zaterdag 28 februari 2015

Israelische politie onderzoekt haatincidenten op Westoever

 
Het is goed nieuws dat de laatste tijd harder wordt opgetreden tegen anti-Arabisch geweld op de Westoever. Lange tijd bestond de indruk dat Joodse extremisten vrijwel ongestraft hun gang konden gaan met vernielingen, pesterijen en bedreigingen tegen de Palestijnse bevolking. Gelukkig nam het aantal ‘haatincidenten’ in 2014 aanzienlijk af tegenover 2013.
 
Wouter
____________
 

Israelische politie onderzoekt haatincidenten

IN ISRAEL / DOOR ELISE FRIEDMANN / OP 26/02/2015 OM 17:32
 
De Israelische politie onderzoekt of er een verband is tussen twee gevallen van racistische brandstichting. Woensdag werd er een moskee in de buurt van Bethlehem in brand gestoken, in de nacht van woensdag op donderdag werd een brandbare vloeistof door het raam van een badkamer van een Grieks Orthodox seminarium gegoten en aangestoken.
Bij beide aanslagen werd, naast haatleuzen, letterlijk dezelfde kreet op de muren gekalkt.
Vooral de brandstichting in de moskee werd scherp veroordeeld door politici en kerkelijke leiders over het hele spectrum in binnen- en buitenland.

“Verlossing”

De Jeruzalemse brandweer had het vuur in het seminarium, in de buurt van de Jaffapoort, snel geblust en er vielen geen gewonden. Op de muren waren beledigende teksten tegen Jezus gekalkt. De Jeruzalemse burgemeester veroordeelde het incident scherp en zei dat er in de stad ‘geen plaats is voor dit soort verwerpelijke daden’: “Wij moeten een eind maken aan dit gedrag en de daders berechten”.
De dag daarvoor was in het dorpje Al-Jab’a op de Westoever, in de buurt van Bethlehem, een moskee in brand gestoken. De brand werd snel ontdekt door mensen die kwamen bidden, en geblust voordat er veel schade was aangericht.
Ook bij deze moskee waren haatleuzen op de muren gekalkt in het Hebreeuws en de woorden “verlossing van Zion” (Geulat Zion), exact dezelfde als die op het seminarium waren gekalkt. Geulat Zion was ook de naam van een illegale nederzetting die in 2013 werd gesloopt door het Israelische leger (IDF). Korte tijd na die ontruiming werd dit bij een pricetag-incident op een moskee gekalkt, maar verder wordt het zelden gesignaleerd. Vandaar dat wordt onderzocht of er verband is tussen de brandstichtingen.
Bij de berg Zion, het gebied waar deze aanval plaatsvond, is het aantal discriminatie-incidenten – tegen vooral Arabieren, maar ook christenen – de laatste twee jaar alarmerend hoog. Meestal worden fanatieke Yeshiva-studenten uit het buitenland verdacht (een aantal daarvan zijn uitgewezen uit de Westoever) en extremistische settlerjongeren. 

Kach

De brandstichtingen vonden plaats precies 21 jaar na de dag waarop de religieuze extremist Baruch Goldstein een bloedbad aanrichtte in de Ibrahimi-moskee in Hebron. Hij drong de moskee binnen en opende het vuur op de 800 Palestijnen die daar aan het bidden waren. Hij had al 30 mensen gedood en 150 gewond toen omstanders hem overmeesterden en doodden. Goldstein was een aanhanger van de racist Meir Kahane en lid van diens Kach-partij, die in Israel als terroristische organisatie verboden is. Goldsteins daad was de aanleiding voor een Israelische wet die het oprichten van monumenten voor terroristen verbiedt: een monument dat enkele aanhangers op zijn graf hadden gezet, werd met een bulldozer verwijderd.

Discriminatie

Israel kampt al langer met dit soort “prijskaartje”-incidenten. Het gaat daarbij meestal om vandalisme tegen Palestijnse gebouwen of bezittingen, waarbij de daders opschriften achterlaten als “prijskaartje” of “wraak”.
Zij handelen naar eigen zeggen uit wraak, meestal als vergelding voor daden van Palestijnen maar soms voor het ontruimen van illegale bouwwerken in nederzettingen op de Westoever door de IDF. Hun daden zijn ‘haatmisdaden’ omdat zij alle Palestijnen verantwoordelijk houden voor de daden van slechts enkelen, wat een kenmerk is van discriminatie.
De Israelische justitie treedt te slap op, was vooral toen dit soort aanvallen begonnen de kritiek. De laatste tijd echter krijgen de daders, als zij worden gepakt, fikse straffen en hoge boetes – veel hoger dan in Nederland worden gegeven voor vergelijkbare misdrijven. De hoogste straf tot nu toe (30 maanden onvoorwaardelijk cel) werd in december vorig jaar opgelegd aan tieners die auto’s in een Arabische wijk hadden beklad.
Maar heel vaak wordt er geen dader opgespoord en berecht. Veel politici willen dit soort misdrijven daarom officieel benoemen als terrorisme, wat de mogelijkheden om ze aan te pakken zou vergroten.

Daling

Ruim een week voor deze brandstichtingen werd bekend gemaakt dat het aantal ‘price tag’-incidenten in 2014 met 45% was gedaald, van 92 in 2013 naar 51 in 2014. Of deze daling een gevolg is van de strengere aanpak, is moeilijk te zeggen.
Ook het aantal ‘Joods-nationalistische misdaden’ daalde met 25%, van 420 in 2013 naar 314 in 2014. Volgens een woordvoerder van het leger was deze daling mogelijk een gevolg van de laatste Gaza-operatie, die de steun voor het leger tijdelijk kan hebben vergroot. De categorie ‘Joods-nationalistische misdaden’ omvat ook “wederzijds geweld” tussen Joden en Palestijnen, en verzet tegen de IDF (bijvoorbeeld bij het ontruimen en slopen van illegale nederzettingen en gebouwen in nederzettingen) en tegen veiligheidsdiensten op de Westelijke Jordaanoever.
 

vrijdag 27 februari 2015

Abbas heeft geen geld voor terreurslachtoffers

 

Het is opvallend dat er zo weinig aandacht was in de media voor de uitspraak van een Amerikaanse rechtbank die slachtoffers van Palestijnse aanslagen in het gelijk stelde en de PLO en PA hiervoor verantwoordelijk houdt en aansprakelijk stelt.

Hanan Ashrawi stelt nu dat men geen geld heeft om de schadevergoeding te betalen. Dit is opvallend omdat Palestijnse terroristen in Israelische gevangenissen en ook de familie van gedode terroristen een maandelijkse uitkering krijgen. Als men daar mee stopt is dat geld denk ik redelijk snel bij elkaar gespaard. Er zijn vast nog meer besparingstips te verzinnen, zoals minder uitgeven aan media die terreur, sorry, verzet, verheerlijken, minder corruptie en hogere belastingen voor de hoge inkomens (was Fatah niet ooit een socialistische beweging?) of een inzamelingsactie via de vele sympathisanten van de Palestijnen. Het geld dat al die pro-Palestijnse organisaties krijgen van de EU moet ook ruim voldoende zijn om de schadevergoeding te betalen.

 

Ashrawi zegt:

 

“All the money in the world won’t be sufficient to compensate the Palestinians for what they have been subjected to as a result of the Israeli occupation”.

 

Oftewel: de Palestijnen zijn zielige slachtoffers, en Israeli’s die het slachtoffer zijn van Palestijnse terreuraanslagen kunnen verrekken. En dat zijn dan de woorden van de ‘gematigde’ Ashrawi, waar het Westen zo dol op is.

 

RP

-------------

 

Abbas heeft geen geld

Bron: Israël in de media

Wel terrorisme plegen en dan zielig doen.

De Palestijnen zijn altijd slachtoffer van alles en iedereen. Zelf zijn ze alleen maar zielig en verder niets. Hanan Ashrawi klaagt nu steen en been , nu haar PLO veroordeeld is samen met de PA vanwege Palestijns terrorisme tijdens de Tweede Intifada. De PA heeft geen geld om de mega-vergoeding aan de slachtoffers van Palestijns terrorisme (665 miljoen dollar) te betalen, waartoe de PA veroordeeld is in New York. Toen de terroristen hun aanslagen pleegden werd er aan alle kanten geoordeeld dat de Palestijnen zo zielig waren en zo weinig keus hadden, dat dit hun enige mogelijkheid tot verzet was. Dat opent nu perspectieven voor Hanan en consorten. Al die instanties die het begrijpelijk vonden willen nu vast wel bijdragen om die 665 miljoen dollar bij elkaar te krijgen. Alleen al in Nederland heb je de SP met Van Bommel voorop, Gretta met Stop de Bezetting, Dries met zijn Rights Forum, Het Nederlands Palestina komitee en natuurlijk EAJG en alle NGO`s bij elkaar. Dan komt de PA een heel eind. Wereldwijd zijn de NGO`s zo verschrikkelijk kapitaalkrachtig, dat het geen probleem kan zijn om Hanan te ondersteunen.

Nu het toch over de NGO`s gaat valt op, dat geen enkele NGO dit proces noemt of er een mening over geeft. Dat ligt natuurlijk ook wel gevoelig. Je kunt zonder meer voor Palestina zijn, maar openlijk het terrorisme van de PA goedkeuren nadat die veroordeeld is door een gerespecteerde rechtbank, is natuurlijk niet goed mogelijk. Daarom is zwijgen (net als voor de Nederlandse media) de beste reactie. Intussen kun je Israel natuurlijk zwart  blijven maken door bij voorbeeld een Gaza-oorlog, waar Israel ingreep om zijn bewoners te beschermen tegen de talloze raketten uit Gaza en tegen overvallen via terreurtunnels, gelijk te stellen aan de oorlog in Syrie en IS. Dit geeft een aardige inkijk in de framing van NGO`s en via deze framing zullen ze over een tijdje wel over dit proces berichten.

Geld heeft de PA zeker nodig. Want niet alleen zal deze mega-vergoeding moeten worden betaald, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat de bijdragen voor de terroristen en hun families zeker averij zullen oplopen. Ten eerste is het in Amerika verboden om terrorisme te financieren, maar ook de andere landen, die aan de financiering van terroristen bijdroegen, zullen zich hierop wel beramen. Waarschijnlijk zal de PA een list bedenken om terrorisme te blijven belonen, maar zal er een andere vorm worden gegeven aan de uitbetaling, waardoor de link onduidelijk wordt en toch buitenlandse donaties benut kunnen worden.

Geld zal er ook nodig zijn om het proces te kunnen voeren om in beroep te gaan tegen de uitspraak in New York. Ashrawi weet het zieligheidsgehalte prima te verhogen: “Al het geld in de wereld zal niet voldoende zijn om de Palestijnen te compenseren (Ja, omkeren is een meesterkunst bij Palestijnen en niet de slachtoffers moeten gecompenseerd worden, maar de daders!) voor waaraan de Palestijnen zijn blootgesteld door de Israelische bezetting”. En passent past Hanan een volgende truc toe: het complot! De getuigen die Israel liet opdraven bij het proces waren soldaten van het bezettingsleger die documenten van de Mukata (het presidentiele gebied in Ramallah) hadden gestolen. Zij, Hanan, de PA, de PLO, zal dus zeker in beroep gaan, want de PA en PLO hebben niets met terrorisme te maken.

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/nederland-zwijgt-voornamelijk-over.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/pa-en-plo-schuldig-bevonden-aan-aanzet.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/proces-tegen-pa-en-plo-new-york.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/terrorismeproces-in-new-york-begonnen.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/01/in-amerika-gaat-proces-tegen-terreur.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2014/12/pa-en-plo-gedagvaard-in-new-york-voor.html

 

MS

 

donderdag 26 februari 2015

Zondag 1 maart pro-Israël-manifestatie op de Dam in Amsterdam

 

Deze demonstratie zou eigenlijk al in januari plaatsvinden, maar is toen afgelast vanwege de aanslagen in Frankrijk. Bijzonder aan deze demonstratie is dat hij niet vanuit gevestigde Joodse of christelijke organisaties wordt georganiseerd, maar een initiatief is van twee vrouwen zonder Joodse en christelijke wortels. Het is goed om te zien dat je niet religieus hoeft te zijn om je met Israel verbonden te voelen en je solidariteit te tonen.

 

Nu antisemitisme steeds geaccepteerder lijkt - vooral onder het mom van antizionisme -, nu Joden zich steeds onveiliger voelen, en Palestijnse propaganda over Israel vaak klakkeloss door de media wordt overgenomen, is een tegengeluid meer dan ooit van belang.

 

RP

--------------

Zondag: pro-Israël-manifestatie op de Dam in Amsterdam

HTTP://WWW.DAGELIJKSESTANDAARD.NL/2015/02/ZONDAG-PRO-ISRAEL-MANIFESTATIE-OP-DE-DAM-IN-AMSTERDAM/

AUTEUR Frank Verhoef DATUM 23 februari 2015

 

PATRICK BRENNAN / WIKIMEDIA COMMONS

 

De afgelaste manifestatie voor solidariteit met Israël komt er gelukkig alsnog.

 

De manifestatie voor solidariteit met Israël had eigenlijk op 11 januari moeten plaatsvinden, maar dat ging niet door na de terreuraanslagen in Parijs (onder andere uit respect voor de slachtoffers, maar ook vanwege de veiligheid). Gelukkig komt de groep nu toch samen, aanstaande zondag van 14:00 uur tot 16:00 uur op de Dam in Amsterdam. De Facebook-groep achter de pro-Israël-manifestatie meldt:

Wij zijn 2 niet-Joodse en niet-christelijke dames die er genoeg van hebben dat Israël steeds meer geïsoleerd komt te staan en steeds vaker te  maken krijgt met verkeerde berichtgeving in dagbladen, op tv en op social media. Tevens staan wij op tegen het toenemende geweld  tegen Israëlische en Joodse burgers. En gaan wij de boycot van Israëlische bedrijven en producten ter sprake brengen.

En:

Na de aanslagen in Parijs en zeer recent weer Kopenhagen, ervaren we dat het meer dan ooit tijd is om op te staan voor Israël en roepen wij iedereen op om gezamenlijk op de Dam onze solidariteit met Israël en de Joodse bevolking te betuigen. De Joodse bevolking die onevenredig hard getroffen wordt door terreur.

Het is goed om te zien dat niet alleen Joodse en christelijke groepen in Nederland laten zien als één man achter Israël te staan. Dat zou nog veel vaker moeten gebeuren. Steeds meer Joden vertrekken naar Israël vanwege het toenemende antisemitisme in West-Europa. Intussen proberen ‘antizionisten’ het land te delegitimeren, ook in Nederland (kijk maar naar Dries van Agt). Het lijkt me overduidelijk: deze solidariteitsmanifestatie is hard nodig.

Ik kan er zelf helaas niet bij zijn, maar ik hoop dat de hele Dam vol komt te staan met Israël-sympathisanten. Dat zou fantastisch zijn. Komt allen!

 

Gaza overstromingen en de 'floodlibel' (IMO)

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2015/02/26/gaza-overstromingen-en-de-floodlibel/  

= IMO Blog =   

De beschuldiging is niet nieuw, dus ik dacht even met oud nieuws van doen te hebben: forse overstromingen in Gaza zouden de schuld zijn van Israel, dat moedwillig dammen in de buurt van de Gazastrook zou openzetten om overtollig regenwater op de weerloze Palestijnen af te wentelen.

De ‘floodlibel‘ is een vaker terugkerend fenomeen, wanneer in de winter door zware regenval delen van zuid-Israel en de Gazastrook overstromen. Er viel vorige week niet alleen regen maar ook uitzonderlijk veel sneeuw, op sommige plaatsen stonden mensen tot hun knieën in de sneeuw. Een groot deel van het openbare leven in Israel kwam plat te liggen en het leger moest zelfs wegen vrij maken, maar wanneer in Gaza door de slechte riolering huizen onder water lopen, ligt dat uiteraard aan Israel. Rivieren en beken traden buiten hun oevers. Overstromingen komen in het normaal kurkdroge zuiden geregeld voor. De droge grond kan het plotselinge water niet opnemen.

Er is in de buurt van de Gazastrook geen enkele Israelische dam die open gezet kan worden. De dichtstbijzijnde ‘dam’ is een waterreservoir bij Nahal Oz. Op deze satellietfoto kun je zien hoe waarschijnlijk het is dat die delen van Gaza onder water kan doen lopen. Toch berichtten verschillende gerenommeerde media, waaronder AFP, Al Jazeera, The Daily Mail en Russia Today dat Israel overstromingen in Gaza veroorzaakte door dammen open te zetten.

Een woordvoerder van COGAT (Coordinator of Government Activities in the Territories) legt uit:

The claim is entirely false, and southern Israel does not have any dams. Due to the recent rain, streams were flooded throughout the region with no connection to actions taken by the State of Israel.

Prior to the storm, the Coordinator of Government Activities in the Territories allowed the transfer of four water pumps belonging to the Palestinian Water Authority from Israel into Gaza to supplement the 13 pumps already in the Gaza Strip in dealing with any potential flooding throughout the area.

Natuurlijk kunnen journalisten ook even googelen en feiten checken wanneer zij te horen krijgen dat Israel expres sluizen openzet om honderden Palestijnen dakloos te maken. Of nee, dat kunnen ze tegenwoordig blijkbaar niet, althans wanneer het Israel betreft. Volautomatisch wordt de Hamas leugen opgeschreven en de wereld in gestuurd:

Most recently, this week AFP posted a brief video (“Gaza village floods after Israel opens dam gates”) claiming that Israel has deliberately flooded Gaza by opening dams. In fact, Israel has no dams that can be opened in southern Israel.

 In the video, Ead Zino, a resident of Al-Maghraqa, accuses Israel: “Every four years there is a war but here in Maghraqa every year there is a flood. This water comes from Israel. This is political. All Israel wants is to destroy us.”

 In addition, AFP’s caption at the beginning of the video is “Gaza village flooded as Israel opens dam gates.”

AFP did not include any Israeli voice to refute the false charge.

Genoemde video, waarvan de foto boven een screenshot is, is door AFP verwijderd na klachten over de onjuistheid van de beweringen.

Naast AFP berichtten ook de Daily Mail, Russia Today en Al Jazeera erover. Zelfs het Chinese Xinhua nam het bericht over. En natuurlijk Palestijnse media als het door Nederland financieel gesteunde Ma’an nieuws en het onder de PA staande WAFA. Na klachten van Honest Reporting heeft The Daily Mail online het bericht aangepast, en de volgende correctie toegevoegd:

An earlier version of this article stated that Israel had opened river dams in the south of the country, causing flooding in the Gaza strip. In fact, there are no dams in southern Israel and the flooding was caused by rain and drainage issues. We are happy to clarify this.

Maar ook in de aangepaste versie bleef de aantijging aanwezig, dat Israel de overstroming zou hebben veroorzaakt. Het Franse AFP haalde zoals gezegd haar video offline en Al Jazeera heeft het artikel op woensdag vervangen door deze rectificatie:

Article retracted, 25/2/2015.

Editor’s note: An earlier version of this page hosted an article which stated that Israel had, without warning, opened a number of dams, which had resulted in a part of Gaza being flooded.

This was false. 

In southern Israel, there are no dams of the type which can be opened.

We apologise for this error. 

Al Jazeera depends on objective reporting and strives to correct all errors of fact. We are committed to accountability and transparency.

We encourage our audience and others to identify and report our mistakes.

De andere media lieten hun bericht staan, waarbij Russia Today dinsdagmiddag het Israelische weerwoord toevoegde en de waarheid in het midden liet. Ma’an paste eveneens haar artikel aan, maar niet met enig weerwoord: de bewering over geopende dammen werd verwijderd uit het begin van het artikel maar gehandhaafd aan het eind, en in de titel.

In Nederland namen verschillende pro-Palestijnse sites en bloggers het bericht kritiekloos over, zoals Sargasso (met een artikel van Pessoptimist, de oud-journalist die de media continu de maat neemt omdat zij te kritiekloos Israelische propaganda zou overnemen, maar zelf alles aangrijpt om Israel zwart te kunnen maken), Stop de Bezetting, Maroc.nl (met de dubieuze titel “Jodenstreek: overstroming in Gaza doordat Israel dammen open zet”) en Nujij met weer een aantal onfrisse reacties eronder.

Pessoptimist heeft overigens een soort van update geplaatst waarin hij erkent dat Israel het misschien wel niet expres heeft gedaan omdat er daar in de buurt helemaal geen dammen zijn, maar ook zonder dammen, of dammen die open en dicht kunnen (er zou namelijk ergens in het zuiden van Israel een kleine dam zijn van een meter hoog die niet open of dicht kan, dus hé, we hebben toch een strohalm om ons aan vast te houden met dit verhaal) is Israel schuldig, want ‘het water was er eerst niet en nu wel en komt uit Israel’. Ijzersterk argument. Dat water doorgaans van hoog naar laag stroomt en Gaza lager ligt dan de Negev, ach ja, dat vergeten we voor het gemak even. Hij voegt eraan toe dat ‘de Israeli’s het vermoedelijk wel fijn vinden als Gaza onderloopt’. Zeer objectieve toevoeging. Ik denk zelf dat de meeste Israeli’s dat helemaal niet fijn vinden omdat ze weten dat Hamas daarmee weer een troef in handen heeft om Israel zwart te maken en verder zijn ze denk ik vooral met hun eigen problemen bezig en voelen zich niet verantwoordelijk voor wat er in de zwaar gesubsidieerde Gazastrook gebeurt. Hamas heeft daar de macht, en met meer donorgeld per hoofd van de bevolking dan waar ook moet men het zelf maar uitzoeken.

Wat de Palestijnen ook beweren en hoe ongeloofwaardig het ook is, Pessoptimist zul je nooit eens horen zeggen: ‘Palestijnse bronnen zijn niet perse allemaal even betrouwbaar en misschien is dit een broodje-aap verhaal van een terroristische organisatie die de eigen bevolking onderdrukt en doelbewust in gevaar bracht tijdens de Gaza oorlog en duidelijk meer in haar eigen voortbestaan is geïnteresseerd dan in het welzijn van de bevolking van Gaza’. Ook The Rights Forum van Dries van Agt twitterde dit verhaal met een link naar Al Jazeera. Ondanks de vele kritische reacties volgde geen rectificatie of zelfs maar toelichting. Tot zover de betrouwbaarheid van The Rights Forum, dat in de media vaak als onpartijdige mensenrechtenorganisatie wordt neergezet in plaats van het zoveelste pro-Palestijnse propagandaclubje.

In een verdere update erkent Pessoptimist nu dat de Daily Mail en Al Jazeera de artikelen hebben teruggetrokken, maar hij vertikt dat omdat hij al voldoende duidelijk zou hebben gemaakt dat Israel ontkent de dammen te hebben geopend. Bovendien heeft hij een anti-Israel blogje gevonden dat hem uit de nood kan redden, want hé, Israel zou in de rivier die naar Gaza stroomt een systeem van dammen en dammetjes hebben aangebracht om zo kostbaar water van die arme Gazanen af te pakken “voor gebruik in Israel, maar alleen tot een bepaald punt. Namelijk het punt waarop die dammen overstromen en het water ineens in grote hoeveelheden over de dammen heen spoelt en met grote kracht richting Gaza stroomt, waar het overstromingen veroorzaakt.” Zeer overtuigend. Dus het probleem is nu niet meer dat Israel dammen opent, maar dammen sluit, en dat die dammen vervolgens met hevige regenval overstromen waardoor het water dat normaal gesproken wordt tegengehouden nu toch naar Gaza stroomt. Hoe het ook zij, Israel is schuldig. Zoals gezegd zijn er echter helemaal geen dammen in Zuid-Israel, dus het blijft vaag om wat voor dammen dat gaat en of die niet uit de fantasie van blogger Richard Edmonson zijn ontsproten. Bovendien lijkt dat blog niet al te betrouwbaar. De beste man introduceert zijn blog als volgt:

In this blog much of my focus is on the Middle East, particularly the occupation of Palestine and events as they are now playing out in Syria. While I am a Christian, I am not a Christian Zionist.  The founding of Israel in 1948 was not the fulfillment of God’s prophecy Christian Zionists believe it to be (apartheid and endless occupation are not part of the divine plan), but if you read the second chapter of II Thessalonians you will notice Saint Paul foretelling the coming of a “powerful delusion”–and certainly Israel and its supporters in the mainstream media, to the extent that Paul’s prediction applies here, have practiced the art of deception to a rather stunning degree.

In het betreffende artikel wordt het zeer betrouwbare en hoog aangeschrevene Iraanse Press TV aangehaald (uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws). Het feit dat zelfs Al Jazeera rectificeert kan verstokte antizionisten als Pessoptimist en Van Agt er blijkbaar niet van overtuigen dat ze met een hoax te maken hadden, ofwel Palestijnse propaganda, en Israel in dit geval onschuldig is. Palestijnse propaganda is per definitie waar, alleen Israel en hasbaristen liegen immers, ook als een pro-Palestijns medium als Al Jazeera het intrekt. Dit heeft niks meer met waarheidsvinding en rechtvaardigheid te maken, maar alles met fanatisme. En dat blijkt verdomd moeilijk in te dammen.

Ratna Pelle

 

woensdag 25 februari 2015

PA en PLO schuldig bevonden aan aanzet tot terrorisme

 

Ik moet nog zien dat de PA compensatie gaat betalen aan de slachtoffers en nabestaanden, maar het feit dat ze geld ontvangt van de Amerikaanse regering maakt het allemaal vrij bizar...

 

__________

 

PA en PLO schuldig bevonden aan aanzet tot terrorisme

http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/pa-en-plo-schuldig-bevonden-aan-aanzet.html

Proces in New York veroordeelt de PA tot betaling van 655 miljoen dollar.

De uitspraak van de federale rechtbank in New York heeft de PA en PLO (mede)schuldig aan  en verantwoordelijk bevonden voor 6 terroristische aanslagen tussen 2002 en 2004 in Israel door Palestijnse terroristen, die handelden in opdracht van de Al Aqsa Martelaren Brigade en Hamas. De slachtoffers en nabestaanden, Amerikanen, krijgen 218 miljoen dollar, vermeerderd met een factor 3 vanwege de antiterrorismewet in de VS. Het proces heeft een lange aanloopperiode gekend doordat de PA voortdurend heeft geprobeerd het uit te stellen. Maar, nadat in november vorig jaar besloten was dat dit proces gevoerd kon worden, is gisteren de uitspraak in New York geweest. De argumenten van de PA, dat zij niet verantwoordelijk was en zelfs de aanslagen veroordeelde, werden niet geaccepteerd onder andere doordat de terroristen en hun familie tot op de dag van vandaag een pensioen ontvangen dat hoger is naarmate de aanslag ernstiger was. Ook werden aanslagplegers die in Israelische gevangenissen zaten door de PA gepromoveerd in functie.

De consekwenties voor de PA zijn aanzienlijk. Niet alleen zal het geld opgehoest moeten worden, wat niet mee zal vallen (Misschien dat hun Arabische olievriendjes ze kunnen helpen), maar de reputatie van de PA heeft een gevoelige knak geleden nu de officiele regering verbonden is met terrorisme. Dat kan nog andere financiele gevolgen hebben, want het is bij wet in Amerika verboden bij te dragen aan terroristische organisaties en er is gebleken dat die pensioenen voor terroristen en familie voor een groot deel door Amerika betaald zijn. Dit zou nog wel eens een staartje kunnen krijgen.

Maar een ander gevolg is dat de PA politiek gezien gehavend is door de uitspraak. Er kleeft nu bij alles terrorisme aan de PA. Dit wordt versterkt door het feit dat de eenheidsregering met Hamas nog steeds bestaat en Hamas gewoon weer op de terrorismelijst staat en ook duidelijk terrorisme uitvoert en vooral ook propageert. In het verleden heeft de PA gezegd dat ze sinds de Oslo-accoorden geen terrorisme heeft bedreven, ondanks het feit dat er door menigeen vanuit werd gegaan dat Arafat betrokken was in het geweld van de Tweede Intifada. Nu echter is Abbas zelf schuldig aan terrorisme waarvan hij Israel zo graag wil beschuldigen. Until now, the PA president had no personal risk going to the ICC, as the Gaza war at most, put Israel and Hamas at risk.

De gang van Abbas naar het ICC wordt nu een andere zaak, nu hij zelf van terrorisme is beschuldigd. Bovendien kleeft aan het ICC niet de biasstatus tegen Israel zoals bij UNWRA, de Algemene Vergadering van de VN, en de VN-Mensenrechtenraad. Het ICC wordt als puur professioneel juridisch ervaren zonder dat al die moslimstaten en hun ongebonden vrienden dit hof direct kunnen beinvloeden. Israel kan nu duidelijk maken dat een gang naar het ICC voor Abbas wel eens als een boemerang terug kan komen bij de PA.

De PA zal in hoger beroep gaan, maar deze uitspraak is een opsteker voor Israel.

 

MS

 

Film "The Stones Cry Out" hoort niet thuis in PKN kerken (IPI)

http://www.israel-palestina.info/actueel/2015/02/24/film-the-stones-cry-out-hoort-niet-thuis-in-pkn-kerken/  

- Door Tjalling. –

Op zaterdag 7 februari jl. werd in de PKN Opstandingskerk te Houten de film `The Stones Cry Out’ publiekelijk vertoond. Aanleiding hiervoor was het bezoek van Daoud Nassar, die daar op uitnodiging van Kerk in Actie zijn verhaal kwam houden. Al heeft Nassar wel enig recht van spreken, het vertonen van The Stones Cry Out is een ernstige miskleun van K i A.

Zoals is opgemerkt: Daoud Nassar heeft enig recht van spreken, want In de vroege ochtend van 19 mei 2014 vernietigden Israëlische bulldozers ongeveer 1500 fruitbomen van het bedrijf, omdat ze volgens de bezettingsautoriteiten geplant waren op grond die toebehoort aan de staat. Doordat ze zo vroeg kwamen had de advocaat geen kans meer om iets te ondernemen. Er loopt nog een zaak bij het Israëlisch Hooggerechtshof. Echter dit alles rechtvaardigt zeker niet dat PKN kerken via K i A hun medewerking verlenen bij het vertonen van deze film.

De film is namelijk bedoeld om te laten zien hoe In 1948 tienduizenden Palestijnse dorpelingen uit hun huizen in de vruchtbare heuvels en valleien van Galilea zouden zijn verdreven om zo plaats te maken voor kolonisten in de nieuw opgerichte staat Israël . De film laat veel oorlogsbeelden zien en ook mensen die weg moesten vluchten of werden weggevoerd. Bovendien laat de film beelden zien uit de periode 1948-1967, de twee intifada‘s, de muur, de checkpoints, de belegering van Bethlehem, het bezoek van Ariël Sharon in 2000 aan de Tempelberg, en de bekende kaartjes van ‘ethnic cleaning’ door Israël.

De film laat dus maar één kant van het verhaal zien, op sommige punten met verdraaide feiten. Er is nergens ruimte voor nuance, laat staan een weerwoord. Israël wordt volledig afgekraakt en in woord en beeld als enige agressor neergezet. De informatie over de Arabische agressie ontbreekt volledig.

Geschiedenis

De onafhankelijkheidsoorlog, die door de Palestijnen de Nakba wordt genoemd, begon in 1947, nadat de Verenigde Naties op 29 november resolutie 181 aannamen die voorzag in de opdeling van het grondgebied na beëindiging van het Britse mandaat. Palestina zou verdeeld worden in een Arabische staat (43% van het grondgebied), een Joodse staat (56%, waaronder de Negev woestijn) en een internationaal gebied rondom Jeruzalem en Bethlehem. De Joodse staat zou naast 550.000 Joden ook een grote Arabische minderheid bevatten en ruimte moeten bieden aan de Joodse immigranten die op Cyprus en in Europa wachtten op toegang tot het land. In de voorziene Arabische staat woonden nauwelijks Joden maar wel zo’n driekwart van de 1,3 miljoen Palestijnse Arabieren. In het internationaal gebied woonden zo’n 100.000 Joden en ongeveer evenveel Arabieren.

De Palestijnse leiders wezen het delingsplan af omdat het een onwettige inbreuk op hun recht als inheemse bevolking zou zijn; ze claimden Arabische soevereiniteit over het hele gebied. De Joodse leiding ging wel akkoord met het plan, hoewel ze het bezit van Jeruzalem daarvoor moest opgeven.

Direct na het aannemen van resolutie 181 gingen de Arabische Palestijnen in groten getale de straat op om hiertegen te protesteren. Joodse bussen, winkelcentra en een synagoge werden vernield. De Arabieren legden bovendien met gerichte aanvallen het verkeer in Palestina grotendeels lam. De verspreid liggende Joodse landbouwnederzettingen waren voor de verdediging op zichzelf aangewezen. De stad Jeruzalem, waar toen een zesde deel van de Joden in Palestina woonde, werd grotendeels van de buitenwereld afgesneden en was alleen met gewapende konvooien bereikbaar. Daardoor werd de voedselsituatie in Jeruzalem nijpend. In januari 1948 kwam een Arabisch vrijwilligerslegioen de Palestijnen te hulp. De grootmoefti Amin al-Hoesseini van Jeruzalem (die nota bene tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn diensten aan Nazi Duitsland had aangeboden) en de secretaris van de Arabische Liga riepen openlijk op tot uitroeiing van alle Joden in Palestina. De Joodse inwoners van Palestina werden in 1948 dus rechtstreeks in hun bestaan bedreigd.

Kerk in Actie

Kerk in Actie zet zich in voor alle mensen die in hun bestaan worden bedreigd. Dit is op zichzelf een goede intentie, maar K i A heeft absoluut te weinig zicht op de realiteit van het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Niet alleen Palestijnse christenen worden bedreigd, ook de Joodse staat wordt ernstig in haar bestaan bedreigd. Die laatste neemt de zeer noodzakelijke maatregelen tegen die bedreiging. Palestijnse christenen voelen zich echter tussen wal en schip geraakt, maar hun niet te benijden positie wordt zeker niet alleen door Israël veroorzaakt. Met uitzondering van Israël en Libanon worden overal in het Midden Oosten christenen vervolgd en bedreigd. Bovendien is de huidige situatie zeker ook te wijten aan de Palestijnse leiders, die tot nu toe vrijwel compromisloos blijken bij vredesonderhandelingen.

Kerk in Actie is een belangrijk onderdeel van de PKN kerk. Het valt uiteraard onder verantwoordelijkheid van de PKN, die pretendeert om alle mensen de ruimte te geven die hun stem willen laten horen. Terugkomend op de aanleiding van dit commentaar, het vertonen van The Stones Cry Out in de Opstandingskerk te Houten op afgelopen 7 februari, moet worden gesteld dat dit echt helemaal misplaatst is. Deze film laat immers enkel het perspectief zien van Palestijnse kant, waarbij historische en ook heel belangrijke feiten die de kant van de Joodse bevolking toelichten, helemaal buiten beeld blijven. Gelet op de onopgeefbare verbondenheid van de PKN kerk met Israël , zoals verwoord in de kerkorde, kan zo’n film echt niet worden vertoond. De vertoningen gaat echter nog door, want de bezoekers die toezegden de film in hun eigen kerk, gemeente, geloofsgemeenschap of kring te gaan vertonen, kunnen de film op DVD met NL ondertiteling gratis krijgen.

Met dit gratis toelaten van vertoning voor publiek heeft de PKN via K i A het antizionisme een nieuwe impuls gegeven binnen haar organisatie. Dit is ontoelaatbaar! Gezien tweeduizend jaar geschiedenis van Jodenvervolgingen, waarbij ook het Christendom een – indirecte maar ernstige – rol heeft gespeeld, zou de PKN, met het oog op die onopgeefbare verbondenheid met Israël, heel kritisch moeten zijn jegens alle activiteiten die het bestaan van een Joodse staat in een kwalijk daglicht stellen. De huidige ontwikkelingen binnen de PKN laten eerder het tegendeel hiervan zien. Dit is een heel veeg teken!

 

dinsdag 24 februari 2015

AFP leugens over overstroming Gaza

 

Een bekende en geregeld terugkerende beschuldiging, en klakkeloos overgenomen door onder andere AFP, Al Jazeera en Russia Today. En natuurlijk de Palestijnse media en pro-Palestijnse blogs en sites, zoals Sargasso, Abu Pesoptimist, Stop de Bezetting, etc.

 

Zie hier voor een foto van de betreffende dam die Israel open zou hebben gezet ook. Knap als je daarmee een groot deel van de Gazastrook kunt doen overstromen.

Maar het is natuurlijk makkelijker om Israel te beschuldigen dan zelf de problemen met de riolering op te lossen (genoeg donorgeld voorhanden zou je zeggen), zeker als blijkt dat Israel ook nog toestemming had gegeven om 4 waterpompen van de PA uit de Westbank te importeren. En de autoriteiten in Gaza weten dat veel media dergelijke beschuldigingen zonder meer overnemen, en niet erg geïnteresseerd zijn in Israels weerwoord of de moeite nemen te kijken hoe realistisch deze beschuldiging is en waar die dam zich zou bevinden.

 

RP

------------

 

AFP Lies, Dam Lies and Floods

http://www.camera.org/index.asp?x_context=2&x_outlet=147&x_article=2947

Agence France Presse, the French wire service, has trouble passing up on a juicy story, however unsubstantiated and flimsy, accusing Israel of wrongdoing. Three years ago, the influential news agency refused to clarify the unsubstantiated allegation that an Israeli soldier ran over a Palestinian worker with a construction vehicle.

Later that year, AFP editors failed to correct the false claim that an Israeli airstrike had killed 11-year-old Mahmoud Sadallah, though multiple other media outlets responsibly clarified that it was Hamas weaponry that killed the boy.

 

Two months ago, the French news outlet declined to clarify an article claiming that an Israeli arsonist was responsible for a fire in a West Bank mosque, though the Associated Press, New York Times, Los Angeles Times and Haaretz all commendably followed up with reports and/or corrections noting that an Israeli investigation determined that it was an electrical fire.

 

Most recently, this week AFP posted a brief video ("Gaza village floods after Israel opens dam gates") claiming that Israel has deliberately flooded Gaza by opening dams. In fact, Israel has no dams that can be opened in southern Israel.

 

In the video, Ead Zino, a resident of Al-Maghraqa, accuses Israel: "Every four years there is a war but here in Maghraqa every year there is a flood. This water comes from Israel. This is political. All Israel wants is to destroy us."

 

In addition, AFP's caption at the beginning of the video is "Gaza village flooded as Israel opens dam gates."

 

 

AFP did not include any Israeli voice to refute the false charge.

 

Regarding the claim that Israel opened dams, thereby flooding Gaza, a spokesman for the Coordinator of Government Activities in the Territories (COGAT) told CAMERA:


The claim is entirely false, and southern Israel does not have any dams. Due to the recent rain, streams were flooded throughout the region with no connection to actions taken by the State of Israel.

 

Prior to the storm, the Coordinator of Government Activities in the Territories allowed the transfer of four water pumps belonging to the Palestinian Water Authority from Israel into Gaza to supplement the 13 pumps already in the Gaza Strip in dealing with any potential flooding throughout the area.

In addition, Nechemia Shahaf, the head of the Drainage Authority for the Shakma-Besor Region, confirmed to CAMERA that there are no dams which can be opened and closed in southern Israel. Shahaf said, "There is a diverting dam one meter high which directs water to reservoirs. This is a low dam which cannot be opened or closed." He also noted that the singular dam, which cannot be opened, is next to Kibbutz Gvulot, and approximately 20 kilometers away from Gaza.

 

CAMERA has contacted AFP editors, requesting clarification.

 

Al Jazeera and Russia Today have also published the unfounded allegations.

 

With research by Gidon Shaviv

 

2/23 Update: Following correspondence from CAMERA, AFP has apparently decided to pull its video claiming Israel flooded Gaza by opening dams. As of this afternoon, pages hosting the video on the AFP website, YouTube, and Yahoo News are now out of commission. CAMERA continues to call on AFP to publish a correction informing news consumers of the error. 

 

 

Historische roman "Ik zal verborgen zijn": Twee Joodse vrouwen riskeren hun leven voor een volk dat bedreigd wordt

 

(Ingekomen post die we belangeloos doorsturen naar onze blog.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Persbericht

Twee Joodse vrouwen riskeren hun leven voor een volk dat bedreigd wordt

Historische roman Ik zal verborgen zijn van Eline Rosenhart

In het vroege voorjaar, op 3 maart 2015, verschijnt het tweede en indrukwekkende boek van Eline Rosenhart, Ik zal verborgen zijn
In deze roman strijden twee Joodse vrouwen met dezelfde naam – Hadassah – voor een volk dat wordt bedreigd in zijn bestaan.
Hadassah vlucht na de Kristallnacht naar Nederland. Daar raakt zij betrokken bij het verzet. In het oude Perzië wordt de Joodse
Hadassah koningin en ook zij riskeert haar leven voor haar volk.

In deze roman wordt veelvuldig een vergelijking getrokken tussen het leven van de beide Hadassahs. Onderwerpen als antisemitisme,
'mensch' zijn, bovenmenselijke moed en God die zich verbergt
, komen uitgebreid aan de orde.

Het boek
De roman begint met het leven van de twaalfjarige Hadassah in Duitsland. Na de Kristallnacht vlucht zij met haar ouders, broer Chaim,
haar oudere zus Mariah en baby Tikvah naar Nederland. Daar gaat zij wonen bij familie in Amsterdam. Chaim gaat na enige tijd op
kindertransport naar Engeland. Dan vallen de nazi's Nederland binnen en worden ook in onze hoofdstad anti-Joodse maatregelen
doorgevoerd. Terwijl hun ouders en zusje onderduiken, worden Mariah en Hadassah steeds actiever in het verzet, totdat ze verraden
worden. Een paar dagen voor het veertigjarig bestaan van de staat Israël, bezoekt Hadassah Jad Vashem, het bekende museum in
Jeruzalem over de Sjoa, voor een herdenking. Ze ontmoet bijzondere mensen en blikt terug op haar leven tijdens en na de Tweede
Wereldoorlog.

Het verhaal bestaat uit drie verhaallijnen:

  • Het verhaal van de jonge Hadassah Liebermann, die opgroeit in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog vertrekt
    zij naar Israël. 

·         Het verhaal van Hadassah, vele jaren later, waarin zij als Israëlische terugblikt op haar leven.

·         Het verhaal van koningin Ester (Hadassah) uit de Bijbel.

 

Auteur

Eline Rosenhart (21) groeide op in Velserbroek en woont sinds drie jaar in Israël. Ze studeert aan de
Universiteit van Tel Aviv, waar ze in mei 2015 haar bachelor in Liberal Arts hoopt te halen, met als
major Midden-Oostenkunde en als minor Israël en Joodse studies. Op 16-jarige leeftijd debuteerde
ze met de Young Adult-roman In liefde verbonden. Ik zal verborgen zijn is haar eerste volwassenroman.
Quotes

'Een indrukwekkende roman over moed en volharding, maar ook een ontroerend coming-of-ageverhaal over volwassen worden in tijden van
Jodenvervolging en verzetsstrijd.'
– Josha Zwaan, schrijfster van Parnassia en Zeevonk.

'De hoofdpersoon is ontzettend geloofwaardig. Je kruipt maximaal in Hadassah's huid. Dat maakt het tot een feest om te lezen!'
Sandra van Tongeren, schrijver en redacteur

Boekpresentatie donderdag 5 maart
- Inloop om 19.30 uur | 20.00 uur start
- Presentatie roman Ik zal verborgen zijn
- 'The making of' door Eline Rosenhart
- Muzikaal intermezzo Julia Rosenhart
- Meet & Greet met borrel | boekverkoop | signeersessie

Adres: Boekhandel De Vries, Gedempte Oude Gracht 27,  2011 GK Haarlem

Ik zal verborgen zijn | Eline Rosenhart | paperback | 560 blz. | 9789029721066  | € 19,99 | E-book  € 12,99