zondag 6 september 2009

CIDI rapport: antisemitisme neemt fors toe

 
Wat vreemd is is dat destijds nauwelijks over deze incidenten werd bericht. De twee mishandelingen die hieronder staan beschreven lees ik voor het eerst. Waarom besteden de media hier niet meer aandacht aan? De ernst van de situatie kan pas doordringen als mensen op de hoogte zijn van wat er gaande is. Hopelijk brengt dit rapport daar verandering in, hoewel eerdere CIDI rapporten meestal ook doodleuk werden genegeerd.
 
RP
 
 
---------

De Telegraaf
Militaire operaties van Israël roepen meer geweld op
Antisemitisme neemt fors toe
door Charles Sanders
 
DEN HAAG, vrijdag 4 september 2009
 
       Joden worden steeds vaker gediscrimineerd, bedreigd en aangevallen.
 
        Uit onderzoek van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) blijkt dat er in een maand tijd 98 ernstige incidenten waren. Over heel 2009 wordt met een verdubbeling of zelfs verdrievoudiging van uitingen van antisemitisme gerekend ten opzichte van 2008, toen er 108 meldingen waren.
 
       Volgens Elise Friedmann van het CIDI gaan mensen vooral op grote schaal over tot anti-joodse acties als Israël militaire operaties uitvoert, zoals in januari in Gaza. „Publiciteit daarover leidt tot veel verbaal en ook fysiek geweld", zegt de onderzoekster. „Autochtone Nederlanders doen dat op allerlei internetforums en in e-mails, allochtonen slaan hun slag op straat."
 
        Zo werd in Amsterdam een 16-jarig meisje door drie Marokkanen vastgepakt en „geidentificeerd als Jood door haar ketting met davidster". Vervolgens werd ze uitgescholden en geschopt. Het buitensporige geweld ging door toen het kind gewond op de grond lag. Een Joodse man, ook in Amsterdam, werd door Marokkanen op de fiets achtervolgd en voor 'kankerjood' uitgemaakt. Uiteindelijk werd hij ingesloten en in zijn buik getrapt. Toen een meisje met hoofddoek hem te hulp schoot, kreeg ook zij klappen.
       
Holocaust
 
        Elise Friedmann: „Uiterst zorgelijk, vooral omdat dit slechts het topje van de ijsberg is. Veel mensen doen geen aangifte, omdat ze vinden dat politie en justitie niet of niet adequaat optreden. Naast de schokkende cijfers zijn er nog duizenden haatzaaiende folders verspreid en e-mails verstuurd. De Holocaust wordt ontkend en uitspraken als 'Hitler had zijn werk af moeten maken, alle Joden dood', lijken op internet gemeengoed geworden."
 
       Een Joodse man die op het forum van Gretta Duisenbergs 'Stop de Bezetting' tegengas aan de eenzijdige berichtgeving gaf, werd per email bedreigd: 'Ik sla je gezin in elkaar en ik drink je bloed op, fucking Jood..'
 
        Volgens het CIDI-onderzoek tiert ook op scholen antisemitisme welig. In Amsterdam Slotervaart moesten recent de lessen worden stilgelegd toen leerlingen anti-joodse leuzen scandeerden. In Rotterdam gebeurde hetzelfde nadat scholieren „Hamas, Joden aan het gas" en „Joden zijn moordenaars, we zien het op al-Jazeera", schreeuwden.
      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten