donderdag 1 april 2010

Bibi: En van voor naar achter, van links naar rechts...

 
Onze nieuwe huiscolumnist Simon Soesan is niet zo te spreken over premier Netanjahoe, die niet helemaal zo standvastig is als de Nederlandse kranten doen voorkomen.....
 
Wouter
_______________
 
 
Bibi: En van voor naar achter, van links naar rechts...
Simon Soesan, 29 maart 2010

Toen jaren geleden Ariel Sharon premier van Israel werd, waren velen verbaasd hoe hij, op vele onderwerpen, in een paar maanden tijd van mening veranderde. Toen hem gevraagd werd waarom, zei de slimme Sharon: "Dingen die je van hier ziet, zie je niet van waar jullie zitten.", bedoelende  dat hij dingen anders zag nu hij premier was en meer informatie had over verscheidene onderwerpen.

Onze huidige premier is iets anders. Al tijdens zijn eerste ronde als premier, meer dan 10 jaar terug, werd al van hem gezegd dat zijn mening gelijk was aan de mening van degene die hij het laatst had gesproken. Want onze Bibi is gemakkelijk van gedachten te veranderen. Hij was nog maar net premier in 2009 toen hij besloot BTW op de groenten van de markt te gooien. Dat deelde hij 's morgens met een serieus gezicht mede, maar na vele protesten deelde hij diezelfde dag tegen de avond mede dat hij er nog even over wilde praten.

Sowieso, onze premier is niet onze verkozen premier: dat was Zippy Livni, de leider van Kadima. Echter, Bibi begon direct te schreeuwen dat de resultaten van de verkiezingen het "rechtse blok" een meerderheid gaven en dat Zippy Livni, hoewel  ze de verkiezingen had gewonnen, nooit een coalitie kon vormen. President Peres, onder zware druk van interessanten die graag in de regering wilden zijn, droeg het vormen van de coalitie aan Bibi op, die, schreeuwend dat het rechtse blok het grootste blok was, de arbeiderspartij nodig had om een regering te vormen...

Onze Bibi, om zeker te zijn dat hij het een tijdje kon uithouden, benoemde een totaal van 48 man tot ministers en onderministers. Van de 120 leden van ons parlement zijn er nu 73 verbonden aan de regering. Dat zijn dan voornamelijk extreem rechtse gekken, die dromen van een Groot Israel, en ook nog heel wat vrome Joodse rabbijnen, waarvan er 1 zelfs onderminister van gezondheid werd. Daar we geen minister van volksgezondheid hebben is de onderminister de baas. Die wil wel minister zijn, maar een minister zweert op de Bijbel en dat weigert de vrome man... Onlangs werd het bouwen van een ondergronds ziekenhuis in Ashkelon vertraagd omdat het de onderminister gelukt was iedereen te overtuigen dat de polikliniek op een oud kerkhof gebouwd zou worden en men de rust der doden niet mag storen. Volgens hem. Dus werd er nog 150 miljoen bij geschraapt door Bibi, die zijn coalitie –  hoe gek dan ook – niet kwijt wil.

>> Lees verder. <<

Geen opmerkingen:

Een reactie posten