donderdag 23 december 2010

Enquete: Vrijheid van meningsuiting neemt af in Westbank en Gaza


Vreemd dat je de usual suspects hierover nooit hoort. Mensen die het altijd voor de Palestijnen opnemen wanneer het hun conflict met Israel betreft, zou dit ook na aan het hart moeten liggen. Het gevaar dat Palestijnen lopen die kritiek uiten op de regering is reëel en zorgwekkend. Er is sprake van rechteloosheid en willekeur, en dit schijnt de laatste jaren erg te zijn toegenomen, zowel in de Gazastrook, waar het 'pragmatisch geworden Hamas' de verkiezingen op 'democratische wijze' won (we vergeten de coup in juni 2007 voor het gemak even), als op de Westoever, waar het 'gematigde en seculiere Fatah' aan de macht is. Het wordt hoog tijd dat deze mensen uit de droom worden geholpen en er aandacht komt voor de vele en grote problemen in de Palestijnse maatschappij. Problemen die niet als sneeuw voor de zon smelten als er geen bezetting meer is, zoals moge blijken uit de Israëlische terugtrekking uit Gaza.
 
RP
---------
 

Poll: Level of Freedom Deteriorating in Both West Bank and Gaza

http://blog.dailyalert.org/2010/12/21/poll-level-of-freedom-deteriorating-in-both-west-bank-and-gaza/

A poll conducted by the Palestinian Center for Policy and Survey Research on Dec. 16-18 found: Only 27% say people in the West Bank can criticize the Palestinian Authority without fear, down from 56% in 2007. Only 19% say people in Gaza can criticize the Hamas government without fear, down from 52% in 2007.   

The percentage of Gazans who say they seek emigration to other countries rose from 37% three months ago to 45% today, while in the West Bank, the percentage remained unchanged at 24%.

(Palestinian Center for Policy and Survey Research)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten