vrijdag 3 april 2015

Weer 230 olijfbomen vernield op Westelijke Jordaanoever

 
Op de Westelijke Jordaanoever woedt een strijd om het land tussen Joodse kolonisten en Palestijnse Arabieren, een strijd met vernielingen en pesterijen, en met beschuldigingen en propaganda over en weer.
Ik ben er van overtuigd dat beide kanten zich hieraan schuldig maken, hoewel de media doorgaans alleen de Palestijnse klachten over de kolonisten weergeven (en meestal kritiekloos overnemen).
Sommige claims lijken inderdaad erg onwaarschijnlijk, zoals over ultra-orthodoxen die op sabbath Palestijnse olijfbomen zouden gaan vernielen, en bewijzen zoals foto’s lijken vaak te ontbreken. Zo stond bij een bericht op Ma’an News over een vernieling van olijfbomen afgelopen februari, een foto uit 2011 of eerder.
Beide kanten klagen overigens over de Israelische politie en leger, die weinig doen om de daders te vinden.
 
Lang niet alle kolonisten proberen de Palestijnen ‘weg te pesten’; ik denk dat zelfs een ruime meerderheid het land vreedzaam wil delen met de Palestijnen, maar de afgelopen decennia en de strijd om soevereiniteit over het land moeten inmiddels duidelijk hebben gemaakt dat dat een illusie is. Om het land te VERdelen zal het overgrote deel van de Westoever naar een Palestijns-Arabische staat moeten gaan, en het lijkt niet waarschijnlijk dat veel kolonisten daarin zullen mogen of willen blijven wonen...
 
Wouter
_____________
 
These 230 olive trees really WERE destroyed this weekend - by Arabs
 
As opposed to the bogus story reported earlier, this is one that really happened - along with video proof.

From 0404:

At least 230 olive trees were uprooted his weekend in Kfar Adumim, a comunity in the northern Judean Desert.

This morning, Boaz Ido, plantation owner, discovered the damage. This is part of a series of vandalism there that has taken place there.

Boaz told the news 0404: "Devastating damage, especially painful. Last three weeks there has been an increase in acts of vandalism here. The Bedouins living in illegal outposts in the area are doing this.

Once they cut the fence, another time they broke a solar panel. We once caught a suspect red-handed cutting the fence. I called the police and they arrested him, but then he was released. I complained to the police but do not help and they do what they want. "

Boas went on painfully: "The financial damage is huge. Last week they took down 50 meters of fencing ... the police told me to 'leave us alone - we are not a security company.' "

The plantation owner tells of ongoing damage, almost on a daily basis, "solar panels, irrigation system, stealing windows, stones thrown at me out of their vineyard and other incidents. I feel really helpless and there is no one who will help me. Their goal to eliminate me as a Jew here."
 
The truth is quite a bit different from what you can find reported in the international media, isn't it?

(h/t Bob Knot)
 

donderdag 2 april 2015

Amnesty International nu eindelijk wakker geschud?

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2015/04/02/amnesty-international-nu-eindelijk-wakker-geschud/

 

- Door Tjalling –

Op afgelopen 26 maart kwam een rapport uit van Amnesty International over de oorlog in Gaza tijdens de zomer van 2014. De belangrijkste conclusie daarin was dat Palestijnse strijders in die strijd zeker ook oorlogsmisdaden hebben begaan, door projectielen te gebruiken die lukraak slachtoffers maakten onder zowel Israëlische als Palestijnse burgers. De realiteit omtrent het conflict tussen Israël en de Palestijnen begint nu kennelijk eindelijk een beetje tot A.I. door te dringen.

Uit het rapport “Unlawful and deadly: Rocket and mortar attacks by Palestinian armed groups during the 2014 Gaza/Israel Conflict” blijkt dat verschillende aanvallen vanuit Gaza als oorlogsmisdaden kunnen worden beschouwd. Zo kwamen zes Israëlische burgers, onder wie een 4-jarig jongetje, om het leven. Bovendien kwamen in de dodelijkste aanval vanaf de Palestijnse kant dertien Palestijnse burgers, onder wie elf kinderen, om toen een projectiel dat vanuit de Gazastrook was afgevuurd, in het al-Shati vluchtelingenkamp landde. Taher al-Nounou van Hamas wijst de beschuldigingen van Amnesty van de hand en houdt vol dat Hamas geen burgers tot doelwit heeft gekozen. Hij kan dat te gemakkelijk ontkennen, want er mochten immers geen foto’s worden gemaakt van de strijders. Hamas wil namelijk niet dat de wereld beelden te zien krijgt van Palestijnse strijders die raketten lanceren van tussen de bevolking vandaan of die zich verschuilen in de ziekenhuizen.

Phillip Luther, directeur van Amnesty International van het Midden-Oosten en Noord-Afrika , heeft het rapport ook gelezen en kwam tot de volgende conclusie:

Palestinian armed groups, including the armed wing of Hamas, repeatedly launched unlawful attacks during the conflict killing and injuring civilians. In launching these attacks, they displayed a flagrant disregard for international humanitarian law and for the consequences of their violations on civilians in both Israel and the Gaza Strip.

Dat is duidelijk, en laat dit dan tegelijk een stevige wake up call zijn voor Amnesty, een organisatie die opvallend kritisch tegenover Israël staat. Hoe hard die wake up call aankomt is de vraag, want Luther merkt ook op: ‘De verwoestende impact van de Israëlische aanvallen op Palestijnse burgers tijdens het conflict valt niet te ontkennen’. Tsja, je kunt natuurlijk je werkgever niet afvallen.

Amnesty International pretendeert namelijk “naar een wereld te streven waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechteninstrumenten”. In navolging van deze visie zou het de missie van Amnesty International zijn, om onderzoek te doen en actie te voeren gericht op het voorkomen en beëindigen van ernstige schendingen van deze rechten. Dit alles ziet er op papier of scherm mooi uit, maar het is ook zeer de vraag of onderzoek en actie van A.I. in elk geval tot nu werkelijk onbevooroordeeld waren.

Omstreeks begin maart 2014 heeft A.I. bijvoorbeeld een rapport gepubliceerd over buitensporig geweld door Israël op de Westbank. Dit rapport geeft echter meer de indruk van een public relations stunt dan van een serieus rapport door een mensenrechtenorganisatie. Volgens de vooringenomen logica van het rapport zijn het smijten van stenen, vaak met gebruik van katapulten of slingers, het gebruik van benzinebommen en zelfs het schieten op IDF-soldaten “weinig tot geen bedreiging” van hun levens. Daarom beschouwt Amnesty International elke vorm van machtsgebruik van de IDF tegenover deze acties als moedwillige moord en zelfs als oorlogsmisdaad. Het is dus duidelijk dat A.I. de militaire overmacht van Israël wel sterk bekritiseert zonder stil te staan bij de ernstige schendingen van de Palestijnse kant.

Naar aanleiding van het rapport uit maart vorig jaar kon al de conclusie worden getrokken dat Amnesty dringend behoefte heeft aan een reality check. Het was toen namelijk al bekend dat er In 2013 zo’n vijfduizend gewelddadigheden zijn geweest waarbij stenen werden gegooid, waarvan ongeveer de helft gericht was tegen burgers. In 2011 raakten zelfs 44 mensen gewond bij dergelijke incidenten. In 2012 steeg dit aantal naar 71 en in 2013 steeg het verder naar 132. Hieruit blijkt de dramatische toename van deze zorgwekkende ontwikkeling. In dezelfde periode zijn ook talloze Israëli’s het slachtoffer geworden van schietincidenten, steekincidenten en andere vormen van terreur.

Terug naar het rapport van 26 maart met daarin dus die conclusie dat óók Palestijnse strijders oorlogsmisdaden hebben begaan. Tenminste iets, maar laten we nog niet te vroeg juichen. A.I. zou A.I. niet zijn als het rapport niet toch nog concludeert dat het geweld van Israël disproportioneel was. Er wordt in het rapport niet genoemd, dat de IDF er alles aan heeft gedaan om zoveel als mogelijk het leven van onschuldige inwoners van Gaza te sparen. Bovendien zou zeker ook gerapporteerd moeten worden wie in feite de aanleiding tot die oorlog gaf, door met de dag meer raketten af te vuren op Israël. We zijn er dus nog lang niet.

By the way, hoeveel aandacht was er voor die conclusie van Amnesty International dat Palestijnse strijders oorlogsmisdaden pleegden tijdens de zomer van 2014 in Gaza? In de mainstream van de media werd niet opvallend veel aandacht hieraan besteed. De NOS meldt op 28 maart op haar site dat “tijdens het conflict in Gaza in juli en augustus door raketten van Hamas en andere gewapende groepen ook Palestijnen zijn omgekomen“. In hetzelfde bericht wordt echter ook genoemd dat “Amnesty onderstreept dat de Israëlische aanvallen op Palestijnse burgers een verwoestend effect op de bevolking in Gaza hebben gehad”. In het ND en het Friesch Dagblad zijn artikelen met dezelfde strekking gepubliceerd. Dat Palestijnse strijders oorlogsmisdaden begaan is blijkbaar nog steeds niet echt hot news.

 

VN onderzoekt of 10 plagen misdaden tegen de mensheid waren

 

Zonder commentaar...

 

UN To Investigate 10 Plagues As Possible Crimes Against Humanity (PreOccupied Territory)

Wednesday, April 01, 2015

http://www.elderofziyon.blogspot.nl/2015/04/un-to-investigate-10-plagues-as.html

 

Our weekly column from the humor site PreOccupied Territory

 

Check out their Facebook page. 

Geneva, April 1 - The United Nations Human Rights Council has appointed a commission to collect and analyze evidence that the ten plagues wrought against Egypt violated international law, and may constitute crimes against humanity.

Egypt submitted a request last month to the Council alleging that the release of the Israelite nation was secured under duress, and that the Israelite god had perpetrated mass atrocities in the process. As part of the negotiating strategy with the Pharaoh of the time, the Hebrew god YHWH repeatedly struck the nation with various calamities, disrupting life, agriculture, commerce, diet, and causing an unknown number of deaths and injuries. The request asked the Council to investigate, noting that although the events took place nearly 2,500 years ago, there is no statute of limitations on such crimes.

Specifically, the commission's mandate includes a series of ten events in the year leading up to the Israelite exodus, with the addition of a mass murder allegation charging that on the way out, YHWH disproportionately smote the entire cavalry corps of the Egyptian military. The commission will also explore the evidence of two accessories to the crimes identified as Moses and Aaron, brothers who may have participated in some or all of the alleged atrocities.

Investigators will have to sort through varying accounts of the events, but the broad outline of the narrative has been broadly accepted for some time. After encountering Egyptian resistance to his demands, YHWH dispatched Israelite brothers Moses and Aaron to threaten the Pharaoh over possession of at least 600,000 Hebrew slaves that the god wanted to acquire for himself. YHWH allegedly transformed the Nile to blood, then caused a massive frog infestation; according to some reports, vicious and venomous other reptiles also descended upon the land. The first two came with a threat, but then YHWH brought lice with no warning.

The pattern repeated when Moses threatened and brought wild beasts, animal pestilence, but initiated boils with no warning - though some reports claim swarms of gnats instead of beasts; and again, when he threatened hail and locust swarms, but caused thick darkness even in daytime with no advance warning. Finally, YHWH allegedly resorted to actual killing, when he smote all of Egypt's firstborn males.

The commission will attempt to depose Egyptians claiming to be eyewitnesses or victims, then build a coherent case for or against recommending that the International Criminal Court open a formal criminal investigation. However, several important hurdles may impede its work, chief among them an apparent paucity of survivors to interview, leaving only documentary evidence of disputed veracity. Such problems have not hampered other UNHRC commissions in the Middle East, since they often amount to a technicality in the foregone conclusion envisioned by the report authors, but if a bona fide criminal case by the ICC is the goal, and not mere political posturing, then rules of evidence may eliminate the vast majority of universally accepted credible sources.

The Council has already appointed Canadian professor William Schabas to head the commission, citing his experience with similar inquiries.

 

woensdag 1 april 2015

Palestijnse moefti: "Moslims hebben religieuze plicht om Palestina te bevrijden"

 

Terwijl de Palestijnen vanaf vandaag officieel lid zijn van het internationaal strafhof, roepen religieuze leiders verbonden aan de PA op om heel Palestina te bevrijden. Dit is een heilige plicht van iedere moslim. Fatah en Hamas lijken hierin nauwelijks meer van mening te verschillen, het enige verschil is nog dat Fatah naar het Westen toe soms wat gematigdere taal gebruikt en graag geld van Westerse landen opstrijkt om aan o.a. de terroristen die in Israelische gevangenissen zitten uit te keren.

 

RP

---------

 

PA Mufti, the PA's top religious leader:

Muslims have religious obligation

to "liberate Palestine" 

http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=14392

 

by Itamar Marcus and Nan Jacques Zilberdik

 

The Mufti of the Palestinian Authority Sheikh Muhammad Hussein, appointed in 2006 by PA Chairman Mahmoud Abbas to the position of most senior religious leader in the PA, told a conference of "Muslim scholars and delegations from over 46 countries" that Israel must be destroyed in the name of Islam:

 

"The land of Palestine is waqf (i.e., inalienable religious endowment in Islamic law). It must not be relinquished nor must any part of it be sold... It is the duty of the leaders of the [Islamic] nation and its peoples to liberate Palestine and Jerusalem."

[Al-Hayat Al-Jadida, March 23, 2015]

 

This statement - that according to Islamic law "Palestine is waqf... and must not be relinquished," but should be "liberated" - imposes prohibitions and obligations on all Muslims. First, according to the PA religious leader, all Muslims are prohibited from recognizing Israel's existence or signing a genuine and permanent peace treaty with Israel that "relinquishes any part" of "Palestine," meaning all of Israel. Second, he told the world's Muslim delegations that they and all Muslims have a religious obligation to "liberate Palestine" - meaning to destroy Israel.  

 

Palestinian Media Watch recently reported that a similar statement was made by Mahmoud Abbas' Advisor on Religious and Islamic Affairs Mahmoud Al-Habbash, the second most important religious leader in the PA:

 

"The entire land of Palestine (i.e., includes all of Israel) is waqf (i.e., an inalienable religious endowment in Islamic law) and is blessed land... It is prohibited to sell, bestow ownership or facilitate the occupation of even a millimeter of it."

[Al-Hayat Al-Jadida, Oct. 22, 2014]

 

The PA is increasingly adopting Hamas' ideology prohibiting recognition of Israel and demanding its destruction, not only in the name of Palestinian nationalism, but in the name of Islam. The language used by both the Mufti and Abbas' advisor is almost identical to the language in Hamas' charter:

 

"The Islamic Resistance Movement [Hamas] believes that the land of Palestine is an Islamic waqf consecrated for future Moslem generations until Judgment Day. It, or any part of it, should not be squandered: it, or any part of it, should not be given up."  

[Hamas Charter, Article Eleven]

 

Abbas' advisor Al-Habbash recently stated explicitly that "Palestine's" destiny is to replace all of Israel through a combination of diplomacy and violence:

 

"All of this land will return to us, all our occupied land, all our rights in Palestine - our state, our people's heritage, our ancestors' legacy - all of it will return to us even if it takes time. Patience is the key to victory, and we are patient. In terms of resistance, all options are on the table, and in terms of diplomacy as well."

[Official PA TV, Dec. 12, 2014]

 

Other PA religious officials are following these two leaders and increasing Islam-based hate speech and Antisemitism. Imad Hamato, the host of a PA TV program teaching Islam and a professor of Quranic Studies, taught in February that Allah Himself determined that Jews are causing "corruption" in the land, and that humanity therefore "will never live in comfort" because of them:

 

https://thumbnail.constantcontact.com/remoting/v1/vthumb/YOUTUBE/bc90c7805ff1466f8a56117451a04898

 

"Humanity will never live in comfort as long as the Jews are causing devastating corruption throughout the land... An old man told me: If a fish in the sea fights with another fish, I am sure the Jews are behind it. As Allah says: ''... They strive throughout the land [causing] corruption, and Allah does not like corrupters'' (Sura 5:64)."

[Official PA TV, Feb. 27, 2015]

 

These represent only a few among many recent examples of the PA's adoption of radical Islamist ideology as its world view. At a Fatah celebration in January 2012, the Mufti cited an Islamic source that Muslims are destined to exterminate all Jews, and that Fatah's battle today against the Jews of Israel is part of that war of extermination:

 

https://thumbnail.constantcontact.com/remoting/v1/vthumb/YOUTUBE/d4299005674e482fbe6270b6c708b99b

 

"47 years ago the [Fatah] revolution started. Which revolution? The modern revolution of the Palestinian people's history... The reliable Hadith (tradition attributed to Muhammad), in the two reliable collections, Bukhari and Muslim, says:

'The Hour [of Resurrection] will not come until you fight the Jews. The Jew will hide behind stones or trees. Then the stones or trees will call: 'Oh Muslim, servant of Allah, there is a Jew behind me, come and kill him.' Except the Gharqad tree [which will keep silent].'
Therefore it is no wonder that you see Gharqad surrounding the [Israeli] settlements and colonies. This is Palestine, when we talk about it, from the beginning of the Jihad, with the continuation of the Jihad, with the struggle, and with the way of the Martyrs." 

[Official PA TV, Jan. 9, 2012]

 

In spite of significant international condemnation following Palestinian Media Watch's exposure of the Mufti's speech calling for genocide of Jews, the Mufti refused to retract the statement and Mahmoud Abbas did not remove him from office.

 

The following is a longer translation of the PA Mufti's ruling that Islamic law prohibits making permanent peace with Israel:

 

"The State of Palestine participated in the discussions of the 22nd session of the conference of the International Islamic Fiqh Academy of the Organization of Islamic Cooperation (OIC) in Kuwait. Palestine was represented at the meeting by the Supreme Shari'ah Judge of Palestine and President [Mahmoud Abbas'] Advisor on Religious and Islamic Affairs Mahmoud Al-Habbash, and the [PA] Grand Mufti of Jerusalem and the Palestinian territories Sheikh Muhammad Hussein.

The meeting was held in the presence of Muslim scholars and delegations from over 46 countries... The Academy will discuss several political, economic, social and medical issues in the context of Islamic Shari'ah law... The [PA] Mufti headed a meeting under the headline 'Jerusalem: its virtues and visits to it' in which he stressed: 'The land of Palestine is waqf (inalienable religious endowment in Islamic law). It must not be relinquished nor must any part of it be sold... He clarified: 'It is the duty of the leaders of the [Islamic] nation and its peoples to liberate Palestine and Jerusalem, to prevent the Judaization in it, to support its residents and strengthen them - everyone according to his ability and to the extent possible."

[Al-Hayat Al-Jadida, March 23, 2015]

 

PMW | Palestinian Media Watch | Jerusalem | Israel

 

dinsdag 31 maart 2015

Antiracisme en antisemitisme op 21 maart (vervolg IMO)

 

Humberto Tan als spreker op 21 maart (foto: Bob Thomas)

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2015/03/31/antiracisme-en-antisemitisme-op-21-maart-vervolg/  

= IMO Blog =  

De manifestatie op 21 maart in Amsterdam had soms meer weg van de Gaza-demo’s van afgelopen zomer dan van een anti-racisme dag. Rapper Appa was niet de enige die Israel hekelde; voor hem sprak nog een andere kwade Nederlander van Marokkaanse komaf, Abdulkasim Al Jaberi van de antizionistische organisatie Back to Palestine. Je kunt je afvragen waarom hij en niet Esther Voet (die in het begin ook aanwezig was) als spreker was gevraagd, en wat zijn verhaal toevoegde naast dat van Appa.

Hij zei onder andere:

En lieve mensen als we over racisme praten moeten we het over Palestina hebben. De zionistische entiteit, ook wel Israël genoemd vermoordde deze zomer meer dan 2300 mensen in Gaza. Meer dan 400 kinderen onder het puin begraven.. en racisme was de ideologische drijfveer achter elke raket en kogel die op de Palestijnen werd gevuurd.

En waarom kan dit gebeuren? Door Westerse militaire, economische en politieke steun aan Israël. Kijk als het aan ons lag zou het Nederlandse beleid niet zionistisch zijn. Maar naar moslims wordt niet geluisterd omdat hetzelfde racisme dat Palestijnen tot terroristen reduceert onze kinderen hier in Nederland straatterroristen noemt en geen kansen geeft op de arbeidsmarkt. Dat betekent dat wij hier een speciale verantwoordelijkheid hebben naar onze Palestijnse zusters en broeders om hier een Intifada te ontketenen tegen racisme. Ons lot is onlosmakelijk verbonden met Palestina en zo lang Palestina niet vrij is zijn wij dat niet en andersom. De Palestijnen nemen hun verantwoordelijkheid al, zij trotseren de dood elke dag.

Er zijn jonge mensen tussen ons.. en jullie zijn de toekomste rappers, dichters, schrijvers, kickboxers, stryders, intellectuelen en al deze dingen tegelijkertijd. Tussen ons staat de nieuwe generatie Malcolm Xen, Mahmoud Darwishen, Appas, Harriet Tubmans, Abdelkarim el Khattabis en Leila Khaleds. Laat niemand, niemand je vertellen dat je dat niet kunt zijn!

Al Jaberi vergroot de tegenstelling tussen allochtonen en autochtonen en heeft het steeds over ‘wij mensen van kleur’ die gebukt gaan onder racisme en geweld, die niet worden geloofd door de politie, veel harder worden gestraft voor dezelfde misdrijven, nergens terecht kunnen met hun problemen, een slechter studieadvies krijgen met dezelfde scores etc. etc. Nergens iets van een bewijs natuurlijk, net als met alle idiote aantijgingen tegen Israel. Israel vermoordde geen 2300 mensen (het worden er telkens meer) maar vocht tegen een extremistisch bewind dat duizenden Joden wilde vermoorden. Circa de helft van de 1900 slachtoffers waren strijders en geen onschuldige burgers, zoals de Hamas autoriteiten in Gaza het aan de journalisten vertelden (die dat vervolgens braaf opschreven). Al Jaberi wil dat ‘de mensen van kleur’ een intifada ontketenen tegen racisme, en stelt voor een voorbeeld te nemen aan o.a. terroriste Leila Khaled die twee keer een vliegtuig kaapte. En dan noemt hij zowel Rutte als Samsom racistisch. Het is duidelijk: niemand deugt behalve wij, mensen van kleur. Laten we het maar niet hebben over het schrijnende racisme in Marokko tegen mensen met nog wat meer kleur van bezuiden de Sahara. Racisme is een heel simpele kwestie: ‘alleen onze tegenstanders maken zich hieraan schuldig en moeten dus met alle middelen worden bestreden. Wij zijn nooit racistisch, want wij zijn mensen van kleur’.

De Palestijnen nemen overigens helemaal geen verantwoordelijkheid, ze stellen zich net als Al Jaberi en Appa op als slachtoffer, waarbij het altijd alleen aan de ander ligt. De link met Palestina en racisme hier is overigens zeer kunstmatig. Het lot van allochtonen in Nederland is helemaal niet verbonden met dat van de Palestijnen, net zo min als dat van ‘witte’ mensen verbonden is met, pak hem beet, witte Zuid-Afrikanen. Het zijn platte clichés.

We moeten in Nederland proberen met z’n allen een beetje redelijk samen te leven en het is prettig als dat elders ook lukt, of het nou de VS, Israel, Frankrijk of waar dan ook is. Er is geen reden Israel daar speciaal uit te lichten. De problemen in Israel tussen Joden en Arabieren zijn niet met hier te vergelijken omdat er ook een nationaal conflict is, waarin beide volken hetzelfde land claimen. Beter om Nederland met andere Europese landen te vergelijken waar een groeiende groep allochtonen van vooral Marokkaanse komaf voor steeds meer spanningen zorgt, en extremistische posities en uitspraken aan beide kanten. Maar wacht even, het ging toch helemaal niet alleen om Marokkanen? Het zou toch ook over antisemitisme gaan, over zwarten, over alle vormen van vreemdelingenhaat en vooroordelen? Dat is althans de pretentie van het Comité 21 Maart, maar het moge duidelijk zijn dat daar weinig van terecht komt op deze manier.

Esther Voet liep halverwege de demo kwaad weg. Zij was een van die mensen die er thuishoorde, die zich vanuit haar eigen achtergrond intens kwaad maakte over Wilders’ “minder Marokkanen”  uitspraak, die dialoog zoekt zonder haar achtergrond en visie te verloochenen. Voet was verbijsterd dat Humberto Tan bereid was het podium te delen met schreeuwlelijkerds als Appa en Al Jaberi, en sprak hem daarop aan:

Allereerst: Sjawoea tov. Ten tweede: ja, ik had beter moeten weten, dat van de ezel en de steen…
Maar weer trok ik vol goede hoop richting Museumplein, omdat er toch goede namen als Humberto Tan en Tanja Jess verbonden waren aan een anti-discriminatie demo. Helaas, wederom lukte het niet om ondanks de grote namen er iets moois en verbindends van te maken. Ook deze middag was een farce. Ik kan dat schrijven omdat ik er was. Tot op zekere hoogte. (…) Maar na een rant van een spreker die het had over de Zionistische Entiteit en die @diederiksamsom uitschold voor racist (@pvda was 1 van de sponsors) had ik het wel gehad. Heb gehoord dat Appa volledig los is gegaan (toen zat ik al in bad). Maar de vraag die blijft: hoe kan Humberto zich hiervoor lenen? Ik ben voor zijn speech op hem af gestapt en heb gezegd dat dit een schande was, en dat ik vertrok. Hij wilde dat ik bleef.

Diverse mensen hebben Tan, vriendelijk dan wel in wat minder vriendelijke bewoordingen, via twitter gevraagd waarom hij zich hiervoor leende, maar hij heeft niet in het openbaar gereageerd. Zijn toespraak was overigens mooi, daar gaat het niet om. Maar zoals hij nooit met bijvoorbeeld Geert Wilders het podium zou willen delen, zo zou hij dat ook niet met Appa moeten willen. Zo worden deze extremisten en haatzaaiers keer op keer gelegitimeerd door gerenommeerde organisaties en bekende Nederlanders.

Het moet eindelijk eens afgelopen zijn met het kapen van antiracisme activiteiten en Kristallnachtherdenkingen door antizionisten, antisemieten en andere schreeuwerds. Als respectabele organisaties en sprekers zich openlijk hiervan zouden distantiëren en hun medewerking staken, dringt wellicht de boodschap door. Toen vorige zomer de SP Amsterdam afhaakte bij een demonstratie waarop Appa sprak, was de organisatie onaangenaam verrast. Vreemd genoeg deed de SP nu wel weer mee, althans werd genoemd als één van de vele ondersteunende organisaties, samen met nog gematigder clubs als GroenLinks, PvdA en diverse vakbonden.

Ik hoop dat leden van deze organisaties flink aan de bel gaan trekken en eisen dat zij hun goede naam niet meer lenen aan dergelijke opruiing. En sprekers als Humberto Tan moeten niet alleen door een paar zionisten maar door iedereen worden aangesproken, in columns en blogs en mails en twitter-reacties. Laat dus je stem horen! Roep op alleen mensen te laten spreken die werkelijk tegen alle vormen van racisme zijn. Roep op om de strijd tegen antisemitisme een gelijkwaardige plaats te geven op antiracisme manifestaties, in plaats van antisemieten er een podium te verschaffen. Roep op om tegenstellingen te verkleinen in plaats van te vergroten, en wederzijds begrip in plaats van haat te zaaien.

Ratna Pelle

 

Antiracisme en antisemitisme op 21 maart (IMO)

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2015/03/30/antiracisme-en-antisemitisme-op-21-maart/  

= IMO Blog = 

Van de zomer sprak rapper en activist Appa de volgende fraaie woorden op een Gaza-demonstratie:

‘Antisemitisme is de grootste troefkaart van deze smerige achterbakse laffe en hypocriete zionistische lobby met het CIDI voorop. Esther Stinkvoet, je bent een smerig mens, een akelige heks, een harteloze heks die alles op alles zet om mensen tegen elkaar uit te spelen en antisemitisme te misbruiken. (…) De grootste vijand van vrede is het hebberige kapitalistische bloeddorstige regime van het zionisme. (…) Wij zijn het verzet zoals Hamas het verzet is. Hamas is geen terroristische organisatie, Hamas strijdt voor haar volk en zolang zionisten de Palestijnen uitmoorden hebben de Palestijnen de helden en vrijheidsstrijders van Hamas nodig. Fuck de zionisten, fuck de Talmoed, free your mind, free Palestina!’.

Met deze verlichte uitspraken maakte hij kennelijk zo’n diepe indruk op de organisatie van de antiracisme demonstratie vorige week zaterdag in Amsterdam, dat men besloot hem uit te nodigen om een toespraak te komen houden. Het lijkt vreemd: iemand die zelf racistische- en haattaal bezigt jegens bepaalde bevolkingsgroepen en mensen waarmee hij het oneens is, uitnodigen om op een manifestatie tegen racisme en uitsluiting te komen spreken. Maar ondanks dat op het affiche en in de aankondiging antisemitisme ook staat genoemd, blijkt uit het persbericht duidelijk dat het vooral om racisme tegen moslims en zwarten gaat:

Samen tegen racisme, islamofobie, afrofobie en antisemitisme. Dit motto staat centraal op de landelijke demonstratie en manifestatie in Amstera [sic] op 21 maart 2015, De Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De organisatoren roepen ertoe op islamofobie als discriminatiegrond te erkennen, racisme tegen moslims te bestrijden en meer aandacht te schenken aan het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden. Zij pleiten daarnaast voor een actieplan tegen discriminatie op de arbeidsmarkt en in het onderwijs, stoppen met etnisch profileren door de politie, voor een menswaardig asielbeleid en 24 uursopvang voor vluchtelingen.

Ook bij een uitvoeriger beschrijving van de oproep staan alleen maatregelen gericht op het tegengaan van discriminatie van moslims en zwarten. Het gaat over asielbeleid, beleid tegen discriminatie van moslims, etnisch profileren door de politie, en natuurlijk Zwarte Piet (het is maart, dus we kunnen de discussie alvast opstarten, dan hebben we uitgebreid de tijd om alle voors en tegens eindeloos te herhalen). Nergens een woord over de recente aanslagen op Joodse doelen, de toename van het aantal antisemitische incidenten, de angstgevoelens die er leven onder veel Joden, het feit dat men op veel plekken niet meer met een keppel op kan lopen. Laat staan dat een belangrijke bron hiervan benoemd zou worden, namelijk jongeren van Marokkaanse afkomst die uit een misplaatst gevoel van solidariteit met de Palestijnen en gevoed met complottheorieën en antisemitische propaganda, zich schuldig maken aan antisemitisme. Mensen inderdaad zoals Appa. Hij vervangt het woord ‘jood’ netjes voor ‘zionist’, maar duidelijk is dat daaronder in principe alle Joden vallen die niet duidelijk anti-Israel zijn. Uit het ‘fuck de Talmoed’ blijkt zijn haat tegen de Joodse religie.

Om zo iemand als spreker te vragen op een antiracisme demo getuigt van enig lef of, en dat is waarschijnlijker, een enorm bord voor je kop. Verblind als men is door de idee dat moslims en zwarten alleen slachtoffer zijn, en dus per definitie zelf niet kunnen discrimineren of haatzaaien, wordt een antisemiet van allochtone afkomst uitgenodigd om te spreken tegen racisme.

Appa maakte het op deze demo iets minder bont dan afgelopen zomer, maar het blijft een vreemde mengelmoes van woede, haat tegen de gevestigde orde, slachtofferschap en jeugdige energie en optimisme voor de toekomst:

Mag ik boos zijn op t feit dat mijn kansen op de arbeidsmarkt kleiner zijn dan de jouwe? Mag ik boos zijn op t feit dat dit constant wordt gezien als cliché en t schuilen in een slachtofferrol? Nou? Mag ik boos zijn of niet? Mag ik woedend zijn op t feit dat een 2e kamerlid alles wat ik heilig en belangrijk acht de grond in trapt en er mee wegkomt, ondanks t feit dat t strafbaar is? Mag ik boos zijn op t feit dat moskeeën niet worden bewaakt zoals synagoges terwijl islamofobie hoogtij viert? Mag ik woedend zijn op t feit dat als je als bekend persoon kritiek levert op de onmenselijke behandeling en etnische zuivering van de Palestijnen door Israel, je wordt bestempeld als antisemiet en je daardoor uit t publieke debat wordt gehouden? Mag ik woedend zijn dat de Nederlandse regering dit regime blijft steunen en verdedigen ondanks het feit dat ze al meer dan 67 internationale conventies hebben gebroken? Mag ik woedend zijn op het feit dat bepaalde riooljournalisten van o.a de Telegraaf, Elsevier en Spits worden gebruikt om karaktermoord te plegen op een ieder die zich kritisch uitspreekt tegen deze poppenkast? Mag ik schreeuwen omdat ik monddood wordt gemaakt?

(…) We zitten samen in hetzelfde schuitje en de onmacht die we voelen maakt ons kwetsbaar en vatbaar voor woede en haat.. Wordt wakker! Wordt wakker en laat gister voor wat t is! Kijk naar vandaag, herken de leugenaars en oplichters en sta op.. Sta op en sta samen ongeacht je kleur, religie en etnische achtergrond! Wordt wakker en laat je niet meer bedriegen!

(…) Ze zeggen dat een betere wereld begint bij jezelf.. Ik kies er voor om vandaag te beginnen! Wat geweest is geweest en een nieuwe start vergt moed en moed is wat we nodig hebben als we verandering willen!

Zo creëert hij slim een gevoel van saamhorigheid, van hoop, van een ‘wij’ dat sterk genoeg zal zijn om te zegevieren en een ‘zij’ dat bestaat uit verrotte oude structuren, uit racisten en cynici, leugenaars op tv en mensen die vol haat zitten en een zondebok creëren om hun eigen problemen op te projecteren. Ik kan mij voorstellen dat dit heel krachtig overkomt, zoals Wilders woorden ook krachtig overkomen. Ondertussen zaait hij zelf haat door wederom tegen Israel te keer te gaan, en suggereert hij dat synagoges onterecht bewaakt worden, of dat althans heel wat minder noodzakelijk is dan het bewaken van moskeeën. De reden dat moskeeën niet worden bewaakt zou Appa moeten verheugen: het is niet nodig omdat er nauwelijks gewelddadige incidenten zijn tegen moslims, en al helemaal niet in moskeeën. Uit onderzoek blijkt echter telkens weer dat juist antisemitische incidenten toenemen. De bewaking van synagoges is geen overbodige luxe maar een gevolg van hoe mensen als Appa over de Joden en Joodse zelfbeschikking denken en dit in opruiende taal verkondigen.

Veel van wat Appa zegt is onzin, zoals dat hij uit het publieke debat wordt gehouden. Hij was niet lang geleden nog op de tv in een speciale uitzending vanwege de spanningen als gevolg van de aanslagen op Charlie Hebdo en een Joodse supermarkt in Frankrijk, en ook Vrij Nederland interviewde hem bij die gelegenheid. Met de ’67 internationale conventies’ die Israel gebroken zou hebben zal hij wel doelen op VN resoluties. Dezelfde VN veroordeelde eerder deze week nog alleen Israel voor het schenden van vrouwenrechten. Ook in de Mensenrechtenraad wordt Israel routineus veroordeeld, terwijl notoire mensenrechtenschenders en schurkenstaten buiten schot blijven en elkaar de hand boven het hoofd houden. Dat men daar Israel veroordeelt zegt dus meer over de partijdigheid van de VN dan over Israels gedrag. Appa is boos op Wilders die ‘alles wat ik heilig en belangrijk acht de grond in trapt en er mee wegkomt’, maar doet zelf precies hetzelfde met dat wat voor veel Joden belangrijk is, hun thuis, de plek waar zij zichzelf kunnen zijn en waar zij altijd terecht kunnen. Appa zet zich neer als slachtoffer terwijl hij minstens evenzeer dader is. Hij doet een ander aan wat hij niet wil dat hemzelf wordt aangedaan.

Hij mag van mij boos zijn, woedend, ziedend, maar waarom moeten mensen die een antiracisme demonstratie bijwonen dit aanhoren? Ik ben zelf vroeger op dat soort demo’s geweest, die tot doel hadden het bewustzijn hierover te vergroten, maar ook om te laten zien dat het ook anders kan. Dat je ook tolerant kunt zijn en anders met elkaar om kunt gaan, zonder direct over mensen te oordelen op grond van hun afkomst of uiterlijk, hun geslacht of geloof of seksuele geaardheid. Appa laat het tegendeel zien. Hij is volkomen intolerant tegenover mensen die er anders over denken dan hij, hij plakt etiketten, hij scheldt mensen uit, demoniseert, beledigt het heilige boek van een andere religie, en iedereen is schuldig behalve hijzelf en zijn medestanders.

Wie zijn verantwoordelijk voor deze wanstaltige vertoning? Nergens op de website wordt duidelijk wie of wat achter het Comité 21 Maart zit, maar de demonstratie wordt ondersteund door een waslijst aan organisaties, waaronder de FNV, AbvaKabo, Artikel 1 (landelijke meldpunten discriminatie), Kerk in Actie, Contactorgaan Moslims en Overheid, Stichting Vriendenkring Mauthausen, GroenLinks Amsterdam, SP Amsterdam, PvdA Amsterdam en de Raad van Kerken Amsterdam.

Mag ik kwaad zijn dat op een antiracisme demonstratie Israel, het land waar het meest vervolgde volk zelfbeschikking heeft, wordt gedemoniseerd? Mag ik kwaad zijn dat antisemitisme op een antiracisme demonstratie wordt verzwegen en gebagatelliseerd? Mag ik woedend zijn over de leugens die daar worden verteld? Mag ik schreeuwen omdat dergelijke demonstraties, net als de Kristallnachtherdenking, al jaren worden misbruikt door radikaal linkse en antizionistische groeperingen om hun eigen agenda door te voeren? Waar geen woord wordt vuil gemaakt aan de recente aanslagen op Joodse doelen en alleen islamofobie als probleem wordt gezien? En mag ik tot slot ziedend zijn dat organisaties en partijen waarmee ik sympathiseer deze poppenkast steunen? En dat dit al jaren wordt aangekaart en gehekeld, maar dat dat de dames en heren bij de vakbond, de verschillende  linkse partijen en verschillende kerkelijke organisaties blijkbaar geen bal interesseert? Als er iemand reden heeft kwaad te zijn, zijn het de echte antiracisten, die niet alleen opkomen voor hun eigen etniciteit en geloof maar voor werkelijke gelijkheid en pluriformiteit, mensen die Wilders evenzeer verafschuwen als de haattaal van Appa en Abulkasim Al Jaberi (die niet onderdeed voor Appa), die zich inzetten voor dialoog en verzoening, die aan moslims dezelfde eisen stellen als aan Joden en alle anderen.

Ratna Pelle