zondag 30 mei 2010

Verteller van bloedsprookjes over Joden spreekt op conferentie van Nederlandse Moslimbroeders

 
"Ik wil dat onze broeders en de hele wereld weten wat er deze dagen gebeurt met Pesach. Lees het boek van dr. Naguib al-Kilani, Blood for the Matzos of Zion. Elk jaar rond deze tijd ontvoeren de Zionisten diverse niet-moslims, Christenen en anderen. Trouwens, dit gebeurde in een Joodse buurt in Damascus. Ze doodden de Franse arts, Toma, die de Joden en anderen gratis behandelde met het doel om het Christendom te verspreiden. Hoewel hij hun vriend was en zij het meest van hem profiteerden, grepen ze hem op een van deze hoogtijdagen en slachtten hem af, samen met de verpleegster. Daarna kneedden ze de matzes met het bloed van dr. Toma en zijn verpleegster. Ze doen dit elk jaar. De wereld moet deze feiten weten over de Zionistische Entiteit en zijn verschrikkelijke en verderfelijke geloof. De wereld moet dit weten."

Dit was op 31 maart te zien op Al Aqsa TV, de officiele TV zender van Hamas (zie de videoclip hier). Degene die dit bloedsprookje verkondigde heeft vandaag in Amsterdam een toespraak gehouden in het kader van een door de Federatie van Islamitische Organisaties in Nederland (FION) georganiseerde islamconferentie, aldus Carel Brendel. De titel is: 'The relationship between the Muslim and the other between the prophetic model and its implantation in societies'. Het congres in het Amsterdamse Hotel Mövenpick gaat over 'globalisering, religie en de toekomst van ons gemeenschappelijk goed'.

Brendel:

De FION, de Nederlandse tak van de Moslimbroederschap in Europa, 'hoopt via deze weg een constructieve bijdrage te leveren aan het op gang brengen van de interculturele dialoog over de positie van de islam en moslims in Nederland in de hoop te komen tot een vreedzame samenleving die vrij is van argwaan richting elkaar'. In het persbericht van de FION wordt geen melding gemaakt van de antisemitische antecedenten van Soltan.

Het verkondigen van smerige bloedsprookjes over Joden, die bloed van anderen zouden gebruiken voor het bereiden van matzes, is niet bepaald een passende bijdrage aan de interculturele dialoog. Maar wie weet kan congresmoderator Mohammed Cheppih de achterdocht bij de Tweede Kamer wegnemen met een passende inleiding.

 
RP
 
 

1 opmerking:

  1. Ik wist niet dat matses rood waren?? Dat volwassen mensen naar dit soort idioterie wensen te luisteren en dit willen aannemen doet mij toch echt twijfelen aan de geestesgesteldheid van deze mensen!
    Men zou dit soort zaken eens moeten vertellen over de Moslims dan is de wereld te klein. Maar als het Joden/Christenen betreft, geen kip die ernaar kraait, heel apart dit! Toch meten met 2 maten misschien?

    BeantwoordenVerwijderen