woensdag 29 mei 2013

Hamas gevangenis vol vrouwen die buitenechtelijke sex hadden

 
Hamas gevangenis zit vol met vrouwen die buitenechtelijke sex hadden
 
In Gaza's enige vrouwengevangenis, gesitueerd in Gaza-stad, zitten tientallen gearresteerde vrouwen van de kustenclave gevangen onder zware beveiliging, ongeacht het misdrijf.

Voor veel mensen in Gaza is het zeldzaam om te horen dat vrouwen misdrijven plegen. Dit komt door de conservatieve aard van de Gazaanse maatschappij. Familie van veroordeelde vrouwen geven hun adressen niet prijs, zij liegen er zelfs over.

Het hoofd van de gevangenis, Jazya Abu Mousa, zei dat dit jaar de gevangenis het grootste aantal gevangenen bevat sinds zij hier kwam werken in 2007.
"Het aantal verandert van tijd tot tijd, omdat de meeste gevangenen niet veroordeeld zijn maar gedetineerd", zei Abu Mousa.

Delinquenten in de gevangenis zijn verdeeld over drie categorieën: dieven, mensen die veroordeeld zijn omdat zij samenwerken met de Israëlische bezetting en "morele" delinquenten, wat prostitutie behelsd en tevens sexuele relaties buiten het huwelijk. De laatste categorie bevat de meeste gevangenen.

Wees niet bang – ze worden gerehabiliteerd:
Het hoofd van de gevangenis zei dat zij trots is op de meeste gevangenen, omdat haar een bereidheid tot verandering opvalt. De gevangenis focust op het bijbrengen van religieuze bewustwording onder de gevangenen zodat zij niet recidiveren, zei Abu Mousa."Naast dat wij traditionele training geven zoals handwerk en borduurwerk, ligt de grootste focus op islamitische preken", zei Abu Mousa

Bron: Elder of Zion /Al Manar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten