Ahronoth and conducted by the Dahaf Institute, found that the joint Likud-Yisrael Beiteinu list continues to drop in popularity; it is expected to garner 32 mandates, one less than predicted by the preceding poll.

 

Labor is also down one mandate according to the poll, and is expected to receive 17 Knesset seats. Yesh Atid, meanwhile, is up two seats, and is expected to get 13 in the elections. Habayit Hayehudi was down two mandates, meaning it was to receive 12.

 

Next on the list are Shas, with 11 seats, Hatnua, with eight seats and Meretz with six seats. United Torah Judaism was slated to receive six mandates, while the Arab parties would get 11 – four for the United Arab List-Ta'al, four for Hadash and three for Balad.

 

Kadima and Otzma Leyisrael are on the bottom of the list with two mandates each.

 

Even though the elections are less than four days away, 15.3% of the survey participants who intend to vote said they are still undecided. These voters, if they indeed choose exercise their democratic right, could significantly impact the election results.

 

The past 11 weeks saw the Likud-Beiteinu dropping in the polls while Habayit Hayehudi, headed by Naftali Bennett, soared from five to 12 potential Knesset mandates.

 

The survey, which was conducted on Wednesday and Thursday, polled a 1,000-strong sample representative of Israel's adult population.

 

vrijdag 18 januari 2013

Egyptische geestelijke op tv: "Er zal geen Jood op aarde overblijven!"

 

Nog meer fraais uit Egypte: met de hulp van Allah zullen alle Joden (uiteindelijk) worden gedood:

Met de hulp van Allah zal Israël worden vernietigd, omdat de Profeet Mohammed dat gezegd heeft. Geloof dit niet, omdat ik het zeg. Geloof het omdat ik zeg dat de profeet Mohammed aldus gesproken heeft: "De Dag des Oordeels zal niet komen voordat de moslims de Joden hebben bevochten en gedood hebben."

Die uiteindelijke vernietiging [van de Joden] zal komen bij de komst van de Mahdi, of kort daarvoor de Mahdi [de islamitische messias]. Dan zullen de moslims weer de Al-Aqsa moskee [in Jeruzalem] in bezit krijgen, als ze er niet in slagen om de islam te verspreiden door het hele land.

Wat ik beangstigend vind, is dat best veel 'gewone' mensen dit soort onzin lijken te geloven. Een meerderheid is voor de sharia en zo'n 98% houdt er zeer negatieve ideeën over Joden op na, zo heeft onderzoeksbureau PEW meermaals vastgesteld. Dus als er een kans is om van Israel af te komen, zal men die niet laten liggen.... 

 

RP

----------

 

 

Er zal geen Jood op aarde overblijven!

http://likud.nl/2013/01/er-zal-geen-jood-op-aarde-overblijven/

Dinsdag, Januari 15, 2013 / Last Modified: Donderdag, Januari 17, 2013

·        Categorieën: CLIPS PALESTIJNSE TELEVISIE 

Gedeelte uit een toespraak van Egyptische islamitische geestelijke Mahmoud Al-Masri, die op Al-Nas TV (Egypte) werd uitgezonden op 16 november 2012.

(zie de video op YouTube) 

De Europese Unie geeft vijf miljard euro steun aan deze islamisering van Egypte. De EU noemt het 'democratisering'.

 

Mahmoud Al-Masri:

"Wij moeten allemaal onze inspanning leveren, in het belang van ons land, want als Egypte herrijst en de Syrische revolutie slaagt – dan bezweer ik U dat dat het einde van Israël betekent, als Allah het wil.

De zionistische entiteit is nerveus over ons geworden vanwege een simpele reden: zij kan de volledige nederlaag die zij hebben geleden in de oorlog van 1973 niet vergeten. Als sommige van de grootmachten niet hadden ingegrepen om die oorlog te stoppen – als president Sadat had mogen doorgaan – zou dat al het einde van Israël zijn geweest. (*) De oorlog werd gestopt, maar als die was voortgezet, Israël zou zijn vernietigd. Het zou zijn weggevaagd van de aarde. Maar Allah besloot anders.

Met de hulp van Allah zal Israël worden vernietigd, omdat de Profeet Mohammed dat gezegd heeft. Geloof dit niet, omdat ik het zeg. Geloof het omdat ik zeg dat de profeet Mohammed aldus gesproken heeft: "De Dag des Oordeels zal niet komen voordat de moslims de Joden hebben bevochten en gedood hebben."

Die uiteindelijke vernietiging [van de Joden] zal komen bij de komst van de Mahdi, of kort daarvoor de Mahdi [de islamitische messias]. Dan zullen de moslims weer de Al-Aqsa moskee [in Jeruzalem] in bezit krijgen, als ze er niet in slagen om de islam te verspreiden door het hele land.

Een kleine groep Joden zal overblijven, maar niet de Joden in Palestina. Een groep Joden uit Isfahan [Iran] zal overleven, en de anti-Christ volgen, maar uiteindelijk zullen ook zij worden gedood, samen met de anti-Christ.

Uiteindelijk zal geen enkele Jood overblijven op aarde.

De overwinning komt, als Allah het wil."

 

(*) In werkelijkheid zat Egypte's bondgenoot Rusland achter het staakt-het-vuren om Egypte een volledige nederlaag te besparen. Want het Israëlische leger had het Suez kanaal overgestoken en rukte op naar Cairo.

 

Palestijnen klagen over Joden bij Klaagmuur in Jeruzalem

 

De Palestijnse staatskrant Al Hayat Al Jadida en persbureau WAFA meldden in december het volgende:

"Minister for Religious Affairs Mahmoud Al-Habbash said that Jerusalem and all its features, its geography, and its Islamic and Christian holy sites, and this includes the Western Wall, are the sole right of Palestinians. (The Arabic throughout the text for the Western Wall is Al-Buraq Wall - Ed.) In a press release he stressed that [Israeli Prime Minister] Netanyahu's recent statements concerning the occupation's (i.e., Israel's) ownership of the Western Wall are nothing but nonsense and an attempt to manipulate both history and geography, and are worthless from a religious, historical, or legal point of view. (See Netanyahu's exact quote below - Ed.) Al-Habbash made clear that Netanyahu's statements about Jerusalem and the Western Wall lack the elementary scientific basis for approaching history which has always proven Islamic ownership of the Western Wall... that no person besides Muslims ever used it as a place of worship, throughout all of history, until the ominous Balfour Declaration was issued in 1917."

De Palestijnen zijn daarom niet bereid een compromis te sluiten over Jeruzalem, en de Joodse wijk en Klaagmuur aan Israel te laten. Alles is volgens hen eigenlijk Arabisch en moet dus terug in hun handen komen. Soms laat men zich iets gematigder uit, waarbij je je af kunt vragen waar je meer waarde aan moet hechten: aan de uitlatingen bedoeld voor de eigen gemeenschap zoals deze, of die tegenover Westerse journalisten en politici. Ik vrees zelf aan de eerste. 

 

RP

----------- 

 

 

PA: "The Western Wall... no person 
besides Muslims ever used it as a place of worship, throughout all of history"

 

by Itamar Marcus and Nan Jacques Zilberdik

http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=8258

 


The Palestinian Authority Minister of Religious Affairs, Mahmoud Al-Habbash, said recently that all of Jerusalem and the Western Wall are "the sole right of Palestinians." To back this up, he falsely claimed that "no person besides Muslims ever used it [the Western Wall] as a place of worship, throughout all of history, until the ominous Balfour Declaration was issued in 1917." This denial of the Jewish nation's history by the PA minister came in response to a statement by Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu about Israel's 3,000 year history in Jerusalem, as he lit the eighth candle of the Chanukah holiday last month at the Western Wall. The PA minister said Netanyahu's statements were "nothing but nonsense and an attempt to manipulate both history and geography, and are worthless from a religious, historical, or legal point of view." His statements were reported by WAFA, the official PA news agency.

Al-Habbash's statement that Jews did not pray at the Western Wall in the past is historically unfounded. Both Jewish and non-Jewish sources document that the Western Wall was used for Jewish worship and prayer. For example, US President Abraham Lincoln's Secretary of State William H. Seward visited Jerusalem in 1871 and described his experience in his book Travels Around the World. He wrote in detail about the intense devotion of Jews in prayer at the Western Wall, which he called the "Jews' Wailing-Place." (See below a long quote from his book describing Jews' devotion at the Western Wall.) The above illustration of Jews in prayer at the Western Wall is from Seward's book.

Palestinian Media Watch has documented that this ongoing PA denial of Jewish historyin Israel and especially Jerusalem is a fundamental component of the PA's political program to deny Israel's right to exist. (See below.)

The following is the PA minister's statement denying a Jewish connection to the Western Wall:

"Minister for Religious Affairs Mahmoud Al-Habbash said that Jerusalem and all its features, its geography, and its Islamic and Christian holy sites, and this includes the Western Wall, are the sole right of Palestinians. (The Arabic throughout the text for the Western Wall is Al-Buraq Wall - Ed.) In a press release he stressed that [Israeli Prime Minister] Netanyahu's recent statements concerning the occupation's (i.e., Israel's) ownership of the Western Wall are nothing but nonsense and an attempt to manipulate both history and geography, and are worthless from a religious, historical, or legal point of view. (See Netanyahu's exact quote below - Ed.) Al-Habbash made clear that Netanyahu's statements about Jerusalem and the Western Wall lack the elementary scientific basis for approaching history which has always proven Islamic ownership of the Western Wall... that no person besides Muslims ever used it as a place of worship, throughout all of history, until the ominous Balfour Declaration was issued in 1917."

[WAFA, official PA news agency, Dec. 17, 2012,

Al-Hayat Al-Jadida, Dec. 18, 2012]


The following is the statement by PM Netanyahu at the Western Wall, as he lit the eighth candle of Chanukah, which prompted the PA minister's statement:

"In recent days, I have heard that the Palestinians are saying that the Western Wall is occupied territory. I want to tell them from the closest possible place to the miracle of the jar of oil: The Western Wall has been ours for 3,000 years, and it and the State of Israel will be ours forever."

[Israeli Prime Minister's website, pmo.gov.il , accessed Dec. 27, 2012]

http://www.pmo.gov.il/English/MediaCenter/Events/Pages/eventwall151212.aspx 


Below are excerpts from Abraham Lincoln's Secretary of State William H. Seward's book Travels Around the World describing Jewish worship at the Western Wall in Jerusalem. (Cited at 
http://lennybendavid.com/2012/08/president-lincolns-secretary-of-state.html)

"June 13, 1871... Jerusalem is now divided according to its different classes of population. The Mohammedans are four thousand, and occupy the northeast quarter, including the whole area of the Mosque of Omar. The Jews are eight thousand, and have the southeast quarter... The Armenians number eighteen hundred, and have the southwest quarter; and the other Christians, amounting to twenty-two hundred, have the northwest quarter...
The Jewish Sabbath being on Saturday, and beginning at sunset on Friday, the weekly wail of the Jews under the wall takes place on Friday, and is a preparation for the rest and worship of the day which they are commanded to "keep holy." The small rectangular oblong area, without roof or canopy, (i.e., the Western Wall) serves for the gathering of the whole remnant of the Jewish nation in Jerusalem. Here, whether it rains or shines, they come together at an early hour, old and young, men, women, and little children--the poor and the rich, in their best costumes, discordant as the diverse nations from which they come. They are attended by their rabbis, each bringing the carefully-preserved and elaborately-bound text of the book of the Lamentations of Jeremiah, either in their respective languages, or in the original Hebrew. For many hours they pour forth their complaints, reading and reciting the poetic language of the prophet, beating their hands against the wall, and bathing the stones with their kisses and tears. It is no mere formal ceremony. During the several hours while we were spectators of it, there was not one act of irreverence or indifference. Only those who have seen the solemn prayer-meeting of a religious revival, held by some evangelical denomination at home, can have a true idea of the solemnity and depth of the profound grief and pious feeling exhibited by this strange assembly on so strange an occasion, although no ritual in the Catholic, Greek, or Episcopal Church is conducted with more solemnity and propriety."

[Travels Around the World, William H. Seward, quoted at
http://lennybendavid.com/2012/08/president-lincolns-secretary-of-state.html
Also read Seward's description of his visit to the Hurva Synagogue]


The PA's denial of Jewish history in Israel is an integral part of the PA's political program. This denial is used as the basis for the PA's denial of Israel's right to exist. This was expressed explicitly in a recent article by a PA daily columnist who argued that Zionists have no connection to the Biblical Hebrews and therefore Israel has "no historical or legal basis" to exist:

"The Zionist movement's leaders and their broad group of followers have no relation even to the [Biblical] twelve tribes of Israel, as the great Hungarian historian [Arthur] Koestler proved, and as Jewish and Israeli researchers clarified later. This means that the superfluous [nation] in this region, and the one harming its security and stability, is the occupation (i.e., Israel) in all its shapes and stages, whether in the past or in the present, and whether in the form of military occupation, settlement, or fabricating Judaization that have no historical or legal basis."

[Op-ed official PA daily, Al-Hayat Al-Jadida, Dec. 15, 2012]


The Western Wall is a small section of the Temple Mount that has remained standing since Rome's destruction of the Temple in Jerusalem in 70 CE. The PA teaches that there never was a Jewish Temple in Jerusalem nor was there a Jewish presence. This distortion of history is the basis for the PA stance that Jews/Israel have no right to Jerusalem and no right to pray at the Western Wall. 

In keeping with this policy, PA TV broadcast a documentary in 2010 and 2011 that described Jews praying at the Western Wall as "
sin and filth."

Click to see more examples of 
PA denial of Jewish history in Jerusalem. 

 

 

Boycotten Red Sea Jazz Festival draagt niet bij aan vrede

 

De jazz muzikant Yuri Honing is het laatste doelwit van de walgelijke BDS (boycot, divestement and sanctions) campagne. Uitzonderlijk genoeg hebben de NRC en Nu.nl aandacht aan zijn zaak besteed, en schrijven dat "hij en zijn bandleden sinds weken worden bestookt met intimiderende mails, tweets en nachtelijke telefoontjes – dwingende oproepen om af te zien van het door de Israëlische regering georganiseerde festival."

BDSers hebben het vaak juist voorzien op mensen die zelf ook kritisch staan tegenover Israel, en niet zozeer een pro-Israel boodschap verkondigen maar een van verzoening en vrede. Boycots van Israel hebben dan ook helemaal niks met vrede te maken, integendeel, ze dwarsbomen de vrede, zetten mensen tegen elkaar op en vergroten tegenstellingen.

RP
------------
 

International artists scheduled to perform in the January 2013 Red Sea Festival were targeted by the Boycott, Divestment and Sanctions campaign (BDS) in an attempt to get them to cancel their tours. The following is a response to these BDS efforts from Christophe Deghelt, the manager of jazz musician, Jacky Terrasson. We have hightlighted salient points but urge you to read it in its entirety.

The original text is in French. We have provided an English translation.

http://www.creativecommunityforpeace.com/Articles.asp?AID=188

CAN ONE STILL PLAY A CONCERT IN ISRAEL?

Christophe Deghelt

Wednesday, January 9, 2013

The following is a blog entry that risks making waves. However, I wanted to share a debate that was important to us.

For some time now, artists invited to play a concert in Israel are routinely accosted by organizations urging them not to travel there, nor to support the Israeli government and its politics. They claim that Israel is an Apartheid state and a colonial power committing war crimes against Palestinians. It's obvious why the debate concerning this region of the world, so long embroiled in a violent and unending war, would be extremely lively and complex. Culture seems to be an issue today, perhaps even a new battlefield, in this very sad conflict.

For the last several days, two jazz artists, Erik Truffaz and Jack Terrasson have been swept into a fierce controversy, a furious and passionate debate on Facebook and other social networks and websites regarding their participation at the Red Sea Jazz Festival in Eilat, Israel this month. These artists are renowned and recognized for their talent, their humanity, their very open-minded approach, their pacifism and their generosity.

Here then, in this blog entry, is our position regarding this debate. We state it in view of pulling ourselves out of this difficult controversy and averting the pitfalls of oversimplification, blindness, manipulation and intolerance.

First, for context, some background information.

On December 12, 2012, we finalized a contract with the organizers of the Red Sea Jazz Festival to have Jacky Terrasson perform two concerts there.

On January 2, we received a letter from BDS France (Boycott, Divestment, Sanctions) asking us to boycott this concert. Here is the letter:

[BDS Letter] - not included in this translation

On January 4, I contacted the representative of that organization, Mr. Dror Warschawski. We spoke a good hour over the telephone, explaining to him why we agreed to play in Israel. We explained to him our refusal to be made instruments in this conflict and our refusal to boycott this festival or our Israeli fans. All the while, we expressed our sympathy towards the Palestinian cause, our sadness over this ferocious war and our primary mission, namely, to deliver a message of peace.

At the same time, RTS (Swiss Radio) was going to broadcast a live debate that Sunday evening on the issue of Erik Truffaz's appearance at the Red Sea Jazz Festival (the producer having contacted us over the weekend, but we were unavailable to take part in the debate). We noticed that Erik and Jacky's Facebook pages were overrun with intimidating comments, not from our fans, but from activists. Some of these comments are really obnoxious, rising to the level of sheer harassment and blatant denigration. Facebook has become a battleground for BDS campaigners, our fans, Israelis and those supporting Israel. How sad!

On January 7, we received a new message from BDS, this time via email. This message was more insistent. It branded the festival as having a "stamp of shame." Here is the email:

Mail BDS [translation not included]

Our office and our artists are now receiving a veritable tidal wave of emails from complete strangers. Faced with this pressure and harassment, we've decided to publish a response defending our position on our blog and our social networks. I think our response presents a third way, a more just and more tolerant way, to emerge from this conflict in which artists are used as political instruments. Here it is:

[Mr. Deghelt replies to letter from Mr. Warshawshi, of The BDS Campaign in France]

As I pointed out to you over the telephone, we do not agree with your "pressure tactics on artists," or your Cultural Boycott. We refuse to be made into instruments, and we won't give in to your pressure, whether by email, by mail, by telephone or on Facebook.


Performing in Israel does not mean we approve of the Israeli government or its politics, and it doesn't mean we don't understand the turmoil and the suffering of the Palestinian population. Your attempt to railroad artists into a black-and-white dilemma is intellectually dishonest. To allege that by performing at the Red Sea Jazz Festival we are supporting the Israeli government, or that by cancelling our concert we'll be showing our compassion towards the Palestinian people, demonstrates an extremely reductive attitude. We refuse to be placed in either category.

1) Jacky hasn't performed in Israel for more than 15 years and many of his fans are elated by his impending arrival. We love human beings, whether they are Israeli, Palestinian, Jewish or Muslim, and we will always perform for humankind. We don't segregate our audience or our fans.

2) We are apolitical, we play music, and we carry a message of peace and love. The Israeli-Palestine conflict is extremely complex. We disapprove all acts of violence on both sides and are profoundly saddened by this conflict and its tragic consequences.

3) If the Eilat Festival is financed in part by the Israeli government, it demonstrates their openness towards culture and jazz, which only benefits the examination of cultures in general. A dictatorship would not invite foreign artists, quite the reverse. Jacky's fans in Israel are like all other jazz fans, humane, pacifist and hoping for peace in this part of the world. They are your best allies and yet you seem to want to punish them. Moreover, the Eilat Festival is an international festival recognized for its quality and its openness to the world.

4) Boycotting this festival sends an unjust message to the Israeli population as a whole, to our fans and to our friends, and stigmatizes a population and a country instead of contributing something peaceful and sending a message of hope. We are free to express our convictions in Israel and I've spoken about this to the Festival organizers. Let's push your reasoning to its conclusion. Assuming no foreign artist appeared in Israel and the jazz festival ceased to exist...who would win? What would happen to the openness, the freedom, and the chance to present a different culture? What would happen to expressing our opinions? What about the arts policy in Iran, Syria, and Mali today? No more foreign artists. Is this your sense of openness and dialogue?

5) You say that certain Palestinians won't be able to attend Jacky's concert and that is indeed very sad; we would be happy to play in Palestine, if ever invited (this still hasn't been the case). We are not responsible for this situation and can only deplore it. The road to a better world is a long one.

6) We concur with Erik Truffaz in his response to you: if we had to agree with the politics of the countries inviting us to perform, we wouldn't have many places in which to perform. Our mission lies elsewhere, in music and the hopes of carrying a message of peace and tolerance to the people of our planet.

7) Your activism and your intolerance are abominable. Phony Facebook "fans" have posted messages expressly asking our musicians not play in Israel. This is sheer harassment. Moreover, it's really quite surprising because these fans purporting to sway the artists are not fans at all, but simply your army of little soldiers polluting the calm and positive spaces of our artists'Facebook pages.

8) During our phone conversation, you insinuated quite slyly that you were a big fan of Jacky Terrasson, that you used to buy his records and attend his concerts, but that you would think twice about it now, knowing he plays for Israel. Your questionable words, like the tone of your last email, won't change our convictions. I don't believe for an instant that you are a fan of Jacky Terrasson.

9) What bothers me the most about your effort...is your hatred of Israel, a pathological hatred, blind and most assuredly hidden behind a veil of "political correctness." Your actions don't demonstrate a love or defense of Palestinians but rather a hatred for Israelis. At one time, we knew full well in what direction such madness had driven our world. You are an anti-Zionist and deceitfully and paradoxically an anti-Semite (you, the grandson of a rabbi renowned for his humanistic views). You hide this under the pretext of representing a humanitarian organization, under the pretext of being a defender of justice.

10) When Stanley Jordan, the Portico Quartet, cancelled their concert at the Red Sea Jazz Festival, it was their choice, which we respect. Some of our artists refuse to perform in Israel. Those are their political convictions, we live in a democracy, and we sincerely respect all opinions. Well then, respect ours as well. We believe we can be more useful by being invited to play for the people of Israel, than by refusing to perform in a country of whose government's decisions we disapprove. Jacky Terrasson is free to draw his own opinion, after his arrival. Don't force people to think what you would like them to think...this is intellectual tyranny and manipulation, the same tyranny and manipulation you attribute to Israel's rulers.

11) Palestine needs international support, positive actions and peace, and it's not by advocating violence (both intellectual and verbal) and intolerance that you'll help Palestine. I myself have been to Ramallah to produce a free concert featuring Shakti, which the U.N supports. We helped finance a school of music for children victimized by the war. These are positive actions, non-violent, meaningful and humane. Pitting both sides against each other is not striving towards peace; it is adding fuel to the fire.

12) In my agency, I represent Muslim artists, Israeli artists, and people of many different religions and nationalities. My office is a place of tolerance, peace and dialogue. I have produced more than 3000 concerts in the world, and it's the first time I have received such obnoxious letters. You, a man of science, you should stick to the rigors of analysis instead of engaging in an open battle with artists.

I will end by quoting Koffi Annan who said, "Tolerance is a virtue that makes peace possible."

Very cordially yours,

Christophe Deghelt

http://deghelt-productions.com/blog/files/25f794123d7d6608b1088b4398601079-17.html

Translated into English for CCFP by Talia Shulman Gold
 

Protest van extreem-links voor steun aan anti-Israël arts

 
 

De zogenaamde BDSers (Boycots, Divestment and Sanctions) gaan steeds verder in hun intimiderende acties en gedrag – wellicht een teken dat men beseft aan de verliezende had te zijn en aan de verkeerde kant te staan.

Een Belgische arts roept zijn patienten op om Israelische medicijnen te boycotten, ook wanneer die goedkoper of beter zijn dan de alternatieven. Ook weigert hij Israelische medicijnen voor te schrijven. Guido Joris van Joods Actueel diende een klacht tegen hem in vanwege schending van het neutraliteitsprincipe. Tijdens een hoorzitting daarover afgelopen woensdag werd de arts gesteund door een aantal BDSers.

 

Ondanks de bijtende koude waren heel wat patiënten van Gorissen, net als een groep actievoerders van Geneeskunde voor het Volk, opgedaagd om de man een hart onder de riem te steken. Bij het gebouw aan het Stadspark waar de zitting plaatsvond, schreeuwden ze pro-Palestijnse slogans.

 

Deze mensen blijven dus liever ziek dan te worden behandeld met geneesmiddelen die door een Israelisch bedrijf zijn ontwikkeld. Misschien moet men dan consequent zijn en alle behandelingen weigeren waaraan Israel heeft bijgedragen, en alle apparatuur die (mede) in Israel is ontwikkeld. Veel electronica en computerzaken zijn in Israel ontwikkeld, en ik meen ook sommige smartphones, dus dat kan dan ook allemaal worden meegenomen... 

 

RP

---------- 

 

Protest van extreem-links voor steun aan anti-Israëlarts

·         

 Woensdag 16 Januari 2013 16:50  De extreemlinkse PVDA+ en de organisatie Geneeskunde voor het Volk gingen op woensdagavond betogen voor de Van Eycklei 37 waar de orde van Geneesheren een klacht onderzocht tegen de Borgerhoutse anti-Israël arts Guido Gorissen.

Gorissen roept namelijk op om Israëlische medicijnen te boycotten en weigert zijn patiënten medicamenten voor te schrijven die in dat land geproduceerd werden. Daartegen diende Guido Joris, tevens medewerker van Joods Actueel, een klacht in bij de Orde van Geneesheren. Hij deed dat uit eigen naam en verklaart zijn motivatie nader:

"Elke arts is gebonden aan het neutraliteitsprincipe. Je mag politiek niet mengen met geneeskunde en al zeker niet wanneer patienten daarvan het slachtoffer worden. Deze arts is openlijk anti-Israël en wil zijn patiënten de goedkopere generische geneesmiddelen weerhouden evenals de beste medicijnen tegen Alzheimer die in Israël gepionierd worden.

Als hij zelf aan Alzheimer zou lijden en liever dement wordt dan een pilletje 'Made in Israël' te slikken, dan is dat zijn zaak, maar zijn patiënten mogen daarvan niet de dupe worden!

Ook als er morgen een Israëlische patiënt in zijn wachtkamer zit dan mag hij die geen behandeling weigeren omdat die zijn legerdienst vervuld heeft of belastingen betaalt in Israël. Want tot nader order is er geen enkele officiële Europese of Belgische boycot tegen Israël, integendeel.

"Geen misbruik"
Israël is een belangrijke speler op de farmaceutische markt wereldwijd.

Volgens de arts benadrukt hij het belang van solidariteit en zijn recht om sociale campagne te voeren. Er zou volgens hem geen misbruik van patiëntenrechten zijn. Het is nu aan de Orde van Geneesheren om zich daarover uit te spreken.

Een kaartje die boycotters van Israël steeds met zich meedragen vraagt om geen Israëlische producten toe te dienen of te gebruiken indien ze gewond raken

 

De geweldsescalaties rond de Gazastrook in 2012 (IPI)

 
 • Een overzicht van de geweldsescalatie tussen Israel en Gaza in het afgelopen jaar, met tijdlijn:
 • De geweldsescalaties rond de Gazastrook in 2012

   Sinds Israel zich in augustus 2005 terugtrok uit de Gazastrook, is het nooit lang rustig geweest aan de grens. De raketbeschietingen vanuit Gaza op Israel, die ook voorheen al plaatsvonden, namen toe van enkele honderden tot ver over de duizend raketten per jaar, naast een vergelijkbaar aantal mortiergranaten.

  De meeste raketten en mortiergranaten worden niet door Hamas maar door kleinere groeperingen afgeschoten, die daarvoor meer of minder ruimte krijgen van Hamas. Israel reageert hier niet altijd op, maar voert met enige regelmaat militaire tegenacties uit, meestal gerichte beschietingen en bombardementen vanuit de lucht en soms invallen vanaf de grond (zoals in juni 2006 na de ontvoering van een Israelische soldaat). Meermaals pleegde Israel ook gerichte aanslagen op kopstukken van Hamas en andere terreurgroepen, of preventieve acties om op handen zijnde aanslagen te voorkomen. Als bij zo’n actie meerdere Palestijnen (meest militanten) omkomen, leidt dit al gauw tot een escalatie, omdat de Palestijnen hun beschietingen dan extra opvoeren. Nadat Hamas de macht greep in juni 2007, stelden Israel en Egypte een blokkade van de Gazastrook in. Buiten de Gaza Oorlog van eind 2008 vonden er verschillende kleinere geweldsescalaties plaats, zoals in maart 2012 en oktober/november 2012.

  - Lees hier verder: De geweldsescalaties rond de Gazastrook in 2012

   

  donderdag 17 januari 2013

  Saxofonist Yuri Honing onder druk om af te zien van optredens in Israël

   
  De pro-Palestijnse Israel-boycotcampagne (BDS beweging) heeft de afgelopen dagen de Nederlandse saxofonist Yuri Honing onder druk gezet om af te zien van een optreden in Israel op het Eilat jazz festival. Honing, die met zijn muziek mensen wil verbinden, trad al op in tal van Arabische landen en samen met Arabische musici. Hij laat zich niet intimideren door de campagne, die met haatmails en nachtelijke telefoontjes nogal uit de hand lijkt gelopen, en treedt komend weekend gewoon op. Twee pro-Israel groepen roepen inmiddels op tot steunbetuigingen.
   
  Wouter
  ______________
   

  De BDS is de laatste dagen druk in de weer geweest om Yuri Honing te stalken op Facebook en Twitter en andere manieren om NIET naar het Red Sea Jazz festival te gaan.

   

  Het NRC meldde vandaag dat Yuri Honing dreigmails e.d. krijgt. Steun hem in zijn optreden in het Red Sea Jazz Festival in Eilat en laat een steunbetuiging achter !!

   

  Wij Like for Israel, Nederland en Vlaanderen doen hierbij een oproep om op zijn Facebook pagina (voor mensen die een Facebook account hebben) een steunbetuiging te schrijven om wel te gaan!

   

  OPROEP !! Laat Yuri Honing weten dat je hem steunt met zijn optreden in Eilat op het Red Sea Jazz Festival.

  https://www.facebook.com/yurihoningtrio
  Yuri Honing Trio

  Verspreid deze boodschap onder meer mensen, vandaag nog!

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Admins Faceboekgroep Like for Israel, Nederland en Vlaanderen & Stichting WAAR.


  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

   

  Saxofonist Yuri Honing onder druk om af te zien van optredens in Israël 

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/16/saxofonist-yuri-honing-onder-druk-om-af-te-zien-van-optredens-in-israel/ 

   

  Yuri Honing, hier op North Sea Jazz, wordt met onder meer nachtelijke telefoontjes onder druk gezet om niet op te treden in Israël dit weekeinde. Foto ANP / Robin Utrecht

  door Amanda Kuyper

   

  Jazzsaxofonist Yuri Honing wordt door pro-Palestijnse organisaties en sympathisanten van een culturele boycot van Israël onder druk gezet dit weekeinde niet op te treden in Israël. Honing staat geboekt voor twee optredens dit weekeinde op het Red Sea Jazz Festival te Eilat, Israël.

  Sinds weken worden hij en de bandleden van zijn Acoustic Quartet bestookt met intimiderende mails, tweets en nachtelijke telefoontjes – dwingende oproepen om af te zien van het door de Israëlische regering georganiseerde festival. Op de Facebook-pagina 'Yuri Honing, cancel Red Sea Jazz Festival in Israël' is een petitie tegen de muzikant gestart. Pro-Palestijnse organisaties roepen geregeld artiesten op tot een boycot om te protesteren tegen de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden. Dat gebeurde in het recente verleden onder meer bij The Pixies, Elvis Costello en the Gorillaz Sound System.

  Honing negeert de roep om boycot – hij gaat optreden. Zijn muziek is een "apolitiek bindmiddel." Honing:

  "Het is pijnlijk hoe ik door die organisaties als politiek pamflet wordt ingezet. Dat voelt heel bedreigend."

  Maar ook voor bevriende musici om hem heen. Zo is componist Theo Loevendie benaderd om Honing ervan te overtuigen zijn Israëlische concert te schrappen.

  Het meest ervaart de musicus druk van de organisatie BDS Nederland (Boycott Divestment Sanctions). "Ze zijn zeer fanatiek." Over de inhoud van de haatmails die hij heeft ontvangen, wil hij niet praten, "om geen olie op het vuur te gooien." De saxofonist is zich "zeer bewust" van de geschiedenis van het land en kan zich "vanzelfsprekend" niet vinden in de schending van de mensenrechten en de ondemocratische stellingname.

  "Maar ik kies nadrukkelijk geen partij. Dan zou ik toch in veel landen op de wereld niet kunnen spelen?"

  Pijnlijk voor de musicus is dat zijn goede muziekvriendin, de Libanese zangeres Rima Khcheich, hem liet weten dat wanneer hij zou optreden in Israël zij 'niet langer met hem te kon optreden'. Honing speelde met zijn Yuri Honing Trio veel met Arabische musici en gaf concerten in onder andere Syrië, Libanon, Iran en Egypte. Met zijn benefietconcert in een Palestijns vluchtelingenkamp nabij Damascus haalde hij de wereldpers. Dat kamp werd in augustus gebombardeerd door de Syrische overheid.

  'IK LIG OP DE PIJNBANK EN ZE WACHTEN TOT IK KNAP'

  Naast Honing spelen op Red Sea Jazz grote jazznamen op als Kurt Rosenwinkel, Jackie Terrasson en Erik Truffaz. Het Britse Portico Quartet en de Amerikaanse gitarist Stanley Jordan zijn wel bezweken onder de anti-Israëlische druk en hebben verklaard zich "om politieke en morele redenen" terug te trekken. Honing realiseert zich dat hij door dit eerste optreden in Israël op andere plekken minder welkom zal gaan zijn.

  "Ik lig op de pijnbank en ze wachten tot ik knap. Maar dat doe ik niet. Ik heb de standpunten van de Arabieren juist altijd verdedigd. Ik heb veel geld besteed aan concertseries in het Midden-Oosten. Het is zeer onterecht hoe ik nu de zwarte piet krijg toegespeeld."

  De musicus vreest niet voor zijn veiligheid maar heeft zijn zorgen wel naar het Red Sea Jazz geuit. Het festival treft de 'nodige' maatregelen voor de musici.