vrijdag 3 september 2010

Protest Palestijnen tegen onderhandelingen


Sinds wanneer spreekt Trouw van de 'islamitische Verzetsbeweging Hamas'?? Is dat nieuw beleid? Hoe dan ook, het is duidelijk dat veel Palestijnen niet achter de vredesonderhandelingen staan en liever 'gewapend verzet' plegen, oftwel aanslagen op Israelische burgers, dan dat zij moeilijke concessies doen om hun felbegeerde onafhankelijkheid te krijgen.
Wanneer in Israel 200.000 mensen zouden protesteren tegen de onderhandelingen had dat zeker het achtuur journaal gehaald. Nu meldde men er niks over.
 
RP
----------
 
Protest Palestijnen tegen onderhandelingen
 
 
JERUZALEM (ANP) - Uitzonderlijk veel Palestijnen zijn vrijdag op de islamitische gebedsdag naar de al-Aqsamoskee in bezet Oost-Jeruzalem getogen. De Israëlische politie schatte het aantal op ongeveer 165.000. Islamitische autoriteiten in de stad zeiden dat er meer dan 200.000 mensen naar de moskee kwamen, vooral om hun onvrede te betuigen over de nieuwe vredesonderhandelingen in Washington. Er zijn geen ongeregeldheden uitgebroken volgens de Israëlische politie.

Voorganger sjeik Yusuf Abu Sneineh zei dat de donderdag in de VS begonnen onderhandelingen ,,belachelijk zijn''. Israël wil volgens hem normalisering van de betrekkingen met de Arabieren, maar ondertussen ook doorgaan met de kolonisatie van het bezette gebied.

In de belegerde Gazastrook kwam een groot aantal Palestijnen bijeen ter gelegenheid van de door Iran ingestelde Dag van al-Quds (Jeruzalem). Daarmee wordt op de laatste vrijdag van de vastenmaand ramadan solidariteit betuigd met het Palestijnse volk. ,,Jeruzalem wordt niet bevrijd door onderhandelingen maar door verzet en door de jihad (heilige strijd)'', aldus Ismail al-Ashqar, een spreker van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten