woensdag 19 januari 2011

Palestijnen woensdag naar VN-Veiligheidsraad


Waarom stapt Israel niet naar de Veiligheidsraad om de verheerlijking van (zelfmoord)terroristen en de verheerlijking van geweld door Palestijnse media aan de kaak te stellen? Volgens mij zijn er wel internationale verdragen of conventies te vinden waarin het aanzetten tot geweld en het demoniseren van een volk worden veroordeeld of zelfs verboden. De Palestijnen hebben die natuurlijk niet ondertekend want ze zijn geen staat (ze weten dat altijd handig te gebruiken wanneer het ze uitkomt) maar dat neemt niet weg dat ze er wel op aangesproken kunnen worden. En hoe meer ze zich binnen de VN als staat opstellen en door anderen zo worden gezien, hoe meer ze ook kunnen worden aangesproken op de verplichtingen die daarbij horen.
Israel doet er kortom goed aan niet te klagen over deze Palestijnse stap maar ervan te leren.
 
RP
-------------
 

Palestijnen woensdag naar VN-Veiligheidsraad

http://buitenland.nieuws.nl/625965/palestijnen_woensdag_naar_vn-veiligheidsraad

(Novum/AP) - De Palestijnen dienen waarschijnlijk woensdag een verzoek in bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om de Israëlische nederzettingen illegaal te verklaren en een verbod in te stellen op de bouw in deze nederzettingen. Dat heeft de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat maandag gezegd.

De Veiligheidsraad houdt woensdag zijn maandelijkse bijeenkomst over kwesties in het Midden-Oosten. Maandag voerden de Palestijnen nog druk overleg binnen de VN. Zij hopen veertien van de vijftien leden van de Veiligheidsraad achter zich te krijgen.

Washington heeft de Palestijnen gevraagd de kwestie niet aan de Veiligheidsraad voor te leggen. Of de Verenigde Staten hun veto uitspreken over de ingediende resolutie is nog niet duidelijk, maar wel waarschijnlijk.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten