donderdag 3 juni 2010

Hamas weigert hulpgoederen Free Gaza konvooi via Israel

 
Een opmerkelijk bericht...
 
--------------------------------------------
 

'Hamas weigert hulpgoederen konvooi'

ANP op 02 juni '10, 19:28, bijgewerkt 02 juni '10, 20:25
 
 
JERUZALEM - De radicale Palestijnse beweging Hamas weigert Israëlische vrachtwagens met hulpgoederen van een konvooi Gaza binnen te laten rijden. Israël had de goederen in beslag genomen van de Vrijheidsvloot, die met zes schepen op weg was naar Gaza.

Twintig vrachtwagens zijn gevuld met vracht van de in beslag genomen schepen, die echter de toegang tot de door Hamas bestuurde Gazastrook wordt ontzegd, aldus een Israëlische legerwoordvoerster woensdag. De vracht bestaat vooral uit medicijnen, kleding, dekens en speelgoed. Hamas zou geen humanitaire hulp meer binnenlaten.

Reactie Hamas

Een Hamaswoordvoerder weigerde commentaar op de beschulding, maar bevestigde dat de Palestijnse autoriteiten in Gaza geen hulpgoederen hebben ontvangen. Volgens hem ligt de prioriteit van de beweging bij de vrijlating van de circa zeshonderd activisten. Ook vindt Hamas dat de hulpcoördinatie moet plaatsvinden in samenwerking met Turkije, dat meer dan 10.000 ton aan hulpgoederen schonk.

Onderwijl liet Hamasminister Ahmad al-Kurd (Sociale Zaken) weten, dat als de partij hulpgoederen wordt binnengelaten, dit alleen gebeurt als alle spullen van de activisten worden geleverd. Israël zegt dat de twintig vrachtwagens eerst hun spullen moeten afleveren voordat ze de rest kunnen ophalen.

1 opmerking:

  1. Nou, dan blijkt maar 1 ding, dat de goederen voor het Volk dus niet echt nodig zijn, het Volk dus niet aan de geelhonger ligt (of dat de Hamas dat geen moer kan schelen) en dit hele spektakel puur op provocatie is gebasseerd! Case closed!

    BeantwoordenVerwijderen