vrijdag 22 januari 2010

Fatwa voor Sari Nusseibeh wegens erkenning Joodse tempel Jeruzalem


Het Reformatorisch Dagblad meldt dat de erkenning van de historiciteit (wat een woord) van de beide Joodse tempels in Jeruzalem de gematigde Palestijn Sari Nusseibeh op een fatwah van islamitische geestelijken is komen te staan. Nusseibeh is eerder al bedreigd omdat hij bereid was  - onder voorwaarden - het zogenaamde 'recht op terugkeer' van de Palestijnse vluchtelingen op te geven. Hij meent terecht dat een tweestatenoplossing ook concessies van Palestijnse kant vergt. Hij is overigens zeker geen zionistenvriendje, en zijn boek 'once upon a country' is vanuit Palestijns, niet Israelisch perspectief geschreven. Hij is wel iemand die kritiek op de eigen kant niet schuwt, en daar houden veel Palestijnen niet zo van.
 
RP
---------------
 

Fatwa tegen erkenning Joodse tempel

20-01-2010 11:17 | Kerkredactie
JERUZALEM – De Palestijnse hoogleraar Sari Nusseibeh heeft een officiële vervloeking van islamitische geestelijken gekregen omdat hij de historiciteit van de twee Joodse tempels erkent.

Dat meldt het maandblad Israel Today. Nusseibeh erkende eind vorig jaar in een artikel in voorzichtige bewoordingen de historiciteit van de eerste en tweede Joodse tempel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten