woensdag 9 juni 2010

Ook Iran zoekt confrontatie met Israël; schepen naar Gaza


Dat het Iran niet om humanitaire hulp gaat voor de arme Gazanen maar om het zekerstellen en versterken van het islamitische Hamas regime aldaar, moge duidelijk zijn, al stellen velen Hamas nog steeds voor als een legitieme verzetsbeweging en politieke partij, die stomtoevallig ook islamitisch is en een ietwat radikaal handvest heeft.
 
De Jerusalem Post meldde een paar dagen geleden:
 
Iran leader: Revolutionary Guard will help new flotilla
By JPOST.COM STAFF
06/06/2010
 
Iran would be willing to send its Revolutionary Guard members to accompany further aid ships to Gaza, Iranian supreme leader Ayatollah Ali Khamenei said on Sunday in an interview cited by Reuters.
"The naval wing of the Revolutionary Guard is ready to assist the peace flotilla to Gaza with all its effort and capabilities," Khamenei's Revolutionary Guard spokesman Ali Shirazai stated.

 
De Revolutionaire Garde beheert o.a. Irans nucleaire en militaire programma en stuurt de geheime dienst aan en de paramilitaire Basij (dat zijn die lui op brommers die vorig jaar menige vreedzame demonstrant in Teheran in elkaar sloegen en vermoorden). Dat even ter herinnering.
 
RP
--------------

Ook Iran zoekt confrontatie met Israël; schepen naar Gaza

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/267573/Ook-Iran-zoekt-confrontatie-met-Israel-schepen-naar-Gaza.htm

maandag 7 juni 2010 12:10

Nadat een 'hulpkonvooi' een week geleden de confrontatie zocht met de Israëlische marine, doet het islamitische regime Iran nu ook een duit in het zakje. De Iraanse organisatie Rode Halve Maan zegt schepen te sturen naar Gaza.

Turkije beschuldigt Israël
In Turkse media en politiek wordt gespeculeerd over een verband tussen de Israëlische aanval op hulpboten voor Gaza en een aanslag van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Turkse veiligheidsdiensten gaan onderzoeken of Israël banden onderhoudt met de PKK.

Dat meldt het staatspersbureau IRNA maandag. De twee boten vertrekken eind deze week.

Voedsel
Een van de schepen zal goederen vervoeren als voedsel en medicijnen, laat Abdolrauf Adibzadeh van de Rode Halve Maan aan het persbureau weten. Op het andere schip zullen hulpverleners voor Gaza zitten.

Eind 2009 stuurde de Halve Rode Maan ook al een schip met hulp naar Gaza, maar die werd door de Israëlische marine tegengehouden.

Geweld
Vorige week kwam het tot een gewelddadige confrontatie tussen een internationaal 'hulpkonvooi' en de Israëlische marine. Na herhaalde waarschuwingen van Israëlische zijde, besloot Israël de schepen te enteren.

Daar werden de soldaten door opvarenden belaagd met stokken en stoelen, waarop het leger besloot geweld te gebruiken. Bij de actie kwamen negen mensen om het leven.

Martelaar
Later bleek dat de activisten doelbewust de confrontatie zochten met Israël. Verschillende opvarenden wilden sterven als martelaar. Zo zei een islamitische vrouw tegen een journalist aan boord: 'We zien twee prachtige uitkomsten tegemoet: óf we bereiken Gaza, óf we sterven als martelaar.'

Tevens werden er aan boord antisemitische liederen gezongen, waarin de intifada's tegen Israël worden verheerlijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten