dinsdag 16 november 2010

Hamas-leider stelt vernietiging van de Joden in het vooruitzicht

 
 
Al Aqsa TV zond onlangs een toespraak uit van Hamas leider Machmoud Al Zahar waarin hij de vernieting van de Joden voorspelt (en toejuicht) en uitlegt waarom zij van overal vandaan verdreven zijn, en ook spoedig uit Palestina zullen worden verdreven. Het is een knap staaltje antisemitische opruiing, dat zo van Joseph Goebbels afkomstig kon zijn. Zie hieronder een samenvatting van de Dagelijkse Standaard, en hier kun je de clip zelf bekijken.
 
Hier staat een lijst van alle mensen die ervoor zijn dat de EU met Hamas gaat praten, en denken dat er alleen dan vrede kan komen. Men wijdt de Gaza oorlog en de Gaza blokkade aan het feit dat de uitkomst van de verkiezingen die Hamas won indertijd niet zou zijn geëerbiedigd, omdat de internationale gemeenschap weigerde met Hamas te praten. De bloedige coup van Hamas in de Gazastrook in 2007 was daar ook een gevolg van, zo staat er impliciet. Op die lijst staan veel slimme mensen die niet in de extreemlinkse hoek zitten, die ervoor hebben doorgeleerd en vaak zinnige dingen zeggen op TV of in de kranten. Zolang het niet over Israel en de Palestijnen gaat.
 
RP
-------------
 
Hamas-leider stelt de vernietiging van de Joden in het vooruitzicht
 

Dat Hamas het niet zo op Israël en de Joden heeft, is bekend. Maar een Hamasleider, in dit geval Mahmoud Al-Zahhar, die voor de camera's (zie video, de uitzending is van 5 november van Al-Aqsa TV) de eigen aanhang in Gaza de uitroeiing van de Joden in het vooruitzicht stelt, blijft toch een schokkend gezicht. Op onze eigen nieuwsuitzendingen zien we zulke beelden veel te weinig, of eigenlijk helemaal niet, terwijl het hier om haatzaaien van de eerste orde gaat.

Al-Zahhar lardeert zijn 'betoog' met historische voorbeelden uit Europa. Zo refereert hij aan de Jodenverdrijving uit Frankrijk in 1253, uit Groot-Brittannië in 1280 en uit Spanje in 1492. Hij vraag de huidige Fransen en de Britten waarom zij die Joden er in de Middeleeuwen ook alweer hebben uitgegooid. Hij geeft ook het antwoord: omdat zij het bloed uit de Fransen hebben gezogen, zodat er uiteindelijk geen andere weg overbleef dan de Joden eruit te gooien. Hij heeft het ook over de Jodenverdrijving uit Holland, uit 1444, waar ik eerlijk gezegd nog nooit van had gehoord en waarover ik op internet ook zo snel niet iets kon vinden.

En natuurlijk heeft hij het over Hitler (in een retorische vraag aan het 'pre-Hitler-Duitsland') en – nogal eufemistisch – de 'Jodenverdrijving' uit Duitsland in 1945. Bij dat laatste vraag je je af of dit Holocaustontkenning is, of dat de Holocaust als aanmoediging wordt beschouwd om het nog een keer te gaan doen. Al-Zahhar vertelt zijn aanhang dat het verdrijven en vernietigen van Joden historisch gezien heel normaal is (de Europeanen deden het ook al) en wat betreft Palestina slechts een kwestie van tijd is. Kortom, hij houdt de moed erin. Na zulke beelden kan niemand meer zeggen dat hij het niet geweten heeft...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten