zaterdag 20 december 2014

Erkenning Palestina nu leidt niet tot vrede (IMO)

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2014/12/19/erkenning-palestina-nu-leidt-niet-tot-vrede/  

 = IMO Blog = 

Afgelopen woensdag riep de het Europees parlement de lidstaten op om Palestina als staat te erkennen. Deze erkenning zou wel parallel moeten lopen met vredesonderhandelingen. Het voornaamste argument van voorstanders van erkenning is dat het de vrede bevordert. Het zou de huidige impasse doorbreken, het zou Israel onder druk zetten de bezetting op te geven, en het zou de Palestijnen aanmoedigen te onderhandelen, omdat ze daarmee meer bereiken dan met geweld. Sander Becker liet in een achtergrondartikel in Trouw afgelopen maandag een batterij aan mensen langskomen die dit betoogden, en Jaap Hamburger en Gied ten Berge vulden dat dinsdag verder aan. Volgens hen zou het de tweestatenoplossing dichterbij brengen en zelfs Israels veiligheid vergroten. Een waar wondermiddel dus, jammer dat we daar niet eerder op zijn gekomen. Dat vinden Hamburger en Ten Berge ook: ‘Waarom niet deze volgende, logische en legitieme stap na zo veel decennia verspilde tijd?’, zo houden zij minister Bert Koenders voor.

Er is echter niks logisch aan het erkennen van een staat waarin er geen centraal gezag is, geen duidelijk omschreven grondgebied en geen zelfstandig functionerend bestuur. Zonder de aanwezigheid van het Israelische leger in delen van de Westoever zou Hamas daar al lang de macht hebben gegrepen. Zonder de Westerse financiering van de Palestijnse Autoriteit en haar instituties zou zij geen dag overleven. Te houden presidentsverkiezingen worden ondertussen al jaren uitgesteld, omdat Fatah en Hamas het niet eens kunnen worden over tijdstip, procedures en dergelijke. Daarbij steunen zowel Hamas als Fatah openlijk geweld tegen Israel en Joodse burgers, en zouden we dus een staat erkennen die haar buurland bedreigt en daarmee een bron van instabiliteit is.

Palestina erkennen zonder vredesverdrag zal averechts werken. Het is geen beloning voor het onderhandelen, maar voor het wegblijven van de onderhandelingstafel en het steeds weer stellen van nieuwe eisen. Abbas is vorig jaar met grote tegenzin en onder sterke Amerikaanse druk gaan onderhandelen. In ruil beloofde Israel, eveneens onder grote Amerikaanse druk, om een aantal Palestijnse gevangenen vrij te laten. Stuk voor stuk mensen die vastzaten voor dodelijke aanslagen. Na gehakketak over het aantal Israelisch-Arabische gevangenen dat vrij zou worden gelaten liep Abbas, nadat driekwart van de gevangenen was vrijgekomen, boos weg uit de onderhandelingen. Het is een terugkerend patroon: de VS zetten Israel onder druk om vooraf een concessie te doen, in de onderhandelingen die volgen wordt vervolgens geen enkele vooruitgang geboekt, en na de concessie (grotendeels) te hebben binnengehaald loopt Abbas weg, vaak onder het uiten van dreigementen om unilateraal binnen te halen wat in de onderhandelingen niet lukte.

De internationale gemeenschap speelt dit spel braaf mee door ‘Palestina’ tal van privileges te geven zonder dat daar iets tegenover staat. Zo weigert Abbas om Israel te erkennen als staat waar het Joodse volk zelfbeschikking heeft; hij zegt (in het Engels) weliswaar voor twee staten te zijn, maar weigert te spreken van twee staten voor twee volken. Ook houdt hij vast aan het zogenaamde ‘recht op terugkeer’ voor de vluchtelingen en hun miljoenen nakomelingen. Dit druist in tegen de tweestatenoplossing. Hij prijst terroristen om hun ‘heldendaden’ en riep op om Joden ‘met alle middelen’ van de Tempelberg te weren. Nadat hij vorige maand met veel tegenzin (en wederom onder Amerikaanse druk) een halfslachtige en onoprechte veroordeling van de vreselijke moordpartij in een synagoge in West Jeruzalem voorlas, haastte een Fatah woordvoerder zich om tegenover de Palestijnen te verklaren dat dit slechts uit diplomatieke overwegingen gebeurde. Woedende Palestijnen hadden namelijk tegen deze ‘veroordeling’ geprotesteerd, en op sociale media verschenen cartoons van Abbas in een uniform van het Israelische leger.

PA politici en Fatah functionarissen hebben de afgelopen maanden herhaaldelijk geweld tegen Israel gerechtvaardigd en geprezen. Op de officiële PA tv werd geweld tegen Joden aangemoedigd. Op de Tempelberg bestond een geestelijke het om o.a. te zeggen:

Laat u niet misleiden door de arrogantie van de joden, of door hun misdaden tegen de moslims in Palestina. Dit is slechts een voorbode op hun eliminatie, als Allah het wil, door de handen van de trouwe islamitische strijders in Palestina en in het buitenland.

Terwijl de Palestijnen in iedere religieuze Jood die daar wil bidden een enorm gevaar zien voor de wereldvrede, zijn dergelijke woorden blijkbaar geen probleem. De preek werd via internet uitgezonden. Een andere Palestijnse geestelijke zei op PA tv:

We zullen Jeruzalem verdedigen, wij zullen er geen Joden toestaan.
Geen enkele Jood mag in Jeruzalem blijven. Daar kan geen sprake van zijn.

Dit zijn geen incidenten meer. Dit is een georchestreerde campagne om de Palestijnse bevolking tegen de Joden en Israel op te zetten. Het druist in tegen alle afspraken en beloftes van de PA wat dit betreft. Ik zeg het niet graag, maar deze opruiing is te vergelijken met de manier waarop de nazi’s propaganda voerden tegen de Joden, en zo het klimaat langzaam rijp maakten voor de Jodenvernietiging. Zo ver wil de PA naar ik aanneem niet gaan, maar men speelt wel met vuur en maakt hiermee vrede onmogelijk. Over de nazi’s gesproken: In 2011 verscheen een nieuw boek van Abbas, gebaseerd op zijn eerdere proefschrift over de vermeende samenwerking tussen de nazi’s en de zionisten in het vernietigen van de Joden. De zionisten zouden informatie hebben achtergehouden over wat er gebeurde en hulp aan de Joden hebben tegengehouden. Hij adverteert momenteel voor dit boek op zijn website, waar het gratis online te lezen is (in het Arabisch). Ook meende Abbas dat veel minder dan 6 miljoen Joden waren vermoord. In werkelijkheid deden de zionisten alles wat in hun macht lag om de Europese Joden te helpen, terwijl de Palestijnen, voorop mufti Hai Amin Al Husseini, met de nazi’s collaboreerden. Dat de ‘gematigde’ leider van de PA en vredespartner van Israel een dergelijk boek op zijn website promoot is onacceptabel, maar ik heb er buiten de bekende bronnen nog niemand over gehoord.

Hamburger, Ten Berge en al die anderen die een erkenning van Palestina bepleiten leggen de oorzaak van de huidige impasse geheel bij Israel. Als Israel maar meer onder druk wordt gezet om de bezetting te beëindigen, komt er vanzelf schot in de zaak, zo redeneert men. Israelische concessies hebben in het verleden echter niet tot vrede geleid (het aanbod op Camp David 2000, Taba 2001, Olmert 2007, nederzettingenstop 2011), en zullen dat ook in de toekomst niet doen zolang de Palestijnse bevolking in grote meerderheid achter aanslagen op Joods-Israelische burgers staat en ieder gebaar van verzoening fel afwijst. Terwijl de EU Israel geregeld veroordeelt, en daar ook consequenties aan verbindt (al zijn die nog relatief mild), blijven de Palestijnen buiten schot. Alleen wanneer naast Israel ook het Palestijnse bestuur verantwoordelijk wordt gesteld voor haar daden, en aan de walgelijke opruiing een eind komt, kan vrede een kans maken. Daarom moeten aan erkenning duidelijke voorwaarden worden gesteld.

Europa verspeelt ondertussen haar invloed in Israel, en versterkt de nationalistische tendensen in de Israelische samenleving. Het bevestigt het Israelische sentiment dat men, wanneer het er op aankomt, er alleen voor staat en alleen op zichzelf kan vertrouwen voor zijn veiligheid. Door ook oog te hebben voor terechte argumenten en grieven aan Israels kant bewijst men het Israelische vredeskamp een grotere dienst dan met het belonen van recalcitrant en contraproductief gedrag van de Palestijnen. Vrede en een tweestatenoplossing lijken inderdaad verder weg dan ooit. Het is echter kortzichtig dit slechts aan de bezetting te wijten en de Palestijnse olifant te negeren.

Ratna Pelle

(Een kortere versie van dit artikel verscheen vandaag op de opiniepagina van dagblad Trouw onder de kop “Wie nu Palestina erkent beloont slecht gedrag”.)

 

Shin Bet voorkomt zelfmoordaanslag in Tel Aviv

 

Er worden nog regelmatig Palestijnse bomaanslagen in Israel voorkomen door de veiligheidsdiensten. Deze halen vrijwel nooit het nieuws.

 

___________________

 

 

Shin Bet thwarts terror cell planning Tel Aviv suicide bombing

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Shin-Bet-thwarts-terror-cell-planning-Tel-Aviv-suicide-bombing-384694

Palestinian woman planned to use disguise of pregnant Jewish woman to set off explosives belt.

Weapons confiscated from suspects allegedly planning Tel Aviv terror attack. (photo credit:SHIN BET)

Security forces arrested several Palestinians during October and November on suspicion of planning to carry out a suicide bombing attack in the Tel Aviv region, the Shin Bet announced on Monday.

The suspects include a woman from Jenin, named by security forces as Yasmin Sha’aban, and four residents of the Tulkarm area.

“According to the plot that was hatched, Sha’aban was the designated suicide bomber. She was supposed to carry out the attack with an explosive vest hidden in her clothes while disguised as a pregnant Jewish woman,” the Shin Bet said.

Sha’aban had intended on receiving an entry permit into Israel for medical reasons, and exploit it to carry out a mass casualty bombing of Israeli civilians.

The suspects have confessed to planning the suicide bombing and other terrorist attacks, the Shin Bet said. The suspected bombers were in touch with an operative from Gaza, who helped instruct them on how to assemble explosives, according to the investigation.

Following the arrests, security forces seized a homemade semi-automatic rifle, a hunting rifle, ammunition, and explosives.

The suspects intended to stay in an apartment in Israel used by illegal residents as part of their preparations, the Shin Bet added. There the Palestinian woman was meant to put on her explosives vest and head to the Tel Aviv area.

Hamas and Islamic Jihad planned to claim joint responsibility for the attack, according to the investigation.

However, there is no evidence that the central leaderships of Hamas or Islamic Jihad in Gaza were aware of this particular plot.

The suspects also confessed to planning to bomb a bus carrying soldiers and to kidnap a soldier.

Sha’aban and another suspect have been charged at the Samaria District Court with terrorism offenses.

The arrests underline “the high motivation that exists among terrorist operatives to carry out attacks, with an emphasis on the period after Operation Pillar of Defense,” the Shin Bet said.

The incident also pours light on how Gazan terrorist organizations seek to orchestrate attacks out of Samaria, and how they help would-be terrorists arm themselves and plan attacks.

 

vrijdag 19 december 2014

Palestijnen beschuldigen Hamas van gebruik menselijke schilden tijdens Gaza oorlog

 

Hieronder staan een aantal uitspraken van Palestijnen over de Gaza oorlog, die een tegenovergesteld beeld geven als dat wat er uit de media naar voren kwam. Niet Israel, maar Hamas was in hoofdzaak verantwoordelijk voor de doden. Hamas dwong mensen in hun huizen te blijven nadat Israel ze had gewaarschuwd om te vertrekken. Hamas schoot tientallen mensen dood die tegen haar bestuur demonstreerden tijdens de Gaza oorlog. En Hamas schoot op mensen die wegrenden. Hoe betrouwbaar de citaten zijn kan ik niet beoordelen. Het is echter geen geheim dat Hamas hard optreedt tegen wat het ziet als politieke tegenstanders, en de Gaza oorlog als een mooie dekmantel zag om van deze mensen af te komen.

"There were two major protests against Hamas during the third week of the war. When Hamas fighters opened fire at the protesters in the Bait Hanoun area and the Shijaiya, five were killed instantly. I saw that with my own eyes. Many were injured. A doctor at Shifa hospital told me that 35 were killed at both protests. He went and saw their bodies at the morgue."

 

---------------------

 

Palestinians Reveal the Truth about Gaza:

'Hamas Wanted Us Butchered So It Could Win the Media War Against Israel'

http://www.breitbart.com/london/2014/09/25/palestinians-reveal-the-truth-about-gaza-hamas-wanted-us-butchered-so-it-could-win-the-media-war-against-israel/

 

                                    25 Sep 2014  

Now that the smoke has cleared from the recent Israel/Gaza conflict the truth of what really happened is finally beginning to emerge. Hamas - the terrorist regime which controls Gaza - does not come out of it well.

 

"If Hamas does not like you for any reason all they have to do now is say you are a Mossad agent and kill you." — A., a Fatah member in Gaza.

"Hamas wanted us butchered so it could win the media war against Israel showing our dead children on TV and then get money from Qatar." — T., former Hamas Ministry officer.

"They would fire rockets and then run away quickly, leaving us to face Israeli bombs for what they did." — D., Gazan journalist.

"Hamas imposed a curfew: anyone walking out in the street was shot. That way people had to stay in their homes, even if they were about to get bombed. Hamas held the whole Gazan population as a human shield." — K., graduate student

"The Israeli army allows supplies to come in and Hamas steals them. It seems even the Israelis care for us more than Hamas." — E., first-aid volunteer.

"We are under Hamas occupation, and if you ask most of us, we would rather be under Israeli occupation… We miss the days when we were able to work inside Israel and make good money. We miss the security and calm Israel provided when it was here." — S., graduate of an American university, former Hamas sympathizer.

These quotes were collected by Mudar Zarhan, a Jordanian-Palestinian writer and activist at the Gatestone Institute, who used his contacts in the West Bank to secure secret interviews with friends and family members in Gaza. All spoke anonymously because of the understandable fear that if their identities were revealed they would face execution by the ruthless Hamas regime.

What the interviews show is that many of the deaths attributed to Israel during the conflict were in fact caused directly or indirectly by Hamas.

Some were opponents of the regime - often Fatah members - who were shot as "Israeli spies" pour encourager les autres. One - Ayman Taha - was a senior Hamas leader murdered by his own side but supposedly martyred, according to Hamas press release by Israeli air strikes. Others were killed while demonstrating against Hamas on the streets.

According to D, a store owner:

"There were two major protests against Hamas during the third week of the war. When Hamas fighters opened fire at the protesters in the Bait Hanoun area and the Shijaiya, five were killed instantly. I saw that with my own eyes. Many were injured. A doctor at Shifa hospital told me that 35 were killed at both protests. He went and saw their bodies at the morgue."

Many more deaths were caused by Hamas's refusal to allow Gazans to take shelter from Israeli attacks.

S., a medical worker, told Zarhan:

"The Israeli army sends warnings to people [Gazans] to evacuate buildings before an attack. The Israelis either call or send a text message. Sometimes they call several times to make sure everyone has been evacuated. Hamas's strict policy, though, was not to allow us to evacuate. Many people got killed, locked inside their homes by Hamas militants. Hamas's official Al-Quds TV regularly issued warnings to Gazans not to evacuate their homes. Hamas militants would block the exits to the places residents were asked to evacuate. In the Shijaiya area, people received warnings from the Israelis and tried to evacuate the area, but Hamas militants blocked the exits and ordered people to return to their homes. Some of the people had no choice but to run towards the Israelis and ask for protection for their families. Hamas shot some of those people as they were running; the rest were forced to return to their homes and get bombed. This is how the Shijaiya massacre happened. More than 100 people were killed."

The interviews provide a version of events which could scarcely be more different from the one promulgated by most of the world's mainstream media during Operation Protective Edge, where the Israeli assault was presented as brutal, indiscriminate and almost entirely unjustified.

Israel's claims that it was doing everything possible to avoid civilian casualties went largely unreported. So too did the Hamas weapons caches under mosques, the rockets fired from hospitals and the vast network of tunnels built to facilitate a planned cross-border spectacular - timed for the Jewish New Year which began yesterday - whereby Hamas terrorists planned to kill or kidnap as many Israelis as possible.

Partly this was the result of reporting restrictions. All journalists operating from inside Gaza were aware that if they failed to toe the Hamas line they would be immediately expelled - or worse.

But the bias was mainly ideological. Many of the media organisations reporting on Gaza - from the BBC and Channel 4 News to the New York Times - were predisposed to the idea that the Palestinians were the innocent victims of an Israeli overreaction to a few harmless missiles lobbed over the border by an oppressed and desperate people at the end of their tether.

It was as a result of the political outcry created by media reports of weeping mothers and dead babies that Israel - as usual in these bi-annual wars - was forced to withdraw prematurely before it could fully protect its citizens' interests by destroying Hamas's military infrastructure.

 

Hamas verbrandt symbolisch religieuze Jood en Joodse Tempel

 

Nog eentje vanwege de opmerkelijke uitspraak van het Europese Hof over Hamas.

Ook hier laat Hamas zich niet van haar vreedzame kant zien.

 

-------------

 

Hamas burns a religious Jew - and the Temple - in effigy during rally (update)

http://www.elderofziyon.blogspot.nl/2014/12/hamas-burns-religious-jew-and-temple-in.html

 

Today Hamas held a rally in Gaza City celebrating its anniversary.

Here was one of the featured events:

 

 

 


The "coffin" that he is being burned on has a picture on the side:


It is a representation of the Second Jewish Temple!

Nah, they're not antisemitic. They are pretending to murder religious Jews and destroy Jewish holy places because of, you know, settlements.

Maybe next rally they can burn a fake Torah, too. Even if they did, enlightened Westerners will not admit that Hamas has anything to do with Jew-hatred.

UPDATE: Coffins had different "decorations" including this celebration of murdering 4 religious Jews. (h/t Bob Knot)

 

 

Hamas woordvoerder roept op met auto's en messen Joden aan te vallen

 
Voor velen is dit geen nieuws natuurlijk, maar in het kader van de beslissing van het Europese hof dat Hamas voorlopig van de lijst van terroristische organisaties moet, is het wel goed weer even helder te hebben om wat voor club het eigenlijk gaat. Wat Hamas hier predikt brengt men zelf ook in praktijk, althans, dat probeert men. De meeste aanslagen en raketten worden verijdeld, maar aan de wil om meer Joden te doden ontbreekt het niet. Ik hoop dat de EU snel met de benodigde onderbouwing komt om Hamas weer op de terreurlijst geplaatst te krijgen.
 
RP
-----------
 
 
Hamas Spokesman Fawzi Barhoum Calls to Carry Out Terror Attacks in Israel and the West Bank
 
In a July 30, 2014 interview with the Lebanese Al-Quds TV channel, Hamas spokesman Fawzi Barhoum called upon Israeli Arabs and Palestinians in the West Bank to wage attacks "to avenge the blood of Gaza" and said: "The Palestinian people has no choice but to wage this battle in Gaza, in the West Bank, in Jerusalem, and in all the cities of occupied Palestine."
 
Following are excerpts:
 
Fawzi Barhoum: Let me say, loud and clear, to our people in the West Bank: Don't you have cars? Don't you have motorcycles? Don't you have knives? Don't you have clubs? Don't you have bulldozers? Don't you have trucks? Anyone who has a knife, a club, a weapon, or a car, yet does not use it to run over a Jew or a settler, and does not use it to kill dozens of Zionists, does not belong to Palestine.
 
Palestine says loud and clear: Real men are those who avenge the blood of Gaza. Real men are those who avenge the blood of the Gaza Strip. Real men will not sleep until they have avenged the blood of Gaza.
 
To our people within the Green Line, we say: It is time for you to declare a new phase in this struggle. Political and social considerations are worthless. Blood and martyrdom are the only considerations that matter. The Palestinian people has no choice but to wage this battle in Gaza, in the West Bank, in Jerusalem, and in all the cities of occupied Palestine.
 

donderdag 18 december 2014

Hamas van terreurlijst Europa

Europa houdt meer van eigen regels dan van realiteit.

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft vandaag bepaald dat de Palestijnse organisatie Hamas van de Europese terreurlijst wordt verwijderd. De maatregelen tegen Hamas, zoals het bevriezen van financiële tegoeden, blijven wel van kracht. Hamas wordt om procedurele redenen van de lijst met terreurorganisaties gehaald. Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat de plaatsing op de lijst gebaseerd is op berichten in de media en op internet en niet op 'daden onderzocht en bevestigd door de juiste autoriteiten'.

Die laatste zin geeft precies aan waar de schoen altijd wringt. Als Israel misdaden van Hamas meldt wordt dat niet serieus genomen. Israel is zo genaamd partijdig en dus onoordeelkundig in de ogen van Europa. Israel heeft natuurlijk tal van bewijzen voor terreur van Hamas. Om maar een paar te noemen. In 2007 werden Fatahleden uit Gaza zwaar verminkt op de grens van Gaza en Israel neergelegd. In Israelische ziekenhuizen werden deze mensen opgelapt. Israel kon er niet te veel ruchtbaarheid aan geven, want dan liepen de familieleden van deze Fatahmensen in Gaza gevaar. Laat staan dat reporters of onderzoekers van een NGO deze mensen konden bezoeken. Fatahmensen werden tijdens de machtsovername door Hamas in Gaza standrechtelijk doodgeschoten, van daken gegooid, gevangen gezet en gemarteld. Daar kwam natuurlijk nauwelijks iets van in de Europese media, terwijl journalisten wel getuigen waren van deze daden. Het aantal raketten dat al sinds jaar en dag vanuit Gaza op Israel wordt afgevuurd nadert eerder de 100.000 dan minder. Die raketten worden op burgerdoelen gericht in Israel. Dat wordt nog wel eens gemeld in de media. Het zijn echte terreurdaden en er zijn talloze niet-Israelische getuigenissen van. Terreuraanslagen vanuit Gaza worden gelukkig vaak net op tijd ontdekt en zo voorkomen, maar de terreurtunnels zijn zelfs wel eens in onze media vermeld. Journalisten zijn er in geweest. Tijdens de laatste oorlog zijn er diverse bewijzen van terreurhandelingen van Hamas gekomen. Maar waarom staat er: de daden van Hamas zijn niet onderzocht? Dat is vrij eenvoudig. Zowel alle VN-onderzoeken als Amnesty-rapporten als Human Rights Watch mededelingen zijn UITSLUITEND gebaseerd op mogelijke misdaden van Israel en nooit op misdaden van Hamas. De opdracht van de VN Mensenrechtenraad in Gaza is de volgende:. the mandate holder must investigate only Israel’s human rights violations. Investigating Palestinians is off limits. Dat is dus duidelijk, de Hamasmisdaden worden gewoon verdonkeremaand. En Europa draait gewoon zijn hoofd om zolang het om Palestijnen gaat. Overigens alleen Palestijnen die met Israel te maken hebben. Andere Palestijnen, in de Arabische landen, zijn gewoon vluchtelingen als de Syriers, de Irakezen en anderen. Geen extra aandacht van wie dan ook. Zelfs niet van UNRWA. Het is tamelijk verontrustend dat wij allemaal deel uit maken van dit hypocriete Europa en onze regeringen en NGO`s, en zelfs kerken hoog van de toren blazen met uitspraken van Internationaal Recht. Dat Recht wordt aan alle kanten gemanipuleerd of verkracht of opzij geschoven. Arme wereld. De gevolgen kunnen niet uitblijven.

MS

Overgenomen van de WAAR blog: http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2014/12/hamas-van-terreurlijst-europa.html

 

De berichtgeving over Ziad Abu Ein (IMO)

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2014/12/18/de-berichtgeving-ziad-abu-ein/  

De media wisten eerder dan de artsen waaraan Abu Ein was gestorven…

= IMO Blog = 

Ik blogde afgelopen week al over de dood van Ziad Abu Ein, bij een demonstratie tegen de Israelische afscheidingsbarrière. Hoewel uit het autopsie rapport duidelijk bleek dat hij aan een hartaanval overleed en zijn gezondheid zeer te wensen overliet, werd in de media erg veel nadruk gelegd op de confrontatie met Israelische soldaten. De totaal ongefundeerde Palestijnse claim dat hij zou zijn geslagen werd door veel media overgenomen en als feit gebracht. Daarnaast zou hij veel traangas hebben ingeademd. Dit wordt niet ondersteund door de videobeelden (waar hij nergens ademhalingsproblemen lijkt te hebben, maar wel duidelijk naar zijn hart grijpt, en waar nergens is te zien dat hij wordt geslagen en ook geen bloed of verwondingen te zien zijn). Ook verslaggevers die ter plekke waren, en zoals gezegd de voorlopige autopsie, ondersteunen dit niet. In mijn vorige blog citeerde ik de Israelische arts die zei dat er overeenstemming was met de Palestijnen over het rapport, en uitte mijn verbazing dat de PA desondanks met een verklaring kwam waarin Israel van moord op Abu Ein werd beticht. Deze verklaring, en met name de uitlatingen van een ‘hoge functionaris’ werden alom geciteerd. De NOS berichtte:

Uit videobeelden is niet op te maken wat er precies gebeurde tijdens de confrontatie tussen de minister en de Israelische militairen. De uitslag van de sectie op het lichaam wordt inmiddels verschillend uitgelegd. Volgens een hoge Palestijnse functionaris blijkt eruit dat de minister is overleden omdat hij is geslagen, traangas heeft ingeademd en te laat medische hulp kreeg. Volgens een Israëlische arts overleed hij aan een hartaanval, mogelijk veroorzaakt door stress.

Een dag eerder wist de NOS al dat Abu Ein door Israel werd verwond en in het ziekenhuis aan zijn verwondingen stierf:

“Op de Westelijke Jordaanoever is een voormalige Palestijnse minister verwond door Israëlische militairen. Hij overleed later in het ziekenhuis.”

Het is onduidelijk wat er daarna precies is gebeurd. Er zijn berichten dat de militairen hem in elkaar hebben geslagen. Ook wordt er gezegd dat er traangas is gebruikt.

De oud-minister is met een ambulance naar het ziekenhuis in Ramallah vervoerd. Hij overleed daar aan zijn verwondingen.

Knap dat men eerder dan de artsen ter plekke wist waaraan Abu Ein was gestorven. Waarom baseert de NOS zich hier enkel op Palestijnse bronnen, en negeert alle andere informatie? Waarom heeft men niet zelf even naar de beelden gekeken en geconcludeerd dat er geen klappen en verwondingen te zien zijn? Dit medium wordt door ons allen betaald om goede en betrouwbare info te geven, niet om Palestijnse propaganda na te papagaaien.

Bijna alle media meldden dat de uitslag van de autopsie een dag na zijn overlijden door Israel en de Palestijnen verschillend werd uitgelegd, waarbij de Palestijnen vasthielden aan het verhaal dat hij was geslagen en traangas had ingeademd, en Israel beweerde dat hij aan een hartaanval overleed.

“Israël en de Palestijnen leggen de uitslag van de sectie op het lichaam van de Palestijnse minister Ziad Abu Ein verschillend uit. Volgens de hoge Palestijnse functionaris Hussein al-Sheikh hebben Jordaanse en Palestijnse artsen vastgesteld dat hij is overleden, omdat hij was geslagen. Ook had hij traangas ingeademd en had hij niet onmiddellijk medische hulp gekregen.”

Sommige media herhaalden na die beweringen nog eens (of zelfs nog twee keer) dat hij was geslagen:

Israëlische militairen hadden hem bij de keel gegrepen en hem geslagen en geduwd.

Demonstraties

Ongeveer honderd Palestijnen demonstreerden in het dorp Turmusiya ten noorden van Ramallah tegen het Israëlische nederzettingenbeleid door olijfbomen te planten. Israëlische militairen grepen de minister bij de keel en sloegen en duwden hem.

Het is ongelofelijk hoe je, na het autopsie verslag te hebben gelezen evenals de unanieme verklaring van de betrokken artsen, de beweringen van die Palestijnse functionaris gelijk kunt stellen aan die van de Israelische arts. Die functionaris wist nergens van, maar weet dat je nu eenmaal altijd Israel de schuld moet geven, want dat is PA beleid. Die arts vertelde wat er uit het onderzoek kwam. Maar dit bericht (afkomstig van het ANP) gaat nog verder: de Palestijnse bewering van de functionaris wordt tot twee keer als feit weergegeven. Daarbij wordt ook nog beweerd dat Israel de man medische hulp weigerde. Dat is niet alleen ongefundeerd, maar ook onjuist. Volgens het Britse Sky News wilde een Israelische arts hem ter plekke reanimeren, maar werd tegen gehouden door Palestijnse omstanders die hem naar de ambulance droegen. Onderweg naar het ziekenhuis stierf hij. Dit bericht is wel opgenomen door enkele regionale kranten, waarbij ook de beweringen van de functionaris weer worden vermeld en als feit vermeld dat hij is geslagen. Ook in De Telegraaf werd de Palestijnse versie als feit gebracht. Een ander Telegraaf bericht meldt Israels kant helemaal niet:

Volgens Koenders zijn de exacte omstandigheden waaronder het gebeurde nog onduidelijk. Internationale media meldden dat Abu Ein werd geslagen en geduwd door Israëlische militairen die ook traangas gebruikten tijdens schermutselingen in het dorp Turmusiya. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Lekker makkelijk om je achter een vaag begrip als ‘internationale media’ te verschuilen. Er waren ook internationale media die dit niet beweerden, maar die heeft men bij de Telegraaf blijkbaar niet gelezen. Ook The Post Online is zeer eenzijdig en geeft alleen de Palestijnse versie. Dat geldt ook voor het iets langere stuk in het AD en Trouw.

Een Palestijnse minister, Ziad Abu Ein (55), is woensdag na een betoging op de Westelijke Jordaanoever overleden. De bewindsman werd geslagen en geduwd door Israëlische militairen die ook traangas gebruikten tijdens schermutselingen in het dorp Turmusiya. Abu Ein overleed korte tijd later in een ziekenhuis in Ramallah als gevolg van een hartaanval, aldus een Palestijnse functionaris.

De minister was bij een vreedzaam protest waarbij Palestijnse en Israëlische betogers olijfbomen plantten vlak bij een Joodse kolonie. De demonstranten werden toen aangevallen door Israëlische militairen die veel traangas afvuurden.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft ,,de barbaarse daad” fel veroordeeld en als onaanvaardbaar bestempeld. Israël onderzoekt het incident.

De 55-jarige Abu Ein was onder meer hoofd van de Palestijnse commissie die actie onderneemt tegen de Israëlische muur die Palestijnse gebieden afsluit, en de Joodse kolonies in de bezette gebieden.

Men meldt hier weliswaar dat hij aan een hartaanval overleed, maar de overduidelijke implicatie is dat die door het Israelische geweld is veroorzaakt. De tweede alinea is ook idioot gekleurd en past precies in het plaatje van Trouw en andere media: Palestijnen zijn vreedzaam en slachtoffer, Israel is de onderdrukker en gewelddadig. Als je de beelden bekijkt is het allemaal echter een stuk minder eenduidig. Het is niet duidelijk te zien waarom precies rellen uitbreken en wie er begon, wel zie je aan het begin een fel agerende Abu Ein. En dat valt me wel vaker op: hoe vrij van angst en provocatief Palestijnen, soms nog jonge kinderen, op de Israelische soldaten afkomen om ze in hun gezicht uit te schelden. De militairen reageren daarop vaak zeer terughoudend, maar dit keer duwde men de demonstranten terug, waarbij zoals gezegd niet duidelijk is of die dan al geweld hebben gebruikt of alleen maar schreeuwden. In een Israelische krant stond dat de demonstratie was goedgekeurd, maar dat de demonstranten te dichtbij een nederzetting wilden komen en het leger daarom in actie kwam. Nergens wordt duidelijk hoe dicht zij daarbij waren, en of het om autonoom Palestijns gebied (zogenaamd A gebied) ging, of het C gebied onder Israelisch bestuur. In C gebied mogen Palestijnen niet zomaar olijfbomen planten (je mag in Nederland ook niet zomaar ergens bomen planten).

Wie was Abu Ein?

Nederlandse media meldden slechts dat hij een Palestijns minister was en ‘hoofd van de Palestijnse commissie die actie onderneemt tegen de Israëlische muur die Palestijnse gebieden afsluit, en de Joodse kolonies in de bezette gebieden’, of woorden van gelijke strekking. Nergens werd vermeld dat hij een terroristisch verleden had en daarvoor verschillende keren in de gevangenis had gezeten. Daarvoor moeten we onze toevlucht nemen tot Israelische of ook Duitse media.

Avi Isacharoff schreef op The Times of Israel:

Abu Ein, 55, is one of the best-known figures to Israeli journalists covering the West Bank. He speaks Hebrew fluently, spent 13 years in Israeli prisons overall (his first incarceration was for planting a bomb in a garbage can in Tiberias and killing two Israeli teenagers). He is a confidant of Marwan Barghouti, the commander of the Fatah Tanzim militia. In April 2002, Barghouti hid out in Abu Ein’s home, where he was ultimately arrested by the IDF’s Duvdevan undercover unit.

Het Duitse Honestly Concerned voegt daaraan toe:

Er war zudem ein führendes Mitglied der Fatah-Partei und ihres „Revolutionsrates“, eher bekannt als die „Abu Nidal Terrororganisation“, eine der radikalsten und gefürchtesten palästinensischen Gruppierungen. Sie hat besonders brutale Anschläge in über 20 Ländern ausgeführt und dabei über 300 Menschen getötet, darunter auf dem Flughafen in Wien und in Rom. Abu Ein war selber an einem Terroranschlag 1979 beteiligt. In Tiberias warf er eine Bombe in eine Gruppe feiernder Israelis und tötete die beiden 16-Jährigen Boaz Lahav und David Lankri. Zudem wurden 36 Jugendliche verletzt.

Het enige Nederlandse medium dat hier iets over vermeldde is Elsevier. Elsevier is ook het enige medium dat niet de ongefundeerde beweringen van de Palestijnen overnam maar neutraal opmerkt dat het nog niet duidelijk is waaraan Abu Ein is overleden:

Het is nog onzeker of Abu Ein aan de aanvaring met de agent is overleden of dat zijn dood een andere oorzaak heeft. Er wordt een autopsie uitgevoerd, waarbij zowel Israëlische als Palestijnse en Jordaanse patholoog-anatomen aanwezig zullen zijn. De resultaten daarvan komen waarschijnlijk woensdag binnen.  

Het is blijkbaar moeilijk voor veel journalisten om gewoon feitelijk te melden wat er is gebeurd en daar niet al overhaast conclusies uit te trekken die binnen het eigen straatje of paradigma passen. Daar zou in de opleidingen journalistiek wel wat meer aandacht voor mogen komen: zo precies en helder mogelijk beschrijven wat je ziet en weet, meer niet. Of is men bang dat dat niet verkoopt?

Ratna Pelle

 

woensdag 17 december 2014

Wie ontzegt de Palestijnen deze basisrechten?

 

Het Palestijnse bestuur is niet veel beter dan dat van de Arabische landen, al kunnen ze het niet al te gortig maken vanwege de grote financiële afhankelijkheid van Westerse steun. Onder de Israelische bezetting zijn anderzijds ook niet alle rechten gewaarborgd; de huidige situatie is bepaald geen alternatief voor Palestijnse onafhankelijkheid.

 

__________________

 

 

StandWithUs

The Palestinian leadership denies the Palestinian people many of the most basic human rights, yet somehow the international community only targets Israel for criticism. When will we finally start holding Palestinian leaders accountable for the choices they make?

In the Palestinian territories, Palestinians have been harassed, beaten, and imprisoned for their religious beliefs, their sexual orientation. It's time for the world to realize that Palestinians will never achieve freedom unless their leaders are held accountable.

Some examples: http://www.timesofisrael.com/gay-palestinian-finds-asylum-…/

http://www.thedailybeast.com/…/what-it-s-like-to-be-an-athe…

 

dinsdag 16 december 2014

Oproep aan Malala: geef geen geld aan UNRWA, dat komt terecht bij Hamas

 

Dat een deel van het UNRWA personeel in Gaza met Hamas sympathiseert of daar lid van is, hoeft niet te verbazen. Volgens onderstaande open brief is het allemaal nog veel erger: met een bewuste campagne zijn de islamisten het UNRWA schoolsysteem geïnfiltreerd en hebben dit goeddeels overgenomen.

 

As a result of the takeover, Hamas created an entire apparatus whose mission was to maintain its grip on all of the Gaza-based UNRWA schools.

The organization Al-Kutla Al-Islamiya (the Islamic Bloc), changed the school curriculum and introduced new textbooks. Anyone looking at the subject matter would see an organization bent on disseminating its lethal ideology to young Gazans.

The takeover of UNRWA was an "inside job" carried out by the Hamas representatives assigned to each school whose job is to recruit students to the Islamic Bloc. This ensures that UNRWA schools have programs that prepare pupils for the armed struggle against Israel.

 

Het is verbluffend dat de UNRWA leiding de Hamas invloed glashard blijft ontkennen en volhoudt dat het onderwijs aan VN-normen voldoet.

 

WB

_______________

 

Palestinian human rights activist implores Malala: No money to Hamas, UNRWA

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4602659,00.html

 

Nobel laureate Malala Yousafzai asked to prevent funds from reaching terror organization or UN body; 'Hamas acts according to the principles of radical Islam, not of the UN principles,' Bassem Eid writes in open-letter.

The Media Line

Published: 

12.12.14, 01:17 / Israel News

 

 

Palestinian human rights activist Bassem Eid is asking Nobel Peace Prize Laureate Malala Yousafzai to keep her promise to share her award money with the children of the Gaza Strip but to prevent the funds from falling into the hands of Hamas. In an “Open Letter to Malala” Eid shared with The Media Line, the noted activist told the young Pakistani laureate that “Hamas acts according to the principles of radical Islam, not of the UN principles.”

  

The text of the letter follows:

 

Dear Malala,

 

We see you have received the Nobel Peace Prize this week in honor of your activity for peace in Pakistan.

 

We congratulate you for your courage and for not being afraid to fight radical Islam in your nation.

 

I write these words as a proud fellow Muslim. I know how difficult it is with so many obstacles in your way, and for that reason, we need to support you. We are very proud of you.

 


Malala receives Nobel Peace Prize (Photo: Reuters)

 

I appreciate your decision to contribute your prize money to the children of Palestinian refugees in Gaza, because they really need your help. Yet, I must advise you that if you want to make such a donation, please come here to do so in person and not through UNRWA - the United Nations Relief and Works Agency.

 

If you send funds through UNRWA, Palestinian refugee children will never benefit from it, because UNRWA funds in Gaza wind up in the hands of radical Islam.

 

You are personally invited to my home and my community in Jerusalem. We will organize a trip for you to travel to Gaza to meet Gazan school children and help you contribute your gift directly to children who need your help.

 


Palestinian school damaged during Protective Edge (Photo: AFP)

 

Here are the facts at your finger tips:

 

That rocket launchers were found at UN facilities was hardly surprising. Fifteen years ago, the Gaza-based employees of the UNRWA held elections to determine its union leaders. Hamas took advantage of the campaign and took over the entire school system. By 2012, more than 90 percent of UNRWA employees had become Hamas supporters.

 

As a result of the takeover, Hamas created an entire apparatus whose mission was to maintain its grip on all of the Gaza-based UNRWA schools.

 

The organization Al-Kutla Al-Islamiya (the Islamic Bloc), changed the school curriculum and introduced new textbooks. Anyone looking at the subject matter would see an organization bent on disseminating its lethal ideology to young Gazans.

 

The takeover of UNRWA was an "inside job" carried out by the Hamas representatives assigned to each school whose job is to recruit students to the Islamic Bloc. This ensures that UNRWA schools have programs that prepare pupils for the armed struggle against Israel.

 

This involves grooming children as “would-be shaheeds (martyrs)” and brainwashing them on the unachievable “right of return” to Arab villages from before 1948 that no longer exist.

 

For you to get a an idea of the indoctrination that is taking place in Gaza, it would suffice to look at the Islamic Bloc’s YouTube clips, which feature UNRWA instructors acting at Hamas’ bidding.

 

The footage clearly shows that Gazan children are not introduced to the values of the UN but rather to the values of jihad, “liberation of Palestine” and the “right of return,” by force and arms.

 

Despite all this being an open secret — all of UNRWA’s donors are in the know, including the United States and Israel — the organization is still considered a welfare and relief agency that could provide an “alternative to Hamas.”

 

But if you ask Gazans what UNRWA has done for them, they would say “nothing,” (that is, except perpetuate their refugee status). Hamas knows the reason. It has a vested interest in ensuring that conditions of poverty remain unchanged and that the millions of greenbacks keep flowing in. This keeps the “right of return” relevant.

 

To state it simply: Donors hand over funds to UNRWA officials who are affiliated with Hamas who then act according to principles of Radical Islam, not of the UN principles.

 

Rockets and tunnels were the most pressing concern from Gaza this past summer.

 

Over the long haul, it is the Hamas brainwashing of Gaza’s school children that should have us worried.

 

In peace,

Bassem Eid,

Human Rights Activist, Political Analyst