donderdag 3 juni 2010

'Palestijns-Nederlandse Free Gaza activist kopstuk van Hamas'

 
Als dit nieuws, dat zowel Elsevier als de Telegraaf meldden, waar is, dan bewijst dat eens te meer dat de Gaza boot activisten geen vreedzame demonstranten zijn en de organisatie voor een groot deel in handen was van moslimextremisten en geestverwanten van Hamas. Een groot deel van de opvarenden was moslim; naast de 350 Turken en tientallen activisten uit Arabische landen, waren ook de deelnemers uit Europa voor een flink deel Arabisch. Dat betekent niet automatisch dat zij allen Hamas aanhangers waren, maar het beeld van jonge idealistische linkse actievoerders klopt toch niet helemaal.
 
De Arabische deelnemers die gisteren in Amman aankwamen scandeerden leuzen voor het martelarenschap en de jihad tegen Israel. Dat is niet de taal die ik ken uit mijn actieperiode. Het is waarschijnlijk ook niet de taal van Anne de Jong en anderen zoals zij, maar opvallend is wel dat er vanuit de activisten geen enkele kritiek is gekomen op de extremisten van de IHH op het Turkse schip, die grof geweld gebruikten tegen de Israelische soldaten en daarmee dit bloedbad uitlokten, noch op de antisemitische en van haat doordrongen strijdliederen die zij zongen.
 
Zie ook het vorige bericht voor meer informatie over de radikaal-islamitische achtergrond van een aantal Arabische deelnemers.
 
RP
-----------
 

'Nederlandse anti-Israël-activist is kopstuk van Hamas'

woensdag 2 juni 2010 07:30

De 43-jarige Nederlander Amin Abou Rashed, die door Israël is gearresteerd nadat het internationale 'hulpkonvooi' voor Gaza de confrontatie zocht met de Israëlische marine, is een kopstuk van de radicaalislamitische terreurbeweging Hamas.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag op basis van gegevens van inlichtingendiensten.

Arm
Rashed was, naast Anne de Jong, de enige Nederlander tussen de vijfhonderd gearresteerde
anti-Israëlische activisten (zie kader rechtsonder).

Hij is in het bezit van een Nederlands paspoort, is van Palestijnse komaf en zou opereren vanuit Rotterdam. Eerder verloor hij een arm in zijn
strijd tegen Israël.

Volgens de officiële website van het
Moslimbroederschap, een organisatie die de invoering van de sharia overal ter wereld nastreeft, is Rashed een van de drijvende krachten achter het 'hulpkonvooi' voor Gaza.

Hamas
Een inlichtingenbron zegt tegen de krant: 'Rashed is de leider van de
Hamas in Nederland. Hij komt onder een alias, namelijk Amin Abou Ibrahim, voor in verschillende inlichtingenrapporten.'

Zo noemt de Amerikaanse anti-terreurorganisatie Nefa Rashed verschillende malen in een onderzoek naar de invloed van het Moslimbroederschap in Europa.

Ook heeft hij gewerkt voor de beruchte Nederlandse stichting al-Aksa, die werd verdacht van fondsenwerving voor Hamas. En: 'Hij is ook zeer actief in de
Stichting Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit, de PPMS.'

Holy Land
Hamas wordt gefinancierd door islamitische 'liefdadigheidsinstellingen' over de gehele wereld. Rashed is genoemd in relatie tot de Holy Land Foundation, een beruchte liefdadigheidsorganisatie die in Amerika werd opgerold voor het financieren van Hamas.

Rashed en activist De Jong zitten nog vast in Israël en verkeren in goede gezondheid. Ze worden waarschijnlijk
vandaag vrijgelaten.
-------------------

Hollandse Hamasleider was erbij

door Bart Olmer
 
AMSTERDAM -  De Nederlander Amin Abou Rashed (43), die door Israëlische commando's is gearresteerd aan boord van de 'Vrijheidsvloot' voor de kust van Gaza, is volgens inlichtingendiensten een kopstuk van terreurorganisatie Hamas.

Amin Abou Rashed (rechts) zat vorig jaar in Cairo aan tafel met Gretta Duisenberg en de Nederlandse ambassadeur. Foto: Floris Scheplitz

Gisteravond laat maakte Israël bekend dat alle opgepakte zeshonderd buitenlandse actievoerders binnen twee dagen zullen worden vrijgelaten. Onder hen zijn twee Nederlanders: Rashed en Anne de Jong (29).

De van oorsprong Palestijnse Rashed heeft een Nederlands paspoort en opereert vanuit Rotterdam.

In zijn strijd tegen Israël verloor de Nederlandse activist eerder een arm. De Nederlander wordt aangewezen als een van de organisatoren achter de 'vredesvloot' door de officiële website van de Moslimbroederschap, een beweging die strijdt voor islamdominantie.

"Rashed is de leider van de Hamas in Nederland", zegt een inlichtingenbron. "Hij komt onder een alias, namelijk Amin Abou Ibrahim, voor in meerdere inlichtingenrapporten. Hij werkte voor de beruchte Nederlandse stichting al-Aksa, die werd verdacht van fondsenwerving voor de terreurorganisatie Hamas. Hij is ook zeer actief in de Stichting Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS)", aldus de inlichtingenman.

Hamas heeft als financieringsbron wereldwijd islamitische 'liefdadigheidsinstellingen'. De Nederlander Amin Abou Rashed wordt genoemd in relatie tot de Holy Land Foundation, een beruchte liefdadigheidsorganisatie die in Amerika werd opgerold voor het financieren van Hamas.

2 opmerkingen:

  1. Is dit nou echt waar???

    Want ik ben compleet tegen de entering van het schip van israel en helemaal eens met alle protesten etc.....maar als dit waar is....staat dat weer haaks op alles wat ik erover dacht...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als Rashed inderdaad een Hamas kopstuk is, is het verbluffende dat de meeste andere media in Nederland dit zouden verzwijgen. Maar ook als het voor Rashed niet geldt, dan zijn er evengoed vele andere opvarenden van de schepen die zulke extremistische ideeën aanhangen en verbonden zijn aan radikaal-islamitische organisaties; wat dat betreft zou de rol van Rashed alleen niet zoveel moeten uitmaken voor je oordeel...

    BeantwoordenVerwijderen