zaterdag 16 oktober 2010

De vrouw van Achmadinejad was ook mee naar Libanon

Meneer en mevrouw Ahmadinejad (in chador)

 
Voor foto's van het bezoek van Achmadinejads vrouw aan Libanon, zie dit artikel op Brabosh.
Helaas is er niet veel van haar te zien, maar Brabosh heeft uitgezocht dat ze een goede opleiding heeft gevolgd en professor is aan de Universiteit van Teheran, en dat het echtpaar drie kinderen heeft. Jammer dat ze continu zo opgesloten zit.
 
RP
--------------

Van de echtgenote van president Mahmoed Ahmadinejad is maar weinig bekend, behalve dan het feit dat ze een bril draagt en drie kinderen heeft. Ze komt zelden in het openbaar en de meeste reporters kennen niet eens haar naam of weten hoe haar stem klinkt. Niemand weet hoe oud ze is noch is haar levensloop bekend. Nochtans zou Azam al-Sadat Farahi geen domoor zijn. Mevrouw Ahmadinejad behaalde een masters diploma als ingenieur in de mechanica en doceert tot op vandaag als professor aan de Universiteit van Teheran.

Zij is net zoals haar man een sjiitische moslim, erg conservatief en de zaak van de Iraanse revolutie evenzeer toegewijd als haar man. In een loslippige bui heeft de president ooit gezegd dat zij lekker kookt, dat ze graag reist met het presidentiële vliegtuig en het erg leuk vind om haar man te begeleiden op zijn vele officiële reizen naar alle uithoeken van de wereld.

Azam al-Sadat Farahi, de First Lady van Iran, schonk haar man drie kinderen, een dochter en twee zonen. De oudste is de dochter die eveneens een ingenieur in elektronica. Zij huwde kort nadat haar vader de huidige president van Iran werd. De Ahmadinejad's hebben ook twee zonen, de oudste heet Mahdi en de jongste is Ali Reza. Beide zonen studeren voor ingenieur aan de Universiteit voor Wetenschap en Technologie. Over haar zonen is er verder niks te vertellen. Voor zover bekend zouden ze zich niet eens inlaten met de ambities van hun ouders.

Behalve de foto bovenaan, die dateert van 2008, zijn alle andere foto's in dit artikel van het bezoek dat Mevrouw Ahmadinejad gisteren en eergisteren bracht aan Libanon. De meeste foto's gaan over haar bezoek aan het Museum van het Verzet in Mlita in Zuid-Libanon, in ere gehouden voor en door Hezbollah. [bron: Pal Today]

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten