zaterdag 13 februari 2010

Diverse Palestijnse aanslagen verijdeld door Israel

 
De afgelopen dagen zijn diverse Palestijnse aanslagen door Israel verijdeld, en eentje ook niet, want woensdag werd een Israelische soldaat doodgestoken door een politieman van de Palestijnse Autoriteit. Ook werd van de week bekend dat Israel in december een poging tot kidnapping van een soldaat heeft verijdeld, en 2 bommen in beslag heeft genomen. Palestijnse groeperingen blijven het proberen en het is aan Israelische alertheid en veligheidsmaatregelen te danken dat het niet vaker misgaat. Israned heeft de (pogingen tot) aanslagen van de afgelopen week op een rijtje gezet.
 
RP
--------------
 
Diverse aanslagen verijdeld
http://www.israned.com/2010/02/diverse-aanslagen-verijdeld.html
 
 
Even de aanslagen niet bijgehouden; gelijk achterop geraakt.
 
Woensdag stak de Palestijnse politieman Mahmoud al-Khatib op de Westbank de Druzische IDF-soldaat Ihab Khatib (28) dood.
 
Donderdag viel de IAF een terreurcel aan die een aanval voorbereidde bij de Karmi grensovergang (voor humanitaire hulp). Bij de aanval werd Fares Ahmed Jaber, een "Global Jihad operative" gedood.
 
Diezelfde dag maakte de Shin Bet bekend dat het in december een 43-jarige Gazaan  had gearresteerd, een vooraanstaand Hamaslid die via een tunnel Egypte was binnen gegaan en van daaruit Israel probeerde binnen te dringen met $15.000 plus een wapen met geluiddemper op zak. Zijn plan was om een Israelische soldaat te kidnappen, te vermoorden en dan te onderhandelen over zijn lijk. Op 31 december werd een medeplichtige van hem gearresteerd met twee bommen van 31 kilo elk. Hij zou die in dichtbevolkte gebieden in Israel willen plaatsen en was ook betrokken bij het plan om een soldaat te kidnappen.
 
Vrijdag openden IDF-soldaten met mortieren en geweren het vuur op vier Palestijnen die explosieven aan het leggen waren bij de grens met Gaza. Twee werden gedood, twee anderen ontvluchtten volgens Palestijnse bronnen.
 
Later die dag verhinderde de IDF een nieuwe poging een soldaat neer te steken in Hebron, tijdens een stenengooi-incident. Collega's schoten op de Palestijn toen hij een soldaat probeerde neer te steken; de aanvaller overleed later aan een buikwond.
 
Vrijdagavond landde er een qassamraket uit Gaza in de Negev, die niemand verwondde.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten