maandag 7 juni 2010

Het radicale ontvangstcomité voor 'vredesactivist' Amin Abou Rashed

 
De banden van de pro-Palestina beweging met (islamitische) extremisten worden steeds duidelijker, maar de mainstream media negeren dit grotendeels, omdat het niet in hun plaatje past. Geen gematigde vredesactivisten die tegen de bezetting maar ook tegen Palestijnse extremisten zijn, maar mensen uit de Moslim Broederschap, de AEL, de Poldermoskee in Amsterdam en de Internationale Socialisten behoren tot de vrienden en achterban van Anne de Jong en Amin Abou Rashed. Deze mensen praten geweld tegen burgers in Israel goed, ontkennen Israels bestaansrecht en steunen onvoorwaardelijk de Palestijnse strijd. Sommigen hebben zich openlijk solidair verklaard met Hezbollah tijdens de Libanonoorlog van 2006. Dit zijn geen vredesactivisten maar extremisten die willen dat Hamas vrijelijk wapens kan importeren uit Iran, iets wat onmogelijk is door de Israelische blokkade van de Gazastrook.
 
RP
--------------
 
Het radicale ontvangstcomité voor 'vredesactivist' Amin Abou Rashed 

Door Carel Brendel

De twee Nederlandse 'vredesactivisten' Anne de Jong en Amin Abou Rashed arriveerden donderdag op Schiphol. RTL Nieuws en het NOS Journaalmaakten korte reportages van hun aankomst.

Een ontvangstcomité van familie en vrienden stond in de aankomsthal klaar om het tweetal te verwelkomen. In beide tv-reportages paradeerde de salafistische sjeik Fawaz Jneid als een soort wethouder Hekking door het beeld. De radicale imam uit Den Haag week nauwelijks van de zijde van Amin Abou Rashed, maar de kijkers kregen niet te horen om wie het ging. Volkskrant en AD meldden als enige dagbladen de aanwezigheid van Fawaz zonder daar verder vragen over te stellen. Zelfs een item bij Geen Stijl over 'haatbaard Fawaz' en 'Abou Eenarm' wist de media nauwelijks te prikkelen.

Ook Mohammed Cheppih was aanwezig op Schiphol. Hij is in beeld in de RTL-reportage, gekleed in een wit overhemd en met een zonnebril op zijn hoofd. Cheppih is oprichter van de helemaal niet vooruitstrevende Poldermoskee in Amsterdam. Opvallend was dat hij op 29 mei in het Amsterdamse Hotel Mövenpick fungeerde als moderator van een conferentie van de FION, de Nederlandse onderafdeling van de Europese Moslimbroederschap. Daar was Salah Soltan, verkondiger van antisemitische bloedsprookjes op de tv-zender van Hamas, een van de islamgeleerde sprekers.

Rashed geldt als een belangrijke figuur in het Nederlandse netwerk van de Moslimbroeders. Hij was betrokken bij de Al Aqsa Stichting, waarvan de tegoeden werden bevroren op advies van de AIVD, omdat de ingezamelde hulpgelden zouden zijn bestemd voor de familie van zelfmoordterroristen. Sindsdien leidt de Al Aqsa Stichting een sluimerend bestaan. Rashed vormde samen met Cheppih het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Samenwerking (PPMS). Andere Al Aqsa-leden gingen onder leiding van Ali Sonlu verder met de Stichting Jeruzalem, die tegenwoordig onder de naam Kudüs Vakfi een kantoorruimte huurt in de Poldermoskee. Deze stichting is volgens Amerikaansde bronnen nauw betrokken bij de organisatie van de Gazavloot.

De media hadden al met al weinig belangstelling voor de radicale entourage van Aan Rashed en zijn ontvangstcomité. Hetzelfde geldt voor 'vredesactiviste' Anne de Jong. Op de persconferentie van het tweetal waren vrijdag 50 Nederlanders aanwezig, van wie de helft was aangesloten bij de Internationale Socialisten. Het facebook van 'AnneFromAmsterdam' bevat vrienden als Bart Griffioen en Miriyam Aouragh, vooraanstaande trotskisten die zich solidair hebben verklaard met terreurbewegingen als Hamas en Hezbollah.

Willen de media niet graven of kunnen ze niet graven?

Geplaatst op 6 juni 2010 / www.hetverraadvanlinks.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten