vrijdag 18 januari 2013

Protest van extreem-links voor steun aan anti-Israël arts

 
 

De zogenaamde BDSers (Boycots, Divestment and Sanctions) gaan steeds verder in hun intimiderende acties en gedrag – wellicht een teken dat men beseft aan de verliezende had te zijn en aan de verkeerde kant te staan.

Een Belgische arts roept zijn patienten op om Israelische medicijnen te boycotten, ook wanneer die goedkoper of beter zijn dan de alternatieven. Ook weigert hij Israelische medicijnen voor te schrijven. Guido Joris van Joods Actueel diende een klacht tegen hem in vanwege schending van het neutraliteitsprincipe. Tijdens een hoorzitting daarover afgelopen woensdag werd de arts gesteund door een aantal BDSers.

 

Ondanks de bijtende koude waren heel wat patiënten van Gorissen, net als een groep actievoerders van Geneeskunde voor het Volk, opgedaagd om de man een hart onder de riem te steken. Bij het gebouw aan het Stadspark waar de zitting plaatsvond, schreeuwden ze pro-Palestijnse slogans.

 

Deze mensen blijven dus liever ziek dan te worden behandeld met geneesmiddelen die door een Israelisch bedrijf zijn ontwikkeld. Misschien moet men dan consequent zijn en alle behandelingen weigeren waaraan Israel heeft bijgedragen, en alle apparatuur die (mede) in Israel is ontwikkeld. Veel electronica en computerzaken zijn in Israel ontwikkeld, en ik meen ook sommige smartphones, dus dat kan dan ook allemaal worden meegenomen... 

 

RP

---------- 

 

Protest van extreem-links voor steun aan anti-Israëlarts

·         

 Woensdag 16 Januari 2013 16:50  De extreemlinkse PVDA+ en de organisatie Geneeskunde voor het Volk gingen op woensdagavond betogen voor de Van Eycklei 37 waar de orde van Geneesheren een klacht onderzocht tegen de Borgerhoutse anti-Israël arts Guido Gorissen.

Gorissen roept namelijk op om Israëlische medicijnen te boycotten en weigert zijn patiënten medicamenten voor te schrijven die in dat land geproduceerd werden. Daartegen diende Guido Joris, tevens medewerker van Joods Actueel, een klacht in bij de Orde van Geneesheren. Hij deed dat uit eigen naam en verklaart zijn motivatie nader:

"Elke arts is gebonden aan het neutraliteitsprincipe. Je mag politiek niet mengen met geneeskunde en al zeker niet wanneer patienten daarvan het slachtoffer worden. Deze arts is openlijk anti-Israël en wil zijn patiënten de goedkopere generische geneesmiddelen weerhouden evenals de beste medicijnen tegen Alzheimer die in Israël gepionierd worden.

Als hij zelf aan Alzheimer zou lijden en liever dement wordt dan een pilletje 'Made in Israël' te slikken, dan is dat zijn zaak, maar zijn patiënten mogen daarvan niet de dupe worden!

Ook als er morgen een Israëlische patiënt in zijn wachtkamer zit dan mag hij die geen behandeling weigeren omdat die zijn legerdienst vervuld heeft of belastingen betaalt in Israël. Want tot nader order is er geen enkele officiële Europese of Belgische boycot tegen Israël, integendeel.

"Geen misbruik"
Israël is een belangrijke speler op de farmaceutische markt wereldwijd.

Volgens de arts benadrukt hij het belang van solidariteit en zijn recht om sociale campagne te voeren. Er zou volgens hem geen misbruik van patiëntenrechten zijn. Het is nu aan de Orde van Geneesheren om zich daarover uit te spreken.

Een kaartje die boycotters van Israël steeds met zich meedragen vraagt om geen Israëlische producten toe te dienen of te gebruiken indien ze gewond raken

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten