donderdag 12 januari 2012

Palestijnse tv wijt alle kwaad op de wereld aan Joden

 

Dit liegt er niet om, en roept (wederom) de vraag op of en hoe Israel met het huidige Palestijnse leiderschap op de Westoever (over Hamas hebben we het maar even niet) ooit tot een vredesverdrag kan komen. Dit soort dingen worden met enige regelmaat uitgezonden, voeg daarbij de schoolboeken die heel Israel als bezet Palestina voorstellen en allerlei ‘incidenten’ zoals laatst dat Palestijnse tienerblad dat een verhaal publiceerde waarin Hitler als held werd voorgesteld. En dan is er nog de verheerlijking van geweld en terroristen, zoals Dalal Mughrabi waar van alles naar wordt vernoemd, en het feit dat Abbas vorig jaar nog nazi-collaborateur mufti Hai Amin Al-Husseini prees.

 

Om tot een vredesverdrag te komen hoef je niet van elkaar te houden, maar moet er wel enig vertrouwen zijn dat de ander zich ook aan zijn deel zal houden. De PA lijkt er alles aan te doen om de Palestijnen niet voor te bereiden op de pijnlijke concessies die nodig zijn, maar juist warm te laten lopen voor strijd en verzet, in welke vorm dan ook (aanslagen en ander geweld tegen Israelische burgers worden ook altijd alleen om pragmatische redenen veroordeeld; het zou de Palestijnse zaak schaden). Pas wanneer er een einde komt aan de ophitsing tegen Israel en het zwartmaken van de Joden, kan vrede een kans maken. Daarom moet dit, minstens evenzeer als de nederzettingen, een prioriteit worden voor het Westen en de VN in hun pogingen de vrede te bevorderen.

 

RP

----------

 

PA TV sermon: "Every evil in the world is caused by Jews"

http://elderofziyon.blogspot.com/2012/01/pa-tv-sermon-every-evil-in-world-is.html

 

From MEMRI:

 

Following are excerpts from a Friday sermon in Al-Bireh, the West Bank, which aired on Palestinian Authority TV on January 6, 2012.

Preacher: “Oh servants of Allah, every evil and catastrophe on the land of Palestine – moreover, in the whole world – is caused by the Jews.

“They generate civil strife with their clandestine handiwork, their despicable texts, their bitter hearts, and their abominable intentions.

“Allah said: ‘Whenever they kindle the fire of war, Allah extinguishes it, but they strive to do mischief on earth. Allah loves not those who do mischief.’ This is the history of the Jews.

“Many a covenant have they violated.

“Many a prophet have they slayed.”

I think Israel is way overdue for a peace treaty with these guys, don't you?

(This was run on the official PA TV - not Hamas, not a pirate channel, but the TV channel that reflects the opinions of the PLO.)

(h/t CHA)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten