woensdag 10 november 2010

René Danen mijdt Kristallnachtherdenking

Meer foto's op Keesjemaduraatje
 
 
Als voorlopig laatste artikel over dit onderwerp, hieronder een verslagje van de Kristallnachtherdenking 2010 in Amsterdam door Keesje Maduraatje.
 
Zie ook over de Kristallnachtherdenking:
 
 
Wouter
_______________

Rene Danen mijdt Kristallnachtherdenking

http://keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemaduraatje/2010/11/rene-danen-mijdt-kristallnachtherdenking.html

Ze waren er allemaal. Anja Meulenbelt, Mohammed Rabbae, Peyman Jafari (IS), Bart Griffioen (IS), Jaap Hamburger (EAJG), Abupessoptimist en een flinke afvaardiging van de Internationale Socialisten. Maar Rene Danen liet verstek gaan op de door hem georganiseerde Kristallnachtherdenking van Nederland Bekent Kleur in Amsterdam. Bovendien kropen de dames en heren socialisten behoorlijk in hun schulp. Geen verwijzingen naar Geert Wilders deze keer. Geen oproepen de islam in Nederland een plaats te geven. Het was een Joods georienteerde bijeenkomst, zoals het vroeger was en zoals het hoort te zijn.

Een 83 jarige Pools-Joodse vluchtelinge, "die nog in het verzet gezeten had", natuurlijk het communistische verzet, waar zouden we anders blijven, vertelde hoe het was in 1933 en aansluitend in 1938 en dat de communisten toen al in verzet waren gegaan. Gelukkig kon geen van de aanwezigen rekenen, anders hadden ze geweten dat dit verhaal onmogelijk uit eigen ervaring verteld kon zijn. Het was waarschijnlijk het verhaal dat mevrouw altijd al op scholen vertelde en hier ook nog een keer als antwoord op vragen van Abupessoptimist ten gehore bracht. Maar het was wel het verhaal waarover het gaat bij een Kristallnachtherdenking. Het lijden van de Joden in 1938. 

Later zaten we in het café naast de Opera, de zionisten aan de ene kant en de Internationale Socialisten aan de andere kant. Martien brieste: "En toen zei ze: Trap er niet in, als een Hitler of wie dan ook een onderscheid wil maken tussen mensen. Wie bedoelde ze toen? Dat was toch een verwijzing naar Geert"

We stelden Martien gerust. "Martien, ze bedoelde Ahmedinidjad, of hoe die heet. Windt je niet zo op. We hebben deze avond laten zien dat we 50 mensen met Israel vlaggen kunnen mobiliseren. Meer Internationale Socialisten waren er vanavond ook niet. Ze kunnen geen deuk in een pak boter meer slaan"

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten