donderdag 15 april 2010

Verfijnde herdefinitie: David Duke over Hajo Meyer

 
Op het weblog Loorschrijft wordt verwezen naar een video van David Duke, 'grand wizard' van de KuKluxKlan, voorstander van rassensegregatie en Holocaust ontkenner. In deze video spreekt hij zijn bewondering uit voor ..... jawel, Hajo Meyer van Een Ander Joods Geluid. In tegenstelling tot andere Joden heeft Meyer de Holocaust niet misbruikt om de Israelische misdaden tegen de Palestijnen goed te praten. Duke waardeert met name Meyers definitie van het begrip 'antisemiet'. Dat is volgens Meyer niet iemand die Joden haat, maar die door Joden wordt gehaat. Hij zegt dat dit begrip een 'badge of honor' is geworden sinds mensen als Meyer zo worden genoemd, mensen die tegen het 'Joodse extremisme' strijden. Onder Joods extremisme verstaat hij overigens niet mensen als Baruch Goldstein of de vroegere strijders van de Irgun, maar mainstream zionisten in de Israelische regering en allerhande Joodse adviseurs of functionarissen in de VS zoals Rahm Emanuel en David Axelrod. Extremistische Joden zouden de media, financiële wereld en de politiek in de VS en Europa beheersen en de wereld hebben geleid naar oorlog, lijden en mensenrechtenschendingen.
 
Opvallend is dat hij beweert dat de nazi's Meyer en ook Simon Wiesenthal bewust in leven lieten, zelfs het leven van die laatste hebben gered, terwijl ze volgens de Geneefse Conventie het recht hadden hen te executeren. Die humane nazi's toch. Ze waren ook absoluut niet op de uitroeing van de Joden uit.
Duke besluit met nogmaals de nieuwe definitie van een antisemiet (hij die door Joden wordt gehaat) om daaraan toe te voegen dat het een eer is om door mensen gehaat te worden die zoveel kwaad doen in de wereld.
 
Je mag iemand misschien niet afrekenen op ongevraagde steun uit onverwachte hoek, maar als Meyer enige nuance zou kennen en het ook maar in de verste verte ook eens voor Joden en hun (nationale) rechten had opgenomen, was hem deze omhelzing wellicht gespaard gebleven. Het zegt natuurlijk toch wel wat dat iemand met duidelijke nazi-sympathieen zijn bewondering uitspreekt voor Meyer en andere antizionistische Joden zoals Finkelstein, en voor Mearsheimer en Walt.
Antisemitisme en antizionisme hebben toch wel een en ander met elkaar te maken. Of is ook Duke alleen maar een antizionist die niks tegen de 'goede' Joden heeft?
 
RP
------------
 
Verfijnde herdefinitie

Barry Oostheim

http://loorschrijft.web-log.nl/verwondering_is_het_begin/2010/04/verfijnde-herde.html#more

Grand Wizard of the Ku Klux Klan David Duke heeft helemaal niets tegen Joden. Hij is zelfs een groot bewonderaar van onze eigen Hayo Meijer van Een Ander Joods Geluid.

Over wie het vandaag de dag verdient een nazi of een antisemiet genoemd te worden, bestaat veel verwarring. Zo vindt Ella Vogelaar de overeenkomsten tussen Wilders' PVV en de NSB schokkend. Islamofobie wordt vergeleken met het antisemitisme van de jaren dertig en sinds kort ervaart zelfs de katholieke kerk de opwinding over het kindermisbruik binnen eigen gelederen als een soort antisemitisme, hoewel zij daar evengoed de Joden de schuld van geeft.

Te midden van al deze begripsverwarring is het misschien leerzaam om te weten hoe echte nazi's over de toestand van de wereld denken in de context van de geschiedenis van het Derde Rijk. Met echte nazi's bedoel ik de white supremacists die Hitler nog altijd een toffe peer vinden en door de jaren heen een wat meer genuanceerde kijk op de Holocaust hebben ontwikkeld.

Sinds een paar weken frequenteert een videoboodschap op het net van David Duke en ik raad iedereen aan ernaar te kijken. Niet om geïnspireerd te raken maar om te ervaren waar nazi's vandaag de dag voor staan.

David Duke is iemand van wie je met recht kunt zeggen dat hij een Neonazi is. Hij was de Grand Wizard of the Knights of the Ku Klux Klan in Amerika, een warm voorstander van rassensegregatie en was zijdelings betrokken bij de oprichting van de Stormfront-websites. Duke heeft zich een aantal keer beschikbaar gesteld voor de Republikeinse partij, een keer als afgevaardigde van Louisiana en een keer zelfs als presidentskandidaat. Dus hoezo links?

En wat blijkt bij het zien van het filmpje: David Duke heeft helemaal niets tegen Joden. Hij is zelfs een groot bewonderaar van onze eigen Hayo Meijer van Een Ander Joods Geluid. Alleen extremistische Joden, daar heeft Duke wel een probleem mee. Maar tegen 'normale' Joden als Hayo Meijer, Norman Finkelstein en Israel Shamir – de Zweedse nepjood – heeft hij helemaal niets. Sterker nog hij heeft juist een grote bewondering voor hen.

Wat Duke zo aardig vindt aan Meijer is dat hij het begrip antisemitisme herdefinieert. Volgens Meijer, zoals jullie wellicht weten, was een antisemiet vroeger iemand die Joden haat, maar nu is het iemand die door Joden wordt gehaat. Duke weet de definitie nog verder te verfijnen door te stellen dat een antisemiet niet iemand is die door Joden wordt gehaat, maar door extremistische joden wordt gehaat.

Nog aardiger voor Duke is dat Hayo Meijer, zoals Duke het zelf uitdrukt, 'een termijn van tien maanden' in Auschwitz heeft uitgezeten. Reden te meer om Meijer in te zetten voor een staaltje schaamteloos revisionisme.

Net als Simon Wiesenthal, vervolgt Duke, heeft Meijer in Auschwitz een termijn uitgezeten omdat hij een 'Joodse saboteur' was. 'Eigenlijk hadden zij zelfs volgens de Geneefse conventie wettelijk geëxecuteerd mogen worden.' De nazi's waren echter zo humaan om Hayo en Simon te sparen. Volgens Duke hebben zij nog de moeite genomen Wiesenthal te verplegen 'na een mislukte poging tot zelfmoord'. Desondanks misbruikte Wiesenthal de Holocaust om de verdrijving en moord op de Palestijnen te rechtvaardigen.

Meijer stelt nu 'dankbaar' zijn leven in dienst van het aan de kaak stellen van het 'Joodse extremisme', de 'Joodse haat' en de 'Joodse marteling, moord en onderdrukking van het Palestijnse volk'. En dat terwijl hij volgens Duke van alle gunsten, financiële voordelen en lofuitingen van de door Joden gedomineerde media had kunnen genieten, als hij maar zijn Holocaustverleden had 'uitgebuit'. Maar omdat Meijer net als Duke zelf in verweer komt tegen de 'Joodse misdaden tegen de menselijkheid', wordt zelfs hij als Holocaustoverlevende niet gespaard voor de beschuldiging van antisemitisme.

Vervolgens komt er een opsomming van de misdaden van de 'Joods extremistische staat Israël' tegen de Palestijnen die ons allen inmiddels vertrouwd is, inclusief het beeldmateriaal. Goede aanleiding voor Duke om en passant te laten weten dat ook president Obama onder de plak zit van 'radicale zionisten' zoals David Axelrod en Rahm Emanuel.

Nu staat de Joodse wereldlobby op het punt om het westen na Irak en Afghanistan in de volgende uitzichtloze kostenvretende oorlog te storten, namelijk tegen het Iran van Ahmadinejad, die volgens Duke helemaal niet gezegd zou hebben dat Israel van de kaart weggevaagd moet worden, want Duke was er zelf bij. Dit alles begeleid door een fotomontage van vertrokken grimassen van anti-Palestines en anti-gentiles zoals Duke Allan Greenspan, Richard Pearle en vele anderen omschrijft.

Zo is het verhaal weer rond met de Joden, pardon, extremistische Joden als de grootste schenders van de Geneefse conventie, terwijl zij volgens diezelfde conventie destijds wettelijk geëxecuteerd hadden mogen worden. Omdat de nazi's zo schappelijk waren dat niet te doen zit de wereld nu met de gebakken peren.

In verdunde versie is dit verhaal al behoorlijk bon ton. Ondertussen beklaagt David Duke zich dat hij als boodschapper van de waarheid wordt afgeserveerd als haatzaaier. Daarom herhaalt hij nog maar een keer dat de beschuldiging van antisemitisme eigenlijk een badge of honor is. Weten wij meteen waar Gretta Duisenberg en Abdou Bouzerda het vandaan hebben.

David Duke is vol vertrouwen dat er verandering op komst is: 'More and more people join the company of Hayo Meijer and myself. The truth will find its way to the hearts and minds of our people.' 

Als wij niet uitkijken denken wij straks allemaal zo genuanceerd als Duke. Weet de AFA hier al van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten