dinsdag 1 juni 2010

Wapens aangetroffen op Turks schip Free Gaza vloot

 
Op de video hieronder zijn de wapens te zien die het Israelische leger aantrof op de Turkse boot, de Mavi Marmara. Dit is de enige boot waarop geweld is gebruikt, geweld dat overduidelijk is begonnen door de activisten op de boot, onder andere leden van het extremistische IHH dat banden heeft met Al Qaida, Hamas en Hezbollah.
 
Elder of Ziyon verklaart het feit dat de Israelische soldaten zo slecht waren voorbereid op het geweld van de Turkse extremisten door te wijzen op het feit dat de organisatoren van de Free Gaza vloot steeds hebben benadrukt geen geweld te zullen gebruiken. Daardoor werden ze het slachtoffer van een goed voorbereide hinderlaag, waaruit ze zich alleen konden redden door hun vuurwapen te gebruiken:
 
The bottom line is, if the IDF had known that they were meeting with a mob of violent, crazy, suicidal Islamists, they would have prepared better for it and there would have been less loss of life. But since the Free Gaza and other sponsors of the ships made very public statements about their "peaceful" intentions, the IDF was ill-prepared for the confrontation and things went awry.
 
Hier zit zeker wat in, maar vreemd is toch dat men er niet eerder achter was gekomen dat de activisten op het Turkse schip van een ander kaliber waren dan de Europese activisten zoals onze Anne de Jong. Israel wist dat de IHH een jihadistische organisatie is met banden met verschillende terroristische organisaties, dus wat verwacht men dan van een schip dat zij hebben georganiseerd en bemand? Hoe dat ook zij, feit is dat de organisatoren op het schip de verantwoordelijkheid dragen voor de gevechten en de doden, en Israel had het recht na verschillende waarschuwingen het schip te betreden en overmeesteren.
 
RP
-------------
 
 
 

4 opmerkingen:

 1. knuppels,messen, katapults..... come on...bart smit speelgoed is dat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je ermee wordt toegetakeld zoals die Israelische soldaten, piep je wel anders, lijkt mij. Inderdaad zijn er blijkbaar geen vuurwapens aangetroffen; schijnbaar is er geschoten met wapens die aan de soldaten ontfutseld waren. Duidelijk is wel dat een deel van de opvarenden zich hadden opgemaakt voor een gewapende confrontatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem, waarom bagatelliseren? Vraagje, op hetzelfde moment was er een aanslag op een vredesgesprek in Pakistan dat opgeiest werd door de Taliban, ook op dat zelfde moment werden er op 2 moskeeen aanslagen gepleegd in Pakistan door Islamisten. Niemand die hierover struikelde?? OOK links nl niet! Zullen we het omdraaien, WAT als Israel een aanslag had gepleegd op die 2 moskeeen en/of tijdens dat vredesgesprek? NOU, dan was het dus niet zo stil gebleven, nietwaar? Gewoon haat tegen Israel en pro moslims, nothing else!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. triest triest en nog eens triest .
  bekijk de geschiedenis joden leren niets .
  moslims leren niets .
  crisrenen leren niets .
  hindoes leren niets .
  miloenen jaren slaan mensen elkaars koppen al in en ze gaan er gewoon mee door .
  triest heel heel triest .

  BeantwoordenVerwijderen