vrijdag 28 november 2014

Palestijnse televisie: 'alle Joden moeten oprotten uit Jeruzalem'

 

We worden bepaald niet vrolijk van dergelijke berichten, maar nemen ze hier op omdat dit de olifant in de kamer is die veel politici, diplomaten en mediacommentatoren en redacteuren maar blijven negeren. Ja, je kunt van alles aanmerken op Joodse extremisten en op bepaalde besluiten van de Israelische regering, zoals nu weer die wet dat Israel een Joodse staat is, bouwplannen in nederzettingen (waarbij het overigens vaak bij aankondigingen blijft en er jaren later nog geen schop de grond in is gegaan) en andere zaken die vooral de rechtse coalitiepartners tevreden moeten stellen. Maar dat is allemaal bekend en wordt in tien- of honderdvoud door de internationale gemeenschap veroordeeld.

Daarentegen wordt de extreme opruiing in de Palestijnse (sociale) media doorgaans genegeerd, want tja, dat past nou eenmaal niet in het beeld van de gematigde Abbas die graag vrede wil en het onderdrukkende Israel dat pogingen daartoe steeds maar weer verijdelt. Niet alleen Hamas, maar ook Fatah en de PA zenden naar hun eigen volk continu een boodschap uit waarin geweld wordt gerechtvaardigd en soms zelfs verheerlijkt als onderdeel van de strijd voor onafhankelijkheid. Het gaat daarbij, zo blijkt steeds weer, niet alleen om de Westoever maar om heel Israel dat de Palestijnen zou toebehoren. Hieronder legt een geestelijke op PA TV uit dat in heel Jeruzalem geen Joden mogen komen en men daar in de toekomst voor zal zorgen.

 

We zullen Jeruzalem verdedigen, wij zullen er geen Joden toestaan.
Geen enkele Jood mag in Jeruzalem blijven. Daar kan geen sprake van zijn.

Ik zeg dit luid en duidelijk namens het gehele Palestijnse volk en van de gehele Arabische en islamitische natie.
Dit is ook wat onze leider, Mahmoud Abbas, tien minuten geleden zei.
Geen enkele Jood of Israëli zal in Jeruzalem mogen zijn.

 

Opvallend is dat dergelijke extreme en idiote uitspraken nooit ter discussie worden gesteld, nooit worden veroordeeld. Wanneer Abbas een aanslag met zichtbare tegenzin veroordeelt, levert dat een stroom aan woedende reacties op, maar wanneer Palestijnse leiders dit soort dingen zeggen blijft het stil. Dat is misschien nog wel het meest beangstigende.

 

RP

------------

 

Palestijnse televisie: alle Joden moeten oprotten uit Jeruzalem

 

Interview met de Palestijnse islamitische geestelijke Ya’qoeb Qarash, uitgezonden op de officiële Palestijnse televisie op 14 november 2014.

Voor wie nog de illusie had dat de Palestijnse Arabieren, hun leiders en hun islamitische geestelijken niets liever willen dan vreedzaam samen te leven met de Joden in Jeruzalem – is deze uitzending van de Palestijnse televisie zeer leerzaam.

 

De vertaling van de woorden van de Palestijnse islamitische geestelijke Ya’qoeb Qarash:

 

“Wij [moslims] hebben het Verdrag van Omar verwaarloosd. Een van de bepalingen van het Verdrag van Omar – en ik zeg dit aan de mensen in het binnen- en buitenland – toen [de Patriarch van Jeruzalem] Sophronius ons de sleutel gaf van Jeruzalem, liet hij ons zweren dat wij geen Joden in de stad zouden toestaan.

Dus zeggen wij tegen jullie – tegen het Westen, tegen Amerika, tegen Europa: de oprichters van de christelijke godsdienst lieten ons zweren om geen Joden in Jeruzalem toe te laten.
Dus hoe komen jullie erbij om hen binnen te laten? Waarom overtreden jullie het verdrag?
Hoe kan het dat jullie zeggen dat de Joden daar recht toe hebben?
Jullie hebben zelf 1400 jaar geleden die eis gesteld.
Jullie zeiden: wij accepteren uw bestuur over Jeruzalem, op voorwaarde dat er geen Jood wordt binnen gelaten. Dit Verdrag van Omar werd is in alle talen vertaald.

 

Dus wie wil nu die Joden toelaten in Palestina? Wie? Sommige christelijke zionisten? Ik spreek speciaal het Westen hierop aan: Houdt u aan uw verdrag!
We zullen Jeruzalem verdedigen, wij zullen er geen Joden toestaan.
Geen enkele Jood mag in Jeruzalem blijven. Daar kan geen sprake van zijn.

 

Ik zeg dit luid en duidelijk namens het gehele Palestijnse volk en van de gehele Arabische en islamitische natie.
Dit is ook wat onze leider, Mahmoud Abbas, tien minuten geleden zei.
Geen enkele Jood of Israëli zal in Jeruzalem mogen zijn.

 

Het christendom mag wel zijn rechten volledig blijven uitoefenen, net als in de afgelopen 14 eeuwen.

We vragen hen om ons te helpen om het Verdrag van Omar te handhaven, en alle Joden te verdrijven uit Jeruzalem.”

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten