dinsdag 1 juni 2010

Anti-Israël demonstratie Den Haag loopt uit de hand

Aanvaring Gretta Duisenberg met de ME
 
 
Ziehier de vreedzame anti-Israel demonstranten in actie in Den Haag. De actievoerders werden agressief en gingen met voorwerpen gooien. Ze leken op kleine schaal na te doen wat op de Turkse "Free Gaza" boot op weg naar de Gazastrook in het groot gebeurde. Daar werden Israelische soldaten, die na herhaalde waarschuwingen de boot betraden, aangevallen met messen, knuppels en zelfs beschoten. Pas toen verschillende soldaten gewond waren en er een bewusteloos op de grond lag, kregen ze toestemming om terug te schieten.
 
RP
------------
 

Anti-Israëldemonstratie Den Haag loopt uit de hand

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/267068/AntiIsraeldemonstratie-Den-Haag-loopt-uit-de-hand.htm

maandag 31 mei 2010 21:54

Een demonstratie van pro-Palestijnse activisten bij de Israëlische ambassade in Den Haag is uit de hand gelopen. De actievoerders werden agressief en begonnen met voorwerpen te gooien, waarna de ME heeft ingegrepen.

Er namen zo'n achthonderd mensen aan het protest deel. Dit waren Palestijnen, Turken, leden van Een Ander Joods Geluid en vrienden van Anne de Jong. Zij is een opvarende van het konvooi schepen met hulpgoederen dat onderweg was naar de Gaza-strook, en in gevecht kwam met het Israëlische leger.

Woede
De demonstranten zijn woedend, omdat een konvooi van schepen met hulpgoederen voor Gaza door Israëlische troepen werd aangevallen. Er vielen negentien doden bij de pro-Palestijnse actievoerders.

Beelden lijken uit te wijzen dat de militairen die de schepen wilden enteren om te onderzoeken of er wapens aan boord waren, werden aangevallen.

Gretta Duisenberg
SP-Kamerlid Krista van Velzen was een van de demonstranten. Ook zelfverklaard antisemiet Gretta Duisenberg was onder de actievoerders. De weduwe van Europese bankpresident Wim Duisenberg liep voorop en kreeg klappen van de ME.

Na anderhalf uur protesteren hielden de actievoerders het voor gezien. Niemand is gearresteerd. 

Lees ook het Elsevier-commentaar: Israël tuint met open ogen in pro-Palestijnse val

 

2 opmerkingen:

  1. Is er ook nog een keer een demonstratie waarin steun wordt betuigd aan Israel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tuurlijk wat een hypocrieten die turken. kijk eens hoe zij de koerden behandelen,steek je hand in eigen boezem...

    BeantwoordenVerwijderen