maandag 8 februari 2010

Kinderuurtje met Hamas (The Daily Show)


Israned wijst erop dat de misselijke Hamas propaganda voor kinderen wel de aandacht trekt van Amerikaanse media. In de Daily Show laat men fragmenten zien uit een nieuwe tekenfilmserie van Hamas waarin Joden als wreed en bloeddorstig worden neergezet. Waarom worden zulke zaken hier toch zo hardnekkig genegeerd??
 
RP
--------------

Kinderuurtje met Hamas

Het verschil tussen de brave, met piepjes gefatsoeneerde Amerikaanse kindertelevisie en wat de kindertjes in de Gazastrook voorgeschoteld krijgen wordt pijnlijk duidelijk in dit filmpje van John Stewart in de (Amerikaanse) 'Daily Show'. Even doorbijten in de eerste infantiele minuten. En let vooral niet op de kinderachtige uitsmijter: de onderstaande tekenfilmpjes worden serieus uitgezonden voor Gazaanse kinderen en zijn gemaakt in het hier en nu. Filmpje!

 

Met dank aan de bloggers bij JTA. Het volledige filmpje, te zien bij Memri is nog wat grimmiger: het laat zien hoe de security forces van de Palestijnse Autoriteit op de Westbank het vuile werk opknappen voor 'de bezetting'. (De regering op de Westbank is in handen van Fatah, de grote concurrent van Hamas.) Een prachtig staaltje van toenadering en verzoening tussen deze partijen, ahem. Al Aqsa TV zond het uit op 1 januari 2010.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten