woensdag 14 april 2010

Huub Bellemakers (GL) bejubelt bagger Retecool over CIDI


De hetze tegen de PVV kandidaten Gidi Markuszower en Wim Kortenoeven gaat nog even door. Israned meldt een nieuw dieptepunt:
 
-------------
 
"En inderdaad de Israëlcritici weten van gekkigheid niet hoe snel ze erbij moeten zijn met allerlei non-verhalen. Huub Bellemakers (GL) jubelt dat Retecool met goed stukje onderzoeksjournalistiek komt. En waar bestaat die zogenaamde "onderzoeksjournalistiek" uit?

Want zie daar Gidi Markuszower, bestuurslid van Likud Nederland op een zekere vijfde plaats op de kieslijst van de PVV, midden tussen de oudgedienden. En wat te denken van de heer Kortenoever, op plaats 24. Volgens deze medewerker van het Cidi – een door Israël gefinancierd propagandastation - is Israel onze eerste verdedigingslinie tegen de islamisering van Nederland. Wat hij daarmee precies bedoelt, moet hij nog maar eens uitleggen. Voorlopig komt zijn loonstrook rechtstreeks uit Jeruzalem, en dat zou Geert zich toch aan moeten trekken. Het kan immers toch niet zo zijn dat een Kamerlid werkt voor een buitenlandse overheid?
Wow shocking, ik kan niet anders zeggen. Shokcing onzin die door Retecool wordt gespuit:
1. Dat Markuszower bestuurslid is van Likud Nederland is algemeen bekend.
2. Retecool heeft niet het fatsoen de naam van Kortenoever te checken. Zijn naam is Kortenoeven.
3. Het meest stuitende in dit door Huub Bellemakers bejubelde "artikel" is de omschrijving van het CIDI als in hun woorden een door Israël gefinancierd propagandastation. Deze flagrante leugen wordt keer op keer door de Israël bashers herhaald. Onder het mom van "Wanneer we die leugen maar zolang mogelijk blijven herhalen zijn er mensen die daar in gaan geloven." Het CIDI wordt door giften gefinancierd. Daarnaast is het CIDI een organisatie die actief een twee staten oplossing voorstaat. Een "feitje" dat maar al te graag door Retecool over het hoofd wordt gezien. Een ander ding dat de linkse bashers graag vergeten is dat de directeur van het CIDI Ronnie Naftaniel al sinds jaar en dag PvdA stemt.

Het is verder van de gekke dat CIDI-directeur nu tekst en uitleg moet gaan geven over de keuze van één van hun medewerkers omdat hij zich conform het in de grondwet vastgelegde passief kiesrecht verkiesbaar heeft gesteld voor de PVV. Bij iedere andere partij zou die kandidatuur met een schouderophalen zijn afgedaan."
 
-------------
 
Ik ken het niveau van "Retecool" niet en bezoek die site nooit, maar dit nodigt er niet toe uit dat wel te gaan doen. De aantijging dat het CIDI door Israel wordt gefinancierd is veelgehoord in antizionistische kringen, en Dries van Agt gebruikte dit als argument om niet met Naftaniel in discussie te gaan.
Als iemand uit United Civilians for Peace, de anti-Israellobby of het Palestina Komitee op de lijst staat van GroenLinks is dat natuurlijk geen probleem, net zomin als Anja Meulenbelts lobbypraktijken en radikaal antizionisme.
 
Ik kan mij er overigens wel wat bij voorstellen dat niet iedere partij binnen iedere organisatie evenzeer wordt gewaardeerd, en dat een organisatie niet met iedere kandidatuur automatisch akkoord gaat. Er zijn nogal wat verschillen tussen het CIDI, dat de dialoog met de Marokkaanse gemeenschap aangaat en een tweestatenoplossing voorstaat, en de PVV.
 
RP
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten