woensdag 9 juni 2010

Likoed.NL in de volkskrant: "De Arabische lobby is krachtig"


Gelukkig is er in de Volkskrant af en toe ruimte voor een ander geluid, al blijft het mager in vergelijking met de totale berichtgeving die bijna voortdurend een kritische en bevooroordeelde ondertoon heeft naar Israel toe, en waarin maar weinig aandacht wordt besteed aan zaken die in Israels voordeel spreken. De feiten van Israels kant verschijnen, in tegenstelling tot die van Israels vijanden, bijna uitsluitend op de opiniepagina, zodat het lijkt alsof het slechts om een gekleurde opinie gaat. Maar een aantal zaken die hieronder worden vermeld zouden, mits in een iets andere toon opgeschreven, eigenlijk thuishoren op de buitenlandpagina, waar ook Anne de Jong bijvoorbeeld aan het woord kwam en zogenaamde deskundigen die hun interpretatie van het gebeurde gaven. Het wordt overigens hoog tijd dat de Volkskrant columnist Thomas von der Dunk eens vervangt door iemand die niet lijdt aan een (anti-)Israel complex.
 
RP
-----------
 
 
De Arabische lobby is krachtig
Zij gebruikt een nieuwe tactiek nu is ingezien dat de vernietiging van Israël onhaalbaar is
Tom Struick van Bemmelen, 09-06-2010 12:43
De Volkskrant - opinie
 
 
Inmiddels is voor wie alle informatie tot zich heeft genomen overduidelijk dat het 'hulpkonvooi' een bewuste Turkse provocatie was. De islamitische regering van Turkije heeft een externe vijand nodig om binnenlands sterker te staan tegenover de meer gematigde en seculiere partijen.

De Israëlische soldaten hadden in eerste instantie instructies om geen geweld te gebruiken. Dat leidde ertoe dat ze in elkaar werden geslagen met metalen staven en werden gestoken met messen, zoals uit de vele videobeelden en de fotorapportage in de Volkskrant blijkt.

Geweld

Waarom was er zo veel geweld? Dat kwam van de circa vijftig Turkse radicaal-islamitische fanatici van de IHH die aan boord waren. De woordvoerder van de IHH, de organisatie achter het transport, gelieerd aan Al-Qaida, heeft verklaard dat het doel van de tocht was Gaza bereiken of sterven. Over dat laatste: 'Zij zijn allen gestorven met een lach op hun gezicht.'

De leden van IHH zongen vooraf aan boord liederen over hoe ze de Joden gingen uitroeien - gefilmd door Al-Jazeera. Als dat niet zou lukken snakten ze er naar om te sterven als martelaar voor Allah, zoals familie van drie van hen heeft verteld aan Turkse en Palestijnse kranten. Een familielid vertelde zelfs dat een van hen jarenlang tot Allah had gebeden om als martelaar te mogen sterven. Dat is negen van hen dus gelukt.

Gaza
Het was derhalve geen humanitaire missie maar een bewuste politieke actie, zoals Palestina-symphatisant SP-kamerlid van Bommel ook heeft toegegeven. Het doel was de zeeblokkade van Gaza politiek te ondermijnen. Die is echter van levensbelang voor Israel om wapensmokkel te voorkomen.

Eerder werden wapenboten uit Iran aan Hamas al onderschept. Hamas, dat weigert de vredesakkoorden na te komen en dat in het partijprogramma de vernietiging van Israël en het uitroeien van de Joden heeft staan. Waarom zou Israël dan Hamas zich laten bewapenen, dat kan toch alleen maar tot een nieuwe oorlog leiden?

Want humanitaire goederen als voedsel en medicijnen laat Israël onbeperkt door, na controle op land. Er heerst dus zeker geen groot gebrek zoals de Palestijnse propaganda wel beweert. Iedereen kan de foto's op internet zien van overvolle winkels en markten. Ook verder is de levensstandaard in Gaza relatief hoog, want er is geen gebied ter wereld dat zo veel buitenlandse hulp krijgt. Alle schoolkinderen krijgen een laptop van de VN.

Ruim 80 procent beschikt over een mobiele telefoon. De medische zorg is goed, bovendien gaan ruim 10.000 inwoners per jaar naar Israël voor specialistische medische behandeling. Ondanks het geweld is daardoor de levensverwachting er heel hoog voor een derde wereld gebied, bijna 74 jaar. Dat is zelfs beter dan in sommige landen van de EU, bijvoorbeeld Bulgarije of Estland. Het argument van een humanitaire crisis die over zee bestreden moet worden is dus quatsch.

Terugslaan wordt veroordeeld

Het blijkt echter dat het pro-Israel geluid steeds slechter door komt.

Altijd als Israel terug slaat tegen Arabisch geweld vliegen de veroordelingen meteen in het rond. Of dat nu de reactie is op de grensaanvallen en raketbeschietingen vanuit Libanon en Gaza of nu weer het Turkse schip, de Israelische reactie wordt veroordeeld. Over de voorafgaande Arabische provocatie wordt heen gestapt.

Het is de nieuwe tactiek van de Arabisch-islamitische lobby, nu men heeft ingezien dat de militaire optie - de vernietiging van Israel - onhaalbaar is. Dus worden Israël's gerechtvaardige verdedigingsacties stelselmatig verdacht gemaakt.

En vergis u niet in de kracht van de Arabisch-islamitische lobby. Denkt u bijvoorbeeld aan het feit dat Israël vaker veroordeeld is door de Mensenrechtenraad van de VN dan alle andere 191 lidstaten samen. Bijvoorbeeld Soedan, Iran of Noord-Korea, staten waar de mensenrechten op een weerzinwekkende wijze worden geschonden - met duizenden tot zelfs miljoenen doden tot gevolg - zijn niet of een enkele keer veroordeeld.
 

Met 1 miljard moslims wereldwijd, een groot aantal Arabische en islamitische lidstaten in de VN en de royale beschikking over oliedollars is dat een machtsfactor waarbij de vaak genoemde Joodse lobby een kleuter is. Ook in de zaak van het 'hulpkonvooi' werd Israel weer veroordeeld nog voor het onderzoek heeft plaats gevonden.

Thomas von der Dunk

Helaas doet Volkskrant columnist Thomas von der Dunk mee aan die bij voorbaat verdachtmaking van Israel en haar sympathisanten. In zijn internet column schrijft hij het volgende over ons:
'Er is langzaamaan voldoende reden om naast Hezbollah ook Likoed Nederland vanwege het stelselmatig goedpraten van staatsterrorisme op de lijst van terroristische organisaties te plaatsen.'

Oftewel wie in de Nederlandse democratie als mening heeft dat Israël zichzelf mag verdedigen tegen islamitisch extremisme en geweld wordt op een lijn gesteld met Hezbollah.
Likoed is een liberaal-democratische partij, een internationaal erkende zusterpartij van de VVD en D66.

Hezbollah
En wat is Hezbollah ook al weer?
 - de uitvinder van de islamitische zelfmoordaanslag;
 - een terreurorganisatie die doelbewust massaal geweld tegen burgers gebruikt, denk bijvoorbeeld aan de 85 Israëlische doden [Joden en Arabieren] door raketbeschietingen in 2006;
 - een fervent antisemitische organisatie die openlijk oproept tot genocide, namelijk om alle Joden wereldwijd te vermoorden.
Schriftelijk een pro-Israëlisch geluid in Nederland laten horen is volgens Von der Dunk dus net zo erg.

Daaruit blijkt dat Von der Dunk helemaal niets begrijpt van het wezen van de democratie en de daarbij horende basisprincipes van vrijheid van meningsuiting. Want een organisatie die Von der Dunk onwelgevallig is, moet monddood gemaakt worden.

Eerder - in zijn internet column van 11 april j.l. - schreef von der Dunk al dat het de vraag was of het Westen zijn vrijheidsidealen wel moet willen exporteren. Nu wil hij blijkbaar onze kostbare vrijheden ook in Nederland afschaffen. Als het om het onderuit halen van Israël gaat is hem blijkbaar niets te dol.

Tom Struick van Bemmelen is voorzitter Likoed Nederland.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten