PVV-kandidaat uit Raad Joodse Gemeente Amsterdam
http://www.nrc.nl/binnenland/article2524395.ece/Vraagtekens_bij_kandidatenlijst_van_de_PVVGepubliceerd: 14 april 2010 16:32 | Gewijzigd: 14 april 2010 16:59
Door een onzer redacteuren
Aanleiding zijn uitlatingen van Markuszower waarin hij zegt dat joden die publiekelijk kritiek hebben op het Israëlische optreden tijdens de Gaza-oorlog, uit de joodse gemeenschap verbannen zouden moeten worden. Dagblad De Pers meldde dit vanochtend.
PVV-leider Geert Wilders probeerde het de afgelopen jaren koste wat kost te voorkomen: problemen met zijn Kamerleden en kandidaten. Een paar dagen na de publicatie van zijn kandidatenlijst blijkt dit hem niet gelukt.
Eerder bleek al dat Markuszower op 7 mei 2008 is opgepakt met een vuurwapen op zak. Dat was bij viering van het 60-jarig bestaan van de staat Israël in het Amsterdamse congrescentrum. Markuszower maakte als beveiliger deel uit van Bij Leven en Welzijn, een organisatie die synagogen en joodse feesten bewaakt. Tegenover het weekblad Vrij Nederland heeft Markuszower bevestigd dat hij is opgepakt. Hij zegt dat hij een wapenvergunning had, maar dat hij vervoersrestricties had overtreden. De zaak is geseponeerd. Wilders zegt dat Markuszower, die betrokken was bij de joodse organisatie Likud Nederland, zich natuurlijk aan de regels had moeten houden".
Markuszower is niet de enige PVV-kandidaat waarover opvallende feiten bekend zijn geworden.
De PVV zag zich gisteren genoodzaakt een vermelding op haar website over de nummer negen, Mellony van Hemert, te wijzigen. Maandag meldde de PVV nog over haar: Gepromoveerd op het onderwerp kindermishandeling." Die fout is inmiddels verwijderd. Volgens Wilders lag de schuld bij de partij. De PVV meldt wel dat Van Hemert psycholoog en gezinstherapeut is. Zij staat echter niet in het officiële BIG-register voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, en is evenmin bekend bij de verenigingen voor psychologen en gezinstherapeuten. Psycholoog en gezinstherapeut zijn overigens geen beschermde titels.
Ondernemer Arjan Brogt, (nummer 34), blijkt volgens een publicatie in het blad Folia van de Universiteit van Amsterdam zijn vergoeding als lid van de studentenraad van de economische faculteit op last van de rechter te hebben moeten terugbetalen, omdat hij nooit kwam.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten