woensdag 2 mei 2012

Petitie tegen herinneren gevallen Duitse soldaten in Vorden

 

De kwestie haalde het regionale tv-nieuws en zelfs het NOS Journaal.

 

Onderstaand de link en tekst van de online petitie om de burgermeester en het herdenkingscomité op andere gedachten te brengen.

 

Zie ook op IMO Blog: Goed en fout op vier mei: Vorden

 

----------------

 

http://www.ipetitions.com/petition/vorden/

 

Nadat het Nationaal Comite 4 en 5 mei eerder, besloot het omstreden gedicht "Foute Keuze" van Auke de Leeuw van de dodenherdenking op de Dam terug te trekken, blijkt dat men in Vorden ook daders wil gedenken. Het Comite 4 mei Vorden heeft besloten om tijdens de dodenherdenking ook een rondje langs de graven van de gevallen Duitse soldaten te lopen.

Het is ongepast om tijdens een herdenking als deze de daders te herdenken waarvan talloze landgenoten slachtoffer zijn geworden. Hiermee wordt het werkelijke doel en betekenis van de herdenking te niet gedaan.

De nabestaanden en andere betrokkenen van omgekomen familieleden worden op deze wijze gekwetst.

Ik roep u daarom op om de herdenking van Duitse soldaten niet door te laten gaan! Uitsluitend de gevallenen te herdenken die vochten voor ons land en de slachtoffers die omkwamen als gevolg van de Duitse bezetting in ons land.

 

 

1 opmerking:

  1. Het is eigenlijk vrij simpel: de dodenherdenking op 4 mei is bedoeld om de (Nederlandse) slachtoffers van de nazi-terreur en degenen die vochten tegen het nazi-regime te herdenken; niet degenen die vochten VOOR het nazi-regime, ook al waren lang niet alle Duitse soldaten overtuigde nazi's.

    BeantwoordenVerwijderen