zaterdag 3 april 2010

Shin Bet: Palestijnse aanslagen in maart sterk gestegen

 
Israned heeft de aanvallen van Palestijnen in maart even op een rijtje gezet. Het zijn er 125, waarvan 27 in Jeruzalem en 36 vanuit de Gazastrook. Palestina-sympathisanten opgelet: het overgrote merendeel van deze aanvallen haalde het journaal of de Nederlandse kranten niet, want die waren veel te druk met te berichten hoezeer de 'havik' Netanjahoe die arme Biden in zijn hemd had gezet, en hoe vreselijk de aankondiging misschien wellicht waarschijnlijk over een paar jaar 1600 woningen te bouwen in een Joodse wijk vlak bij de groene lijn, wel niet is, en hoe terecht de woede daarover.
 
RP
----------

Shin Bet: aanslagen in maart sterk gestegen

 
 
De Shin Bet meldt 125 Palestijnse terreuraanvallen in maart, tegen 53 in februari. Even een update voor de hele maand dus maar, want we hadden het een poosje niet goed bijgehouden. Hier de neerslag van de gestegen spanningen rond Jeruzalem en het stijgende aantal aanvallen en infiltratiepogingen aan de grens met Gaza, in cijfers.

Het aantal incidenten steeg in het hele land, maar vooral in Jeruzalem: 27 aanvallen in maart tegen 2 in februari. En bij Gaza, met 36 in maart tegen 13 in februari.

De incidenten varieren van stenengooierij (die wij niet eens meer melden) tot het afschieten van raketten.
In het gebied bij Gaza ging het om  25 raketten, 5 mortiergranaten, 5 beschietingen en 1 anti-tankraket. Er werden vanuit de Gazastrook 35 raketten afgeschoten op Israel en 6 mortiergranaten, tegen 5 raketten en 5 mortieren in februari.
Op de West Bank en in en rond Jeruzalem werden deze maand in totaal 89 aanvallen gemeld: 3 bommen, 5 beschietingen, 2 stenengooi-incidenten (de dagelijkse kleintjes blijkbaar niet meegeteld), en 79 gegooide brandbommen - meest molotovcocktails.

Door de aanvallen in maart werden drie mensen gedood, alledrie door aanvallen vanuit Gaza: de twee soldaten van laatst en de Thaise arbeider, die door een raket werd getroffen. Twee van de vier gewonden in maart, ook soldaten, vielen ook bij aanslagen uit Gaza. De andere twee waren een burger en een soldaat in Jeruzalem.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten