donderdag 10 januari 2013

Abbas eert nazi-oorlogsmisdadiger en andere jodenmoordenaars

 

President Abbas zegt altijd tegen het Westen dat hij voor een tweestatenoplossing is en voor geweldloos verzet, maar het blijkt niet uit zijn daden. Zo eert en prijst hij geregeld de daders van de vreselijkste aanslagen tegen Israelische burgers. Wanneer hij werkelijk geweldloos verzet zou voorstaan, waarom worden zij dan steeds door de PA als voorbeelden neergezet, als helden afgeschilderd, helden waaraan de kinderen een voorbeeld moeten nemen? Waarom worden geen musici en poëten als voorbeelden neergezet, mensen die op een vreedzame wijze uiting gaven aan hun Palestijnse of Arabische identiteit, of zelfs mensen die zich inzetten voor samenwerking met Israel?

Ik ben al een tijdje geleden opgehouden met Abbas te geloven en te denken dat dit soort uitspraken nou eenmaal noodzakelijk is om te voorkomen dat hij de steun van de Palestijnen verliest. Dat mag zo zijn, als hij er zelf anders over zou denken, zou dat toch ergens uit moeten blijken? En zou hij toch een heel klein beetje zijn best mogen doen om de Palestijnen van de noodzaak tot samenwerken en een compromis te overtuigen?

Daarnaast waren er nog tienduizenden martelaren en helden. Hier moeten we denken aan de pioniers – de Grootmoefti van Palestina, Hajj Mohammed Amin Al-Husseini, evenals Ahmad Al-Shukeiri, de oprichter van de PLO, en Yahya Hamouda, het hoofd van het PLO Uitvoerend Orgaan. En laten wij niet vergeter de martelaar Izz al-Din al-Qassam, die ons leidde naar de opstand van 1936."

De mufti collaboreerde zoals bekend met de nazi's en heeft Hitler persoonlijk ontmoet. Hij voorkwam dat Joodse kinderen werden vrijgekocht en pleitte er bij de Geallieerden voor hun deuren voor de Joden gesloten te houden. Hij verspreidde via radiouitzendingen nazipropaganda tegen de Joden, en zou zelfs gaskamers in Palestina hebben voorgesteld. Dat is nog maar een kleine greep uit zijn ideeën en daden, maar lijkt me duidelijk genoeg. Waarom prijst Abbas hem? Kan iemand een andere reden geven dan dat hij het blijkbaar met hem eens is en hem als held ziet, en niet als iemand die juist door zijn extremisme niet alleen de Joden, maar ook de Palestijnen zelf veel schade heeft berokkend? 

 

RP

---------- 

 

Abbas eert nazi-oorlogsmisdadiger en andere jodenmoordenaars

·        Categorieën: CLIPS PALESTIJNSE TELEVISIE

Gedeelte van een toespraak van de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, uitgezonden op de Palestijnse staatstelevisie op 4 januari 2013.

De zogenaamd gematigde Abbas hield persoonlijk een toespraak om jodenmoordenaars en nazi-oorlogsmisdadigers te verdedigen.

Mahmoud Abbas:

"Op de verjaardag van Fatah vernieuwen wij de belofte aan onze gelukkige martelaren. Wij verbinden ons ertoe om verder te gaan op het pad van de martelaar, onze broeder Abu Ammar, en zijn kameraden en broeders, de leiders van strijdende facties – van alle martelaren.

Ik noem de martelaar Abu Jihad, Khalil Al-Wazir, de martelaar Abu Iyad, Salah Khalaf, de martelaar Abd Al-Fattah Hamoud, de martelaar Abu Ali Iyad, de martelaar Abu Sabri Saydam, de martelaar Abu Yousuf Al-Najjar, de martelaar Kamal Adwan, de martelaar Kamal Nasser, de martelaar Abu Al-Waleed Saa d Sael, de martelaar Faysal Al-Husseini, de martelaar Abu Al-Hol, de martelaar Abu Al-Moendhir, de martelaar Khaled Al-Hassan, de martelaar Sheik Ahmad Yassin, de martelaar Abd Al-Aziz Al-Rantissi, de martelaar Ismail Abu Shanab, de martelaar Fathi Shiqaqi, de martelaar George Habash, de martelaar Omar A-Qassem, de martelaar Sakhr Habash, de martelaar Suleiman Al-Najjar, de martelaar Bashir Al-Barghouthi, de martelaar Hani Al-Hassan, de martelaar Abu Ali Mustafa, de martelaar Abu Al-Abbas, de martelaar Samir Ghosheh, en de martelaar van vandaag, de martelaar van de Intifada, Abu Al-Abd Khattab. Allah zij genadig over hen allen.

Daarnaast waren er nog tienduizenden martelaren en helden. Hier moeten we denken aan de pioniers – de Grootmoefti van Palestina, Hajj Mohammed Amin Al-Husseini, evenals Ahmad Al-Shukeiri, de oprichter van de PLO, en Yahya Hamouda, het hoofd van het PLO Uitvoerend Orgaan. En laten wij niet vergeter de martelaar Izz al-Din al-Qassam, die ons leidde naar de opstand van 1936."

Achtergrond

De door Abbas vereerde terroristen hebben de moord op heel veel Israelische burgers op hun geweten.
Een dieptepunt is zijn lof voor de nazi-oorlogsmisdadiger de grootmoefti van Palestina, Mohammed Amin Al-Husseini. Dit was de eerste Palestijnse leider, door wiens religieus geinspireerde Jodenhaat het conflict begon. Hij organiseerde islamitische SS legereenheden. Hij was persoonlijk verantwoordelijk voor de dood van honderden Europese Joodse kinderen in de gaskamers. Hij maakte Arabische uitzendingen voor nazi radio Berlijn met oproepen om Joden te vermoorden, zoals in 1944:

"Dood de Joden waar je ze maar vinden kan. Dat is prijzenswaardig; voor Allah, de geschiedenis en onze religie."

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten