zaterdag 13 maart 2010

Martijn van Dam (PvdA) verdedigt Iran?

 
Iran, die nette democratie, die zo veel ruimte laat voor haar politieke tegenstanders en nooit een andere VN lidstaat bedreigt noch de Holocaust onkent, verdient het wel door Martijn van Dam te worden verdedigd. Het heeft immers, in tegenstelling tot Israel, het Non Proliferatie Verdrag getekend. Dat Iran zich vervolgens aan geen enkele resolutie hield, VN inspecteurs wegstuurde of alleen op plaatsen liet kijken waar toch niks te zien was, en tegen alle afspraken in stiekem aan een atoomwapen werkte, dat vergeet van Dam voor het gemak maar even.
Het is ongelofelijk dat een progressieve partij, die staat voor mensenrechten, democratie en gelijkheid van vrouwen, homo's en andere minderheden, schurkenstaat Iran verdedigt. Een moreel dieptepunt. Zou daar met Cohen verandering in komen? Zou hij Van Dam aanspreken op het verdedigen van een staat die de Holocaust ontkent? Het is waarschijnlijk ijdele hoop.
 
RP
----------

Martijn van Dam is een beetje dom. Nou ja een beetje…

Dat de PvdA'er Martijn van Dam geen vriend van Israël is, is een understatement. Zijn haat voor Israël is zo groot dat hij die af en toe niet kan beheersen. In zulke gevallen gaat hij helemaal los en komt zijn ware aard volledig en schaamteloos bloot te liggen. Deze keer kon hij het niet laten de volgende onvoorstelbare onzin te twitteren:

Van Dam zet het woord atoomenergie tussen quotes om zijn claim dat Israël een "rogue state" is kracht bij te zetten. Bedenkt u wel: deze vorm van agitprop wordt door alle van Dam volgers gelezen.

Met de volgende tweet stelt van Dam Israel dus gelijk aan schurkenstaat Iran. Schandelijk natuurlijk, maar het kan nog erger:

Iran, het land dat alle verdragen aan zijn laars lapt. Dat Israël meerdere malen met vernietiging heeft bedreigd. Iran dat naarstig op zoek is naar de ontwikkeling van kernwapens en daarmee alle vreedzame pogingen van het Westen en de VN aan haar laars lapt. Dat Iran heeft volgens Israëlhater Van Dam nota bene wel getekend. De haat zit diep bij van Dam. Zo diep dat hij blijkbaar zelfs een lans wil breken voor een land dat het liefst ziet dat Israël van de aardbodem wordt weggevaagd. Zijn uitspraken zullen het wel goed doen bij van Dam zijn PvdA achterban. Altijd prettig in verkiezingstijd.

1 opmerking:

 1. Ik vind dar die van Dam ernstig toegesproken moet worden met zijn haat campagne
  En tevens is niet Israel een haatdragend land,maar Iran en al die andere Arabische staten die met de terroristen heulen.
  Dat mag allemaal,want zij zijn zo zielig.
  Israel is altijd voor vrede geweest,maar de Palestijnen en de Arabische staten werken niet mee,het enige wat zij,willen is Israel van de kaart vegen,maar dat gaat nimmer nooit lukken.
  Niemand komt ongestraft aan G-d oogappel.
  Shalom margreet.

  BeantwoordenVerwijderen