zaterdag 4 september 2010

Radicalen Gazastrook voeren oorlog tegen Israël op

 
De tegenstanders van vrede roeren zich, en zullen geen gelegenheid onbenut laten om de onderhandelingen te dwarsbomen. Zowel radikale groeperingen in Gaza, Hezbollah als hun patroon Iran hebben dit reeds laten weten. In de Nederlandse media zal echter wel weer vooral naar de kolonisten worden gewezen, en ook de vredeswil van Netanjahoe wordt in twijfel getrokken.
 
RP
---------
 
 
Radicalen Gazastrook voeren oorlog tegen Israël op
vrijdag 3 september 2010 09:21
 
 
Verschillende groeperingen uit de Gazastrook, waaronder de islamitische terreurgroep Hamas, hebben besloten samen te werken tegen Israël in een poging de donderdag begonnen vredesonderhandelingen te dwarsbomen.

Dat hebben de groepen donderdag bekendgemaakt, meldt de Israëlische krant Ha'aretz. Ze zijn van plan het aantal aanvallen op de Joodse staat te vermeerderen en sluiten daarbij zelfmoordaanslagen niet uit.

Een Hamas-woordvoerder: 'We verklaren dat de verzetsdaden een nieuwe fase van samenwerking zijn ingegaan, ter voorbereiding op effectievere aanvallen tegen de vijand. We houden alle opties open.'

Vernietiging
De verklaring kwam op de dag dat Mahmoud Abbas, leider van de Palestijnse Autoriteit, en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in Washington DC begonnen met directe vredesonderhandelingen, die moeten leiden tot een onafhankelijke Palestijnse staat en een veilig Israël. De gesprekken staan onder leiding van de Amerikaanse president Barack Obama.

Hamas, dat sinds 2007 aan de macht is in de Gazastrook, wil onder geen beding vrede sluiten met Israël. De terreurbeweging streeft zelfs naar vernietiging van de staat.

Oost-Jeruzalem
Woensdagavond dineerde Obama in Washington DC met Abbas, Netanyahu, de Egyptische president Hosni Mubarak en Koning Abdullah II van Jordanië. Ook Clinton en Midden-Oosten-gezant Tony Blair waren aanwezig. 'Ik heb hoop,' sprak Obama voorafgaand aan het etentje, 'voorzichtige hoop, dat we het doel kunnen bereiken waar al deze vier leiders naar streven.'

Een van de moeilijkste issues die de Amerikanen moeten zien te tackelen, is het voortdurende conflict over het betwiste Oost-Jeruzalem. De Palestijnen zien dit als de hoofdstad van hun toekomstige Palestijnse staat, terwijl Netanyahu Oost-Jeruzalem niet wil opgeven.

Midden-Oosten kan zionisten verwijderen

http://www.nd.nl/artikelen/2010/september/03/-midden-oosten-kan-zionisten-verwijderen-

Geplaatst: 03 september 2010 11:48

ANP

TEHERAN - De volkeren van het Midden-Oosten kunnen het zionistische regime van het wereldtoneel laten verdwijnen als leiders in de regio dat niet durven. Dit zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad vrijdag.

Hij deed dat in een rede op de laatste vrijdag van de vastenmaand ramadan, in Iran tevens de Dag van al-Quds (Dag van Jeruzalem), de dag voor solidariteit met het Palestijnse volk.

Ahmadinejad heeft het over Israël, wanneer hij over het zionistische regime spreekt. Hij zei een dag na de start van nieuwe rechtstreekse onderhandelingen tussen Israëli's en Palestijnen onder auspiciën van de Verenigde Staten, dat die onderhandelingen gedoemd zijn te mislukken.

-------------

'Jerusalem cannot be the capital of state called Israel'

 
 
Nasrallah derides peace talks as dead on arrival in "Jerusalem Day" speech after explosions erupt from suspected Hizbullah arms cache.
 
The current round of Israeli-Palestinian peace talks will not succeed, Hizbullah Secretary-General Hassan Nasrallah said during a "Jerusalem Day" commemoration speech on Friday.

Nasrallah characterized the talks as "stillborn" and said, "Jerusalem, and not even one of its streets, can not be the capital of the state called Israel."

The Hizbullah chief's comments came hours after explosions ripped through a building Friday in southern Lebanon that might - according to Lebanese security officials - have been used to store weapons for the terrorists group.

It was not clear whether there were any casualties from the blasts, which set off a large fire, the officials said. Rescue crews responded to the scene.

The three-story building is in the Hizbullah-dominated village of Shehabiyeh, part of a volatile border zone south of the Litani river in which Hizbullah has been banned from having weapons under a UN resolution that ended the 2006 war between the terror group and Israel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten