woensdag 21 mei 2014

Geen hoor en wederhoor in berichtgeving dood Palestijnse tieners

 
De Palestijnse afdeling van Defence for Children International heeft recent indringende beelden naar buiten gebracht, waarop is te zien hoe twee Palestijnse jongens worden gedood. De tieners zouden vorige week donderdag onrechtmatig neergeschoten zijn door Israëlische veiligheidsdiensten.
 
In Trouw, de VK en het Parool werd een ANP bericht hierover gepubliceerd waarin alleen de visie van Rifat Kassis, woordvoerder van Defence for Children International, aan de orde kwam. Ook de Telegraaf besteedde aandacht aan deze zaak. Het principe van hoor en wederhoor werd in de berichtgeving niet toegepast. De verklaring van het Israëlische leger, dat er niet met scherp is geschoten werd daarom niet genoemd. In een bericht in Die Welt wordt namelijk gemeld dat een Israëlische legerwoordvoerder ontkent dat er tijdens het incident met scherp was geschoten en bovendien dat de beelden gemanipuleerd zouden zijn.
Hoewel de ware toedracht van dit alles nog lang niet is vastgesteld blijkt uit de manier van berichtgeving al bij voorbaat weer, dat het voordeel van de twijfel ook dit keer aan de Palestijnen wordt gegeven. Het is te hopen dat deze kwestie niet zal uitdraaien op een tweede Al Dura affaire.

T. Tj.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten