zondag 16 januari 2011

WNL: Wat hebben Thomas Lepeltak en Gretta Duisenberg gemeen?

 
Toen Lepeltak eerder deze week op de TV was, vroeg ik het me ook al even af: is dat dezelfde Lepeltak die ook in het Comité van Aanbeveling van Stop de Bezetting zit? Ja dus. Een zeer nette man, geen linkse anarchist of extremist, geen reltrapper, en dan in het Comité van Aanbeveling van zo'n idiote antisemitische club, die de Holocaust op de Joden minimaliseert en waarvan de voorzitster keer op keer de Joodse gemeenschap beledigt en schoffeert. Nee, antiziosemitisme is niet voorbehouden aan links, zoals velen steeds weer beweren. Het is een ziekte die overal voorkomt, onder links en rechts, gelovig en seculier, moslim en christen. Laat iedereen het binnen zijn eigen kring/geloof/partij bestrijden in plaats van het steeds te gebruiken om andere politieke gezindten of religies zwart te maken.
 
RP
------------- 
 
 

Met enige bombarie werd vorige week aangekondigd dat WNL's Ochtendspits een vijftal rechtse mannen heeft aangetrokken als commentatoren voor het ochtendprogramma. Van Arend Jan 'Boekie' Boekestijn tot Frits 'Bonnetjes' Huffnagel. Klinkende namen die onomstotelijk passen bij de liberaal-conservatieve omroep. En Thomas Lepeltak; vriend van haatoma Gretta Duisenberg. Pardon? Want wat is de overeenkomst tussen Marcel van Dam (rode brombeer op een landgoed), Mohamed Rabbae (Wilders-aanklager en ongewenst GroenLinks-mastodont) en Thomas Lepeltak (Telegraaf-grootheid, levensgenieter en sigarenroker)?

Ze zitten allemaal in het Comité van Aanbeveling van Stop de Bezetting, de stichting van Gretta Duisenberg. De weduwe Duisenberg is niet onomstreden zoals u wellicht weet.

'ZES MILJOEN!'
Enkele voorbeelden? De joden
annexeren Amsterdam, de joden beheersen de Nederlandse overheid en mevrouw Duisenberg wilde ook nog eens 'zes miljoen' handtekeningen ophalen om te protesteren tegen Israël. En meest recentelijk nog moest Duisenberg door het stof nadat het Meldpunt Discriminatie Internet een tekst op haar site bestempelde als antisemitisch.

Wat ons brengt op de vraag: wat heeft Thomas Lepeltak te zoeken bij de omstreden Duisenberg? En Van Dam en Rabbae? Geen idee, Ronny Naftaniel van het CIDI heeft het hem wel eens gevraagd maar de kans is klein dat Lepeltak twittert. Enfin, binnenkort in WNL Ochtendspits: een exclusief verslag van Thomas Lepeltak op de boot naar Gaza!

Rest mij u nog even te wijzen op de solidariteitsactie 'Ook ik vind dat Gretta de eretitel antisemiet verdient!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten