zaterdag 19 november 2011

Het andere verhaal over de ontploffing op raketbasis in Iran

 

Het zou best kunnen dat de Mossad achter de explosie in Iran zat, maar andere scenarios zijn ook mogelijk.

 

Wouter

____________

 

Het andere verhaal over de ontploffing op raketbasis in Iran

http://missingpeace.eu/nl/2011/11/het-andere-verhaal-over-de-ontploffing-op-raketbasis-in-iran/

By Missing Peace

 

Op zaterdag 12 november 2011 vond op een basis van de Revolutionaire Garde in Iran een enorme raadselachtige ontploffing plaats. Bij de ontploffing zouden ten minste 17 mensen gedood zijn onder wie Brigade Generaal Hassan Tehrani Moqaddam, die bekend stond als een sleutelfiguur in het Iraanse raketprogramma.

Aanvankelijk beweerden de Iraanse autoriteiten dat bij het ‘verplaatsen van munitie’ een ontploffing was ontstaan.  De dagen na de ontploffing brachten de meeste massa media verhalen over de betrokkenheid van de Mossad. 

NRC in Nederland bracht bijvoorbeeld het bericht onder deze kop:

‘Explosie Iran is sabotagewerk van Israëlische Mossad’

Zoals zo vaak, bleek de kop de lading niet te dekken en ging het over een verhaal dat was gebaseerd op een artikel dat in Time had gestaan.

De Time journalist op zijn beurt verwees naar een bericht op de Israëlische nieuwssite YNET en die baseerde zich weer op een anonieme bron die de blogger Richard Silverstein in zijn artikel over de ontploffing had opgevoerd. Deze blogger afficheert zichzelf als pro-Israel, maar behoort in werkelijkheid bij het pro-Palestijnse kamp en schrijft onder andere voor al Jazeerah.

 

Signalen

Gedurende de week kwamen er steeds meer signalen dat het verhaal waarschijnlijk heel anders in elkaar zit.

Wat duidelijk is, is dat de IRGC basis wordt gebruikt voor proeven met de Shihab 3 raket en de Sejjil raket, een nieuw type raket die vaste brandstof gebruikt.

Verder is duidelijk dat de ontploffing niet is ontstaan door het ‘vervoeren’ van munitie of zelfs een Shihab 3 raket.

Waarom? Omdat de rookkolom die op foto werd vastgelegd duidt op een ontploffing van een hoeveelheid vaste brandstof voor raketten. De kilometers hoge witte rookkolom doet denken aan het rookspoor van een Nasa raket na lancering. Een ontploffing van munitie veroorzaakt zwarte rook.

De aanwezigheid van generaal Moqaddam bewijst dat er waarschijnlijk een belangrijke test werd uitgevoerd. Dit werd later bevestigd door een berichtdat door de Iraanse generaal Hassan Firouzabadi de wereld werd in geholpen. Hij zei dat ‘het incident gebeurde gedurende onderzoek en dat dit onderzoeksprogramma een flink klap in het gezicht van Israël zou hebben moeten veroorzaken’.

Uit ooggetuigen verslagen is komen vast te staan dat er in feite twee explosies plaatsvonden, een kleine en een grote. De grote explosie was zo hevig dat hij 40 kilometer verderop in Teheran werd gevoeld. Veel Iraniërs in de omgeving van Teheran dachten daardoor dat de langverwachte luchtaanval op het Iraanse nucleaire programma was begonnen.

Dezelfde bronnen maken melding van honderden slachtoffers waaronder zich buitenlandse ‘functionarissen’ zouden bevinden.

Oppositie

In een gerelateerd bericht meldde de Iraanse oppositie dat direct na de explosies de leiders van de Groene oppositiebeweging Mousavi en Karroubi opnieuw werden opgepakt.

Dezelfde oppositie bronnen meldden dat de eerste explosie het werk was van de oppositie in Iran, en dat de tweede explosie niet gepland was.

Indien de oppositie verantwoordelijk is voor de explosies dan laat dat zien dat men nu naar andere wegen zoekt om het regime te elimineren.

De krampachtige pogingen om te verdoezelen wat er precies gebeurd is en de campagne die daarna op gang kwam om direct Israël als de dader aan te wijzen laten zien dat het regime zich bedreigd voelt.

De arrestatie van Mousavi en Karroubi geeft dat ook aan, de onvrede in Iran is immers enorm groot en de oppositie wacht slechts op de kans om zich van het regime te ontdoen.

De meest plausibele verklaring voor het incident is dus dat de oppositie wist dat er een belangrijke test zou plaatsvinden met een Sejjil 2 raket, en dat men nu hulp krijgt van buitenlandse inlichtingendiensten.

De speculaties over een op handen zijnde luchtaanval blijven ondertussen ook gewoon doorgaan. The Jewish Press in Amerika meldde vandaag dat de VS onlangs de beschikking hebben gekregen over ‘bunker buster’ bommen die zes keer zo veel explosieve kracht hebben als de types die tot nu toe in gebruik zijn.

 

Een reporter van de Daily Beast denkt echter dat Israël werkt aan een high tech aanval van ongekend formaat waarbij o.a. in Iran elektronische- en communicatie systemen onklaar worden gemaakt inclusief de radar en GSM netwerken. De aanval zelf zou dan worden uitgevoerd met de laatste types onbemande gevechtsvliegtuigen die tot 20 uur in de lucht kunnen blijven en een 1000 kilo bom kunnen vervoeren. Eerder zijn er al berichten verschenen dat Israël de aanval met kruisraketten zou gaan uitvoeren die vanaf onderzeeërs worden gelanceerd.

Het enige wat echter vaststaat is dat de spanning rond Iran toeneemt en dat de oppositie klaarblijkelijk naar andere wegen zoekt om zich te ontdoen van het regime van Ahmadinejad.

 

Israel beschikt over high-tech wapens bij aanval op atoomprogramma Iran

 

Waarschijnlijk werkt het beter als zulke informatie niet naar buiten komt...

 

Israel is huiverig voor een aanval op de Iraanse kerninstallaties vanwege de te verwachten represailles van de moslimfanaten in Teheran en hun vazallen van Hezbollah. Anders dan Israel, schromen deze niet om burgerdoelen te bestoken.

 

Wouter

______________

 

Report: Israel to employ high-tech weapons in Iran strike

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4149819,00.html

American intelligence officials tell the Daily Beast Israel assembling multibillion-dollar array of high-tech weapons that would allow it to jam Tehran's defenses in case of pre-emptive strike

Ynet

Published: 

11.17.11, 18:04  

 

 

Current and former US intelligence officials estimate that any Israeli attack on nuclear sites in Iran would go far beyond airstrikes from F-15 and F-16 fighter jets and likely include electronic warfare against the Islamic Republic's electric grid, Internet, cell phone network, and emergency frequencies for firemen and police officers.

 

The officials, who based their assessment on a US intelligence report published last summer, told the Daily Beast news website that Israel has been assembling a multibillion-dollar array of high-tech weapons that would allow it to jam, blind, and deafen Tehran's defenses in the case of a pre-emptive aerial strike.

 

According to the officials, one of the weapons Israel has developed is capable of mimicking a maintenance cell phone signal that commands a cell network to “sleep,” effectively stopping transmissions. The Israelis also have jammers capable of creating interference within Iran’s emergency frequencies for first responders, they told the Daily Beast.

 

The sources also said that in case of an attack on Iran, Israel would likely exploit a vulnerability that American officials detected two years ago in Iran's big-city electric grids, which are not “air-gapped”—meaning they are connected to the Internet and therefore vulnerable to a Stuxnet-style cyberattack.

 

One source told the Daily Beast that Israel has the capability to bring a denial-of-service attack to nodes of Iran’s command and control system that rely on the Internet.

 

According to the report, the likely delivery method for the electronic elements of this attack would be a drone the size of a jumbo jet.

 

The Daily Beast said Israel had already employed some of the technology at its disposal during its alleged aerial attack on a Syrian nuclear reactor in 2007.

 

"Syrian military got a taste of this warfare when Israeli planes 'spoofed' the country’s air-defense radars, at first making it appear that no jets were in the sky and then in an instant making the radar believe the sky was filled with hundreds of planes," the report said.

 

A recent report published by the International Atomic Energy Agency suggested Iran was pursuing nuclear weapons. On Wednesday Defense Minister Ehud Barak caused a storm when told American broadcaster Charlie Rose he'd also seek nuclear weapons if he were Iranian.

 

Meanwhile, an Iranian website reported Thursday that "at least 36" members of the Revolutionary Guard were killed during last week's massive explosion at a military base outside Tehran. Initial reports said 17 people were killed in the blast.

 

 

Lesbisch en Joods in Israel

 

Ongelooflijk dat er clubs als "Queers for Palestine" bestaan, terwijl Israel het enige land in het Midden-Oosten is waar je openlijk homosexueel kunt zijn.

Maar misschien is dat ook mogelijk in sommige wijken van Beiroet?

 

Wouter

__________

 

 

Lesbisch en Joods in Israel

WO 09-11-2011

Kirsten Kamphuis schreef voor het blad Zij aan Zij een artikel over Joodse lesbiennes in Israel.

 

Journaliste Kirsten Kamphuis was mee op de CIDI journalistenreis deze zomer. Zij schreef voor het blad Zij aan Zij een artikel over Joodse lesbiennes in Israel. Door middel van interviews laat zij drie vrouwen hun verhaal vertellen, waardoor een gevarieerd beeld ontstaat over de emancipatie van lesbische vrouwen in Israel. De uiteenlopende ervaringen van de vrouwen zijn opmerkelijk.

Lees hier het volledige artikel zoals dat in Zij aan Zij is gepubliceerd (dit is een pdf bestand)!

 

Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat homorechten waarborgt in haar wetgeving. Tegelijkertijd zorgt de religieuze betekenis van het land voor grote tegenstellingen als het gaat om tolerantie voor LGBT's. Als lesbische vrouw is het mogelijk om carrière te maken, los te gaan op vrouwenfeesten en een gezin te stichten met je geliefde.

 

Tegelijkertijd krijgen lesbiennes uit alle lagen van de bevolking te maken met intolerantie, of het nu gaat om afkeuring uit religieuze hoek, of pesterijen in het leger. Deze tegenstellingen komen terug in het leven van Israëlische lesbiennes. Zij wonen in een land waar je op veel plekken je vriendin in het openbaar kan zoenen, maar in andere wijken niet in een mouwloos shirt over straat kan.

 

 

ASN Publieksprijs voor Palestine Link website (IMO)

 
Mijn spaargeld staat bij de ASN, maar veel gekker moet het niet worden, al zal men zich erachter verschuilen dat het publiek deze winnaar gekozen heeft.
 
Op genoemde website is overigens nog niets te vinden dat enigermate in de buurt komt van een "menselijk gezicht" van de Palestijnen laten zien, zoals de hoogdravende beschrijving claimt. De site bevat een schoongepoetst geschiedenisoverzicht, een hoop eisen aan Israel en verwijten naar Nederland, en het nodige geweeklaag. Akkoord, heel menselijk allemaal, maar niet direct wat we in gedachten hadden. Bij de links uiteraard de usual suspects, inclusief Israel-boycot sites.
 
Wouter
__________
 
 

IMO Blog, 2011

Onlangs heeft de nieuwe website "Palestine Link" de ASN publieksprijs gewonnen. Het publiek koos uit veertig projecten door te stemmen via de website "Voor de Wereld van Morgen", een initiatief van de ASN. Uit het persbericht:

Palestine Link heeft de publieksprijs van de ASN bank Wereldprijs gewonnen. Meer dan 25 duizend bezoekers van Voor de Wereld van Morgen brachten vanaf eind september hun stem uit op een van de veertig projecten voor de publieksprijs van € 10.000,-. Met meer dan 4000 stemmen brachten zij Palestine Link naar de eerste plaats.

Voorzitter Ghada Zeidan is bijzonder blij met de steun die in Nederland blijkt te bestaan voor Palestine Link. "Waardering van een vakjury is leuk, maar waar het natuurlijk om gaat is dat onze boodschap aanslaat bij het grote publiek."

Propaganda voor morgen en mythes van gisteren

Palestine Link omschrijft zichzelf als volgt:

Nieuw in Nederland is PalestineLink. Dit is een samenwerking van betrokken Nederlanders – met Palestijnse wortels - die opkomt voor de Palestijnse nationale- en mensenrechten. PalestineLink wil daarnaast de mythen en stereotypen over de Palestijnen doorbreken en hen hun menselijke gezicht teruggeven. De berichtgeving door de media ervaart PalestineLink vaak als te eenzijdig en incompleet. Dit geldt ook voor de Nederlandse politiek.

Een pro-Palestijnse propaganda site dus, naast United Civilians for Peace, het Palestina Komitee, Dries van Agts website, EAJG, Anja Meulenbelts blog, Maarten Jan Hijmans blog, Sargasso, Joop.nl en vele anderen. Op het moment is bijna alle informatie in het Engels, maar men wil met een uitgebreidere Nederlandse sectie komen. In het Engels zijn er uiteraard vele honderden, zo niet duizenden websites van en over Palestijnen waarin hun positie klakkeloos voor de waarheid wordt aangenomen en het hele conflict aan Israel wordt geweten.

Niet alleen de website zelf, ook het projectvoorstel op grond waarvan mensen konden stemmen, zit vol met propaganda en halve waarheden en hele leugens (later meer over de website):

De kwestie Palestina, zo wordt in Nederland gedacht, is een onoplosbaar en complex conflict dat al jaren voort sleept en waaraan weinig valt te doen. Nederland denkt part noch deel te hebben aan wat daar gebeurt. Maar Nederland speelt wel degelijk een rol in het voortduren van het gewapend conflict en de bezetting van Palestina door Israël. Nederland kiest partij tegen mensen die zij niet kent, de Palestijnen.
Juist vanwege de betrokkenheid van Nederland in dit militair conflict, is het van belang dat Nederlanders Palestijnen leren kennen zoals ze zijn, slachtoffers van de Europese geschiedenis, maar vooral mensen met een eigen geschiedenis cultuur en vreedzame aspiraties voor een betere toekomst.


Nederland steunt de PA met vele miljoenen per jaar, en steunt ook diverse eenzijdige pro-Palestijnse organisaties. Ook geeft Nederland geldt aan ontwikkelingsorganisaties, die het doorsluizen naar anti-Israel projecten en organisaties zoals het radikale Electronic Intifada. Nederland kiest dan ook helemaal geen partij tegen de Palestijnen. Nederland is sinds jaar en dag voor een tweestatenoplossing, bekritiseert het nederzettingenbeleid van Israel maar ook zaken als de opruiing in Palestijnse media, waar terroristen als helden worden afgeschilderd. Nederland is voor onderhandelingen tussen beide partijen, op basis van de Roadmap, de Oslo Vredesakkoorden en resolutie 242. Binnen de EU neemt Nederland een minder eenzijdige positie in dan sommige andere landen, die ronduit vijandig zijn naar Israel en voor sancties zijn totdat Israel eenzijdig aan een aantal eisen voldoet. Het is duidelijk dat men daar bij Palestine Link ook voor is, maar dat is natuurlijk geen evenwichtig standpunt.

Vervolgens de bekende mythe dat wij (mede)verantwoordelijk zijn voor het Palestijnse lijden, dat zij slachtoffers zijn van onze geschiedenis. Daarmee wordt natuurlijk de Holocaust bedoeld, waardoor Europa 'uit schuldgevoel besloot de Joden een stukje land te geven dat niet van hun was, buiten de wil van de daar wonende mensen om'. Aldus de mythe. In werkelijkheid is het zionisme veel ouder dan de Holocaust, en vanaf eind 19e eeuw begonnen meer en meer Joden naar Palestina te emigreren. Ook in de eeuwen daarvoor waren er Joden die naar Palestina kwamen, maar zij waren geen onderdeel van een project zoals de zionistische beweging die Herzl opzette. De Arabieren in het gebied (voor het Britse Mandaat was Palestina een onderdeel van het Ottomaanse rijk, en geen apart land met een eigen nationale identiteit) waren tegen de Joodse immigranten en beschouwden hen als ongewenste vreemdelingen met een vreemde religie (of geen religie) en cultuur. De Joden bouwden beetje bij beetje een eigen nationaal thuis op, dat onder het Britse mandaat meer en meer de vorm van een semi-staat kreeg, met eigen instituties, infrastructuur, fabrieken, scholen, ziekenhuizen, een vakbond en een ondergronds leger. Er werd niks 'gegeven', er werd vooral veel opgebouwd met hard werken ondanks Arabische vijandigheden en moordpartijen. De Britten gaven uiteindelijk het mandaat (waarin de stichting van een Joods nationaal thuis was opgenomen) terug aan de VN, die in 1947 voor deling stemden. Er was daarvoor geen Arabische staat, verre van. Er was wel een semi-Joodse staat.

Lees verder...

 

vrijdag 18 november 2011

Joodse rechten op de Westoever geschonden: Israelische Apartheid?

 

Er valt op onderstaand bericht wel wat af te dingen, want in tegenstelling tot de Palestijnen kunnen de Joden op de Westbank er ook voor kiezen om als gewone burgers in Israel te gaan wonen. Maar deze feiten laten wel zien hoe onzinnig de apartheidsaantijging tegen Israel is. Onlangs gingen zogenaamde Freedom Riders met Israelische bussen van de Westbank naar Jeruzalem. Palestijnen hebben een vergunning nodig om Jeruzalem binnen te mogen, dus ze moesten er bij het checkpoint uit, en dat weigerden ze, zogenaamd in navolging van de freedom Riders in de VS die tegen de segregatie streden. In Amerika en in Zuid-Afrika had je rassenwetten en een pasjessysteem gebaseerd op rassen. Op de Westoever gelden militaire verordeningen en wetten vanwege de bezetting en het conflict. Omdat bijna alle Palestijnen onder civiel bestuur van de Palestijnse Autoriteit vallen, hebben zij hier alleen mee te maken als ze de Westoever willen verlaten en Jeruzalem ingaan en bij enkele andere checkpoints binnen de Westoever. Dat een organisatie als Avaaz, die zeggen zich met mensenrechten bezig te houden, aan deze kwaadaardige vergelijking meedoet is diep triest. 

 

RP

----------

 

What about Jewish rights?

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3908303,00.html

Basic rights of Jewish residents in Judea and Samaria severely undermined

Hagai Segal

Published: 

06.21.10, 12:00 / Israel Opinion

Arab Israelis bitterly complained last week that the IDF forbids them from entering the Jewish street in Hebron. Despite the security motive behind the ban (security alone and nothing else,) this is a bothersome phenomenon. It’s somewhat reminiscent of the old South Africa, and it doesn’t only hurt Arabs – many roads in Judea and Samaria are closed off to Jews.

 

We should note that in Hebron there is one street that is partly closed to Arabs and hundreds of streets that are completely closed off to Jews. If a Jew insists on getting there, he will risk being lynched. Should such Jew be able to get out of there, he will immediately be detained by the police for entering a zone that was closed off via an order signed by a general.

 

Officially speaking, this order refers to “Israelis,” yet it unequivocally addresses Jews. Arabs possessing an Israeli ID are allowed to enter Ramallah or Nablus as often as they want. Yet Jews are not allowed to do so. Isn’t that apartheid? And what’s the reason for the silence displayed by Breaking the Silence members in the face of ethnic discrimination against Jews?

 

Up until 10 years ago, Jewish motorists could drive from the community of Dolev to Jerusalem in half an hour. Today, they are forced to drive for an hour and a half, because the High Court of Justice endorsed the IDF’s recommendation to close off a shortcut that passes through the Palestinian village of Ein Arik. Arab motorists are allowed to drive through the village, but Jews are not.

 

Not too long ago, High Court judges forces the IDF to open Highway 443 to Arab traffic, yet they accepted the military explanation for keeping the Ein Arik road closed off to Jews.

 

Military rule

Yet beyond the roads, the major harm to Jewish freedom of movement beyond the Green Line is only a tiny part of the overall harm to their basic rights. In fact, the Jews in Judea and Samaria are the only population group in the area still wholly subordinated to a military administration.

 

Since Oslo, most Palestinians enjoy civilian self-rule, yet 300,000 settlers cannot build a balcony without getting an IDF permit. Only recently, a military court ruled that Basic Law: Human Dignity and Freedom does not apply to a Yitzhar resident who was slapped with a restraining order from his home. The same is true for the law on freedom of occupation.

In order to complete the grim picture of the situation of Jewish human rights in the territories, we should mention the words of Professor Yedidia Stern, a member of the commission of inquiry into the handling of Gush Katif evacuees. Last week he characterized the injustice caused to the uprooted residents as “the gravest blow to human rights in the State of Israel’s history.”

 

For some reason, Stern’s words elicited almost no public response. Yet next week, tempers will flare again around here because of an Arab who underwent a humiliating security screening at Ben-Gurion Airport. 

 

 

donderdag 17 november 2011

Israelisch-Palestijnse vredesideeën: sprankeltjes hoop in een zee van haat

 
Ik geloof nog steeds in de tweestatenoplossing als de enige oplossing. Een alternatief dat hieronder als voorbeeld wordt genoemd is een Israelisch-Palestijnse confederatie.
Dat zou kunnen - en zeker geen slecht idee zijn - in een betere wereld, maar de partijen staan tot nu toe zover uit elkaar, dat dit voor de afzienbare toekomst onwerkbaar zou zijn. Een soort België met bommen en geweren over en weer en eindeloos voortdurende impasses - zoiets als de huidige situatie dus, of misschien slechter.
 
Toch is het belangrijk om serieus te praten en blijven praten over vrede en mogelijke wegen daarheen. De leiders zitten in een lange impasse en praten niet, ondanks talloze oproepen en diplomatieke druk, dus enige vooruitgang moet blijkbaar van onderop komen.
 
Ook IPCRI en haar aftredende voorman Gershon Baskin werken mee aan deze campagne.
 
Wouter
___________
 

Yalla Peace: Glimmers of hope in a growing sea of hate

http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=245753

By RAY HANANIA 
 


Up-and-coming leaders are offering the kind of hope that even Netanyahu and Abu Mazen fail to demonstrate.

 

With so much hatred and anger swirling on both sides, Israeli and Palestinian, it is encouraging to see so many people who are still determined to look past the ugliness.

While so many are trying to keep Palestinians and Israelis apart with hate rhetoric, columns and speeches, Doron Tzur, Kamal Nawash and Joe Avesar are trying hard to bring Palestinians and Israelis together.

Two events will take place in Jerusalem in the next few weeks. The first is a conference on November 28 at the Ambassador Hotel in east Jerusalem entitled, "The Best Plans," which brings together new ideas for peace.

Tzur, who initiated the conference, writes, "I believe that once it becomes evident that there are such plans – or if it becomes evident that there are not – life is going to become better for all people here.

If there are such plans, as Itend to believe, the task will be to choose among good alternatives. If there aren't, it will become clear that the conflict has to be managed until the people 'ripen,' and that currently settlements will have to depend on external forces or they would break, potentially leading to very bad consequences."

Tzur has partnered with Nawash, a Palestinian lawyer in Washington, DC, who heads the Free Muslim Coalition Against Terrorism, a group that has come under attack from extremist religious and even jealous secular American Arab groups that don't like his focus on opposing "terrorism." Nawash is from Ein Kerem but lived in Ramallah before coming to the US.

But Nawash has made progress in a way that most of the American Arab organizations have not. While those groups hold conferences to raise money, they do little except promote their dictator-for-life presidents.

Nawash's organization actually is rolling up its sleeves to do something, including this conference to bring peace activists together.

Nawash says that for two decades, the "two-state solution" has been widely accepted as "the only solution" to the Palestinian/Israeli conflict, yet no specific plan based on this principle has ever been accepted by the majority of Palestinians and Israelis. So, in partnership with Doron Tzur, he has set out to find a plan that can be accepted by the majority of Israelis and Palestinians.

AVESAR IS a Jewish lawyer from Encino, California, and the author of a recent book called Peace: A Case for Israeli Palestinian Confederation.

When I interviewed Avesar recently on my Dearborn, Michigan, morning radio show (Radio Baladi), Avesar explained that "confederation" might be a way to bring both sides together in a way that reinforces Israel's existence while creating Palestinian nationhood.

"The Israeli-Palestinian Confederation would make the most sense to create peace; creating a third government that brings the Israeli and Palestinian people together as one government," Avesar explained.

While Tzur and Nawash are looking at peace plans, Avesar's movement is pushing to actually elect representatives to the Confederation at elections in east Jerusalem and Bethlehem – many Palestinians are prohibited from entering Jerusalem so they have to have a second location, like Bethlehem. The elections, he explained, will take place on December 12 at the Ambassador Hotel in east Jerusalem and at Talitha Kumi in Bethlehem the following day.

This convention will take place exactly one year before the general election the group would like to hold on December 12, 2012.

Avesar said he hopes the Confederation will elect delegates and a "president" – either Israeli or Palestinian – who will represent their movement.

There are many out there who will scoff at Tzur, Nawash and Avesar for their efforts, saying they will do not good, but I disagree. The fact is that while the critics complain a lot, they do very little to create or build. They can only tear things down. I call them "arsonists."

Tzur, Nawash and Avesar are offering the kind of leadership that even the prime minister of Israel, Benjamin Netanyahu, and the Palestinian Authority president, Mahmoud Abbas, fail to demonstrate.

There is a lot of worthless name-calling, and the only winner in the blame game is failure.

Here are some links you can check out if you want to turn away from the hatred that feeds the violence, uncertainty and tragedy and put your efforts in to something positive:  

For the Tzur/Nawash-led event, go to TheBest- Plans.org.
For Avesar's Confederation event, go to
ipconfederation.org  

For the interview with Avesar, go to RadioBaladi.com  

 

People who brush aside hope and fail to dream are destined to live a life of conflict. But those who dream about peace and work to make those dreams a reality are the ones that will one day lead Israelis and Palestinians to the promised land.
 

 
Ray Hanania is an award winning Palestinian American columnist.

 

Linkse organisaties in Vlaanderen willen Joodse kinderen nu ook snoepjes ontnemen

 

In België hebben antizionistische 'vredes'organisaties een boycotactie bij diverse supermarkten aangekondigd voor de komende weken. Men roept daarbij niet alleen klanten op geen Israelische producten meer te kopen maar ook de winkels om geen Israelische producten te verkopen. Dit zijn vaak de enige koosjere producten in die winkels. Opvallend genoeg hebben de boycotters het vooral op vestigingen waar ook Joden winkelen gemunt:

 

Op verschillende websites wordt aangekondigd om de komende weken te protesteren tegen Israëlisch geïmporteerde voedingswaren die in ons land worden verkocht. Er wordt specifiek opgeroepen tot boycotactie "in de vestigingen waar Joodse klanten in de buurt wonen", zo lazen we onlangs op de website van Pax Christi.

 

Je kunt je afvragen waarom. Het argument voor de boycotacties is doorgaans dat de Israelische producten soms ook uit de nederzettingen afkomstig zijn (iets dat overigens niet waar is want daarover zijn afspraken gemaakt tussen Israel en de EU). Wat hebben Joodse klanten daarmee te maken? Zij willen lekkere humus en tchina kunnen kopen en koosjere producten en willen niet perse betrokken worden in een politieke strijd.

Terecht wijst Joods Actueel erop dat er landen zijn die ergere dingen doen die dan ook geboycot zouden moeten worden. De schappen in de winkels zouden leeg raken. Deze boycotactie heeft natuurlijk niks te maken met vrede en verzoening, maar alles met haat tegen Israel die nu zelfs over de hoofden van kinderen lijkt te worden uitgevochten.

 

Zie over boycots ook: Israel boycot   

 

RP

-----------

 

 

Linkse organisaties willen Joodse kinderen nu ook snoepjes ontnemen

http://joodsactueel.be/2011/11/17/linkse-organisaties-willen-joodse-kinderen-nu-ook-snoepjes-ontnemen/

Donderdag 17 November 2011 11:53

Koosjere snacks van OSEM, bijzonder populair bij Joodse kinderen, worden geviseerd

Voor de tweede keer op korte tijd worden Belgisch-Joodse schoolkinderen beschuldigd voor iets waar zij geen enkel vat op hebben, namelijk de politieke stappen ondernomen door de regering van Israël.
Nog geen twee weken geleden 
dreigde een ACOD topman ermee er om dezelfde reden nog mee de Joodse scholen in het vizier te nemen en nu leren we dat anti-Israël activisten het gemunt hebben op de koosjere snoepjes van de Joodse jeugd in Antwerpen. 

 

Op verschillende websites wordt aangekondigd om de komende weken te protesteren tegen Israëlisch geïmporteerde voedingswaren die in ons land worden verkocht. Er wordt specifiek opgeroepen tot boycotactie "in de vestigingen waar Joodse klanten in de buurt wonen", zo lazen we onlangs op de website van Pax Christi. 

 

De organisatoren geven volgende tips mee:

-          Draag een boycot-T-shirt
-          Laad alle Israëlische producten in winkelkarren, hang er een boycotaffiche aan
-          Zeg tegen het personeel: "Deze producten zijn vruchten van bezetting, ze verkopen is heling en strafbaar"
-          Ontvouw een spandoek met de tekst: "deze winkel verkoopt vruchten van bezetting" en daaronder "boycot Israël"
 

 

Op de lijst van te boycotten producten ook OSEM die vooral bekend staan om hun koekjes, chips en kindersnacks.

"Het gaat hier overduidelijk om het importeren van het in Midden-Oostenconflict en het viseren van één bevolkingsgroep", schreef een Antwerpenaar in een open brief aan Patrick Janssens, "dat kan en mag u niet laten gebeuren." De briefschrijver refereerde ook naar de oproep van Janssens om geen buitenlandse conflicten naar hier te importeren, n.a.v. de rellen tussen Turken en Koerden in de stad. 

 

Burgemeester Patrick Janssens reageerde tegen Joods Actueel: "De actie waar u naar verwijst is aangevraagd en zal enkel toegestaan worden indien blijkt dat ze niet verder gaat dan het uitoefenen van vrije meningsuiting. Indien het de bedoeling is mensen fysiek te beletten winkels te betreden of producten te kopen, of indien racistische slogans zouden gebruikt worden, zal de actie niet toegelaten worden. Ook het telkens opnieuw houden van dezelfde actie op dezelfde plaats (bijvoorbeeld voor dezelfde winkel) wordt doorgaans niet toegestaan. Uiteraard zal de politie bij de eventuele manifestatie toezicht houden op het naleven van de voorwaarden." 

 

Ook Bart De Wever wilde reageren en zei: "Als ieder meningsverschil moet leiden tot een handelsboycot, dan zijn we ver van huis. Gaat men dan ook alle Chinese restaurants boycotten omdat men het niet eens is met de Chinese politiek in Tibet? Gaat men alle Turkse winkeliers boycotten omdat men het niet eens is met Turkse politiek t.a.v. Koerdistan?" 

 

Ondertussen is het ook nog wachten op de eerste acties van linkse ngo's tegen de Syrische regering, daar wordt zedig over gezwegen ook al vielen er in enkele maanden tijd meer slachtoffers dan de voorbije 20 jaar in het Midden-Oosten.  

Van hypocrisie gesproken…

 

Abbas liegt over Israelische plichten en Palestijnse rechten in VN resoluties

 

Weer een leugen van Abbas – en van vele antizionisten – ontmaskerd. Israel zou alleen zijn toegelaten tot de VN op voorwaarde dat het resolutie 194 zou accepteren, en dan natuurlijk met name het deel over het laten terugkeren van de vluchtelingen. Dit is pertinent onjuist zoals EoZ hieronder aantoont aan de hand van de tekst van de resolutie waarin Israel werd toegelaten tot de VN. Dat niet alleen, de Arabische bewering (klakkeloos overgenomen door antizionisten en ‘vredes’organisaties) dat het zogenaamde ‘recht op terugkeer’ van de vluchtelingen en al hun nakomelingen is verankerd in resolutie 194 is simpelweg onjuist, zoals ik al vaker heb aangetoond. Bovendien hebben de Arabische staten en de Palestijnen deze resolutie indertijd afgewezen, omdat hem aanvaarden zou neerkomen op een impliciete erkenning van Israel. Pas in 1988 erkenden zij deze resolutie. 

 

RP

------------ 

 

Abbas lies again in Wednesday speech

http://elderofziyon.blogspot.com/2011/11/abbas-lies-again-in-wednesday-speech.html

 

Wafa reports on Mahmoud Abbas' speech Wednesday night.

It's filled with the usual lies. Here's one of them:

 

He said Israel was established based on UN Resolution 181 of 1947, which partitioned Palestine into Arab and Jewish states, on condition that it should accept this resolution and Resolution 194, which calls for the right of Palestinian refugees to return to their homes they had fled from in Palestine.

“This is our right, which does not go away in time,” he said.

 

As I noted in July when Saeb Erekat said the same lie:

The easiest way to find out is to read the text of the resolution accepting Israel itself:

 

Having received the report of the Security Council on the application of Israel for membership in the United Nations,

Noting that, in the judgment of the Security Council, Israel is a peace-loving State and is able and willing to carry out the obligations contained in the Charter,

Noting that the Security Council has recommended to the general Assembly that it admit Israel to membership in the United Nations,

Noting furthermore the declaration by the State of Israel that it "unreservedly accepts the obligations of the United Nations Charter and undertakes to honour them from the day when it becomes a member of the United Nations,"

Recalling its resolutions of 29 November 1947 and 11 December 1948 and taking note of the declarations and explanations made by the representative of the Government of Israel before the Ad Hoc Political Committee in respect of the implementation of the said resolutions,

The General Assembly,

Acting in discharge of its functions under Article 4 of the Charter and rule 125 of its rules of procedure,

1. Decides that Israel is a peace loving State which accepts the obligations contained in the Charter and is able and willing to carry out those obligations;

2. Decides to admit Israel to membership in the United Nations.

 

While the resolution "recalls" UNGA 181 and 194 there is no conditional language in this resolution at all. The actionable part of the resolution is unambiguous. Beyond that, the preamble explicitly notes that Israel clarified - at length - its interpretation of those resolutions in a number of now obscure UN documents (here and here, among others.) 

Abba Eban was, as usual, masterful in explaining Israel's position, and his explanation is referred to in this resolution just as the UNGA resolutions are. The language of the resolution seems to accept Eban's words as being just as important as the texts of the earlier resolutions themselves.

 

 

Zing, vecht, huil, bid... in het IDF zonder orthodoxe soldaten?

 

Er schijnt in het Israelische leger een controverse te zijn ontstaan over vrouwengezang bij bepaalde ceremonies. Sommige religieuze soldaten zouden ceremonies om deze reden hebben geboycot, waarna een groep officieren een brief schreef aan minister van defensie Barak waarin zij hun zorgen uitten over deze zaak. De motivatie van vrouwen om in het leger te dienen zou hieronder kunnen lijden, zo lichtten zij toe. Je vraagt je af of men in het Israelische leger niks beters te doen heeft dan te ruziën over dit soort zaken. Mannen en vrouwen zijn in Israel voor de wet gelijk, en hoewel er in het Jodendom – net als in andere religies – wel sprake is van dsicriminatie, heb ik nog nooit gehoord van de kwalijke invloed van vrouwengezang op de mannelijke geest en strijdlust. De opmerkingen van rabbi Eyakim Levanon komen mij dan ook nogal vreemd voor, om het voorzichtig uit te drukken. 

 

RP

------------ 

 

Top settler rabbi: Soldiers will sooner choose death than suffer women's singing

http://www.haaretz.com/news/national/top-settler-rabbi-soldiers-will-sooner-choose-death-than-suffer-women-s-singing-1.396180

Rabbi Elyakim Levanon warns IDF of prohibiting soldiers from leaving events which include women's signings, says hopes there are 'wise' people who would prevent such an order.

By Yair Ettinger

Israel Defense Forces soldiers should choose death before they remain at army events which include women's singing, a top settler religious leader said in an interview on Thursday.

The comment made by Elyakim Levanon, the rabbi of the West Bank settlement of Elon Moreh, came after earlier this week, 19 reserve major generals sent a letter to Defense Minister Ehud Barak and IDF Chief of Staff Benny Gantz, imploring them not to allow harm to come to women's service in the army as a result of religious soldiers' demands.

The reserve officers indicated that their appeal comes in response to a series of recent events, including the boycotting of military ceremonies by religious cadets due to women singing.

The petitioners warned in their letter about harm caused to the motivation of women to serve in the army, as well as to what they termed damage to "the fundamental values of Israeli society."

However, in a radio interview on Thursday, Rabbi Levanon criticized a possible ruling that would forbid religious soldiers from leaving events over women's singing, saying that IDF soldier should choose death before complying with such an order.

"[The IDF] is bringing close the day in which rabbis will have to say to soldiers 'you have to leave those events even if there's a firing squad outside, and you'll be shot to death," Levanin said.

The Elon Moreh rabbi said he hoped that there will be "some wise people who will thwart this horrible move, and if not we'll have no other choice," adding that he would "recommend anyone who asked me against joining the army."

Women's singing has been but one example of rising tensions between IDF top brass and religious leaders, after last month, following orders from IDF rabbis, female soldiers were asked to leave the central event and had to celebrate in a separate area during the traditional dancing that marks the end of the Simhat Torah holiday.