zaterdag 3 januari 2009

Demonstratie tegen Israëlisch optreden in Gaza

 
Dit soort demonstraties en protesten spelen Hamas in de kaart, dat zich immers graag als slachtoffer en de underdog presenteert, en op een staakt-het-vuren hoopt zonder er om te moeten bedelen en extra concessies te moeten doen, zodat het als morele overwinnaar uit de strijd komt en zijn populariteit toeneemt. In tegenstelling tot wat veelal beweerd wordt, is Hamas' populariteit de afgelopen jaren afgenomen en staat Fatah ruimschoots voor op Hamas in iedere peiling. Met vrede hebben dergelijke protesten dan ook niet veel te maken.
 
RP
---------

Demonstratie tegen Israëlisch optreden in Gaza

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1935348.ece/Demonstratie_tegen_Israelisch_optreden_in_Gaza.html

 

(Novum) - In Den Haag is woensdagmiddag gedemonstreerd tegen de Israëlische bombardementen in de Gazastrook. Volgens de organisatie waren er tweeduizend mensen aanwezig.

De demonstratie werd georganiseerd door verschillende maatschappelijke en studentenorganisaties. Volgens de initiatiefnemers maakt Israël zich schuldig aan oorlogsmisdaden en schending van de mensenrechten, en doen Nederland en Europa te weinig om Israël tot de orde te roepen.

De demonstratie begon om 14.00 uur op het Plein voor de Tweede Kamer, waarna de demonstranten langs de Amerikaanse en Israëlische ambassades liepen. Om 16.00 uur was hij afgelopen.

Zaterdag werd er op de Dam in Amsterdam ook gedemonstreerd tegen de Israëlische aanvallen, die een reactie zijn op raketbeschietingen door de radicale Hamas-beweging. Komende week staan nog twee demonstraties in Amsterdam en Rotterdam gepland.

Bij de luchtaanvallen van Israël op de Gazastrook vielen tot nu toe 374 doden. De meesten waren veiligheidstroepen van Hamas, maar er vielen ook 64 burgerdoden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten