zondag 9 december 2012

Hamasleider komt uit raket tijdens viering 25-jarig bestaan Hamas

 
Hamas bestaat 25 jaar en dat is een feestje waard. Men pakt dit jaar nog groter uit dan voorgaande jaren, maar heeft dan ook meer te vieren dan anders, want men heeft de zionistische vijand een flinke slag toegebracht en een vernederend staakt het vuren afgedwongen. Na 140 Palestijnse en 6 Israelische doden boog het zionistische regime en aanvaardde de zeer vernederende voorwaarden van Hamas. Vanuit hun kaportgeschoten huizen vertellen Palestijnse moeders op TV dat Israel geen vrede verstaat en men daarom door zal gaan met de jihad voor de bevrijding van geheel 'Palestina'.
Aan het begin van de viering in de Gazastrook van de 25ste verjaardag van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas is politiek leider Khaled Meshaal uit een model van een raket opgedoken.
De NOS had het gisteravond over de 'Palestijnse verzetsbeweging Hamas'. Ik begrijp niet helemaal waarom men bij een organisatie die gericht burgers van een soeverein land wil doden en volgens hun handvest zelfs uitroeien, van 'verzet'spreekt, maar goed, we kennen de NOS. Dat ook de Volkskrant hieraan mee doet valt me tegen.
 
RP
----------
 
Hamasleider komt uit raket tijdens viering 25-jarig bestaan Hamas
Bewerkt door: redactie − 08/12/12, 14:49 − bron: AP/ANP

UPDATE Aan het begin van de viering in de Gazastrook van de 25ste verjaardag van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas is politiek leider Khaled Meshaal uit een model van een raket opgedoken. Hij werd bejubeld door tienduizenden mensen die kennelijk niet in de gaten hadden gehad dat de 6 meter hoge modelraket een deur bevatte.

Een andere 'raketganger' die door de deur naar buiten kwam was Ismail Haniyeh. Hij is regeringsleider in de vrijwel belegerde en berooide Gazastrook die sinds 2007 in handen van Hamas is.
De viering moet mogelijk ook een verzoening met de seculiere oude garde van de Palestijnse politiek, de beweging Fatah, inluiden. Fatah weigerde in 2006 gevolg te geven aan de verkiezingsoverwinning van Hamas. Fatah heeft leden naar de verjaardag van deze Palestijnse versie van de Moslim Broederschap gestuurd.
Bevrijden
In zijn toespraak bezwoor Meshaal nog eens dat hij Israël nooit zal erkennen. Hij beloofde dat hij Palestina 'centimeter voor centimeter zal bevrijden'. Hij eiste het hele grondgebied van de Joodse staat op voor de Palestijnen.
Twee weken geleden kwam er met een wapenstilstand een einde aan gevechten tussen Hamas en Israël. Hamas ziet zichzelf als winnaar van het conflict, omdat Israël instemde met een staakt-het-vuren en niet, zoals Israël had gedreigd, een grondoffensief in Gaza inzette.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten