zondag 31 mei 2009

Fransman richt eerste anti-Zionistische partij op

 
Een expliciet antizionistische partij in Europa, waar is die in hemelsnaam voor nodig? Los van het feit dat antizionisme een verwerpelijke ideologie is, omdat zij de legitimiteit van de nationale beweging en de rechten van het meest vervolgde volk ontkent, zijn er al genoeg antizionistische partijen. Als je alle partijen die sancties tegen Israel bepleiten om het eenzijdig onder druk te zetten tot het doen van allerlei concessies, alle partijen die menen dat Hamas pragmatisch is geworden en zij een constructieve bijdrage aan het vredesproces kan leveren, alle partijen die Israel telkens eenzijdig veroordelen voor militair optreden maar de ogen sluiten voor Palestijnse raketten, aanslagen en de continue dreiging van terreur in Israel, als je al die partijen uitsluit is het niet meer mogelijk om links van het midden te stemmen.
 
Uit dit initiatief blijkt ook hoe antizionisme als dekmantel voor antisemitisme wordt gebruikt. Zeg maar de moderne versie van de eind 19e eeuw in Duitsland opgerichte Antisemitenbond.
 
RP
--------------
 

Dieudonné richt eerste anti-Zionistische partij op

Maandag 23 Maart 2009 13:21

 

Aanzetten tot Jodenhaat of antisemitisme is in alle Europese landen bij wet verboden Dat is echter niet het geval voor het anti-Zionisme. Vandaar dat antisemieten in de islamitische wereld het woord Jood al langer vervangen door de term Zionist. Dieudonné M'bala M'Bala, geboren in 1963 in een voorstad van Parijs, heeft een nieuwe partij opgericht die in de eerste plaats wil strijden tegen het Zionisme. Zijn vader is afkomstig uit Kameroen, zijn moeder is een Franse. De vader is moslim, de moeder bekeerde zich tot de islam, na haar huwelijk

De Franse komiek, die in het verleden werd veroordeeld voor antisemitisme, wil met zijn nieuwe anti-Zionistische partij deelnemen aan de komende Europese verkiezingen van 7 juni. De komiek is van oordeel dat hij en een deel van de Franse bevolking "als slaven onder een zionistisch regime leven".

In de jaren '90 werd Dieudonné nog volop gerespecteerd in Frankrijk en behoorde hij tot de groep van zogenaamde Linkse intellectuelen en artiesten. Vandaag geldt hij eerder als extreemrechts en is hij vaak aanwezig op feestjes van Jean Marie Le Pen en Bruno Gollnisch Dieudonné werd meermaals veroordeeld, in 2004 voor zijn beweringen dat de Joden zich verrijkt hadden door de slavernij. En in 2006 voor zijn uitlatingen over de Shoah.

Dieudonné maakt nu dus handig gebruik van een politieke partij om zijn hatelijkheden ongestraft te verkondigen. Hij vindt dat de standpunten van het extreem-rechtse Front National over Israël te soft zijn en zegt dat kiezers het recht hebben om te kunnen stemmen op een partij die zonder schroom uitkomt voor haar standpunten.

De waarschuwende woorden van voormalig premier Yves Leterme over het gevaar van een antisemitisme dat zich aandient in de vermomming van anti-zionisme blijken zonder meer profetisch te zijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten