woensdag 10 maart 2010

De constante leugens van Stop de Bezetting


Ik heb zelf al vaker geblogd over de leugens van Stop de Bezetting, en er is ook een nieuwe blog die zich daarop toelegt van Mike Bing. Israned doet ook een duit in het zakje. Overigens worden de leugens van Stop de Bezetting met geld van de overheid gefinancierd, daar zij geld krijgt van Oxfam Novib en United Civilians for Peace.
 
RP
---------------
 
De constante leugens van Stop de Bezetting
http://www.israned.com/2010/03/de-constante-leugens-van-stop-de.html
 
 
Binnenkort ook op Israned te bewonderen: Blogwatch
Weer een prachtig voorbeeld op SDB in dit artikel geschreven door Paul Lamp. Wat zegt Paul precies in dat stukje? Laten we dit eens zin voor zin uiteenrafelen.
"Dat het AD zoals de meeste kranten geen enkel begrip kan opbrengen voor het in haar moederland – Palestina – al bijna uitgeroeide Palestijnse volk...."
Het "Bijna uitgeroeide Palestijnse volk" suggereert dat er honderdduizenden Palestijnen over de kling gejaagd zijn de afgelopen 60 jaar. Is dat zo?
In 1850 leefden er zo'n 350000 mensen in het gebied wat nu beslagen wordt door Israel, de Westelijke Jordaanoever en Gaza, waarvan zo'n 336000 christenen en moslims, in 1900 was dat 576000, in 1914 was dat 638000.
Wat gebeurde er sinds die tijd?
In 1948 waren dat er 1.3 millioen geworden. De laatste telling geeft aan dat er in dit zelfde gebied 4.6 millioen palestijnen wonen, waarvan 1.3 millioen binnen de grenzen van 1967 als Israelisch burger en 3.3 millioen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. (Bron: Engelstalige Wikipedia, hier)
 
Uitgeroeid? Nah, het tegenovergestelde is eerder waar; er is nog nooit in de geschiedenis een periode geweest waarin de niet-Joodse bevolking van het voormalige Mandaatgebied Palestina zo gegroeid is als in de afgelopen 60 jaar. Het is dus gewoon leugenachtige stemmingmakerij die nog eenvoudig te weerleggen is ook.

"...ten koste van een vreemd Westers volk..."
Volgens Paul zijn de Joden dus een vreemd volk en nog Westers ook. Met die vaststelling gaat Paul voorbij aan het feit dat meer dan 50% van de joodse bevolking in Israel haar wortels heeft in Oosterse, veelal Arabische, landen als Marokko, Jemen, Irak etc.
"dat eigendom claimt op een gebied dat het al 2000 jaar geleden om doorgaans economische redenen in de steek heeft gelaten..."
Dus Paul gelooft dat de Joden in het begin van onze jaartelling gewoon een soort economische asielzoekers waren en ontkent het bestaan van de Romeinen, de oorlogen in de eerste paar eeuwen van de jaartelling en de schade aangericht door de kruisvaarders zo'n duizend jaar later.

Bovendien stelt Paul hier vast dat de Joden het gebied in de steek lieten. Nochthans hebben er sinds het begin van onze jaartelling altijd Joden in het huidige Israel en de Westelijke Jordaanoever gewoond. Er zijn zelfs tijden geweest dat ze in sommige steden de meerderheid vormden en dat geldt zelfs voor steden die heden ten dage in Palestijns gebied liggen zoals Hebron.
 
De rest van Pauls verhaal is slechts een poging de afschuwelijke en antisemitische uitspraken van Gretta Duisenberg te ontkennen en hij verdenkt het AD bovendien van boze opzet. Dat mag hij natuurlijk, maar erg slim zit het niet in elkaar.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten