zaterdag 19 november 2011

Lesbisch en Joods in Israel

 

Ongelooflijk dat er clubs als "Queers for Palestine" bestaan, terwijl Israel het enige land in het Midden-Oosten is waar je openlijk homosexueel kunt zijn.

Maar misschien is dat ook mogelijk in sommige wijken van Beiroet?

 

Wouter

__________

 

 

Lesbisch en Joods in Israel

WO 09-11-2011

Kirsten Kamphuis schreef voor het blad Zij aan Zij een artikel over Joodse lesbiennes in Israel.

 

Journaliste Kirsten Kamphuis was mee op de CIDI journalistenreis deze zomer. Zij schreef voor het blad Zij aan Zij een artikel over Joodse lesbiennes in Israel. Door middel van interviews laat zij drie vrouwen hun verhaal vertellen, waardoor een gevarieerd beeld ontstaat over de emancipatie van lesbische vrouwen in Israel. De uiteenlopende ervaringen van de vrouwen zijn opmerkelijk.

Lees hier het volledige artikel zoals dat in Zij aan Zij is gepubliceerd (dit is een pdf bestand)!

 

Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat homorechten waarborgt in haar wetgeving. Tegelijkertijd zorgt de religieuze betekenis van het land voor grote tegenstellingen als het gaat om tolerantie voor LGBT's. Als lesbische vrouw is het mogelijk om carrière te maken, los te gaan op vrouwenfeesten en een gezin te stichten met je geliefde.

 

Tegelijkertijd krijgen lesbiennes uit alle lagen van de bevolking te maken met intolerantie, of het nu gaat om afkeuring uit religieuze hoek, of pesterijen in het leger. Deze tegenstellingen komen terug in het leven van Israëlische lesbiennes. Zij wonen in een land waar je op veel plekken je vriendin in het openbaar kan zoenen, maar in andere wijken niet in een mouwloos shirt over straat kan.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten