maandag 24 december 2012

Weekers kijkt naar status pro-Israëlstichtingen

 

Organisaties die zeggen voor het goede doel op te komen, mogen zeker kritisch aan de tand worden gevoeld. Deze aktie van Van Bommel lijkt echter puur ideologisch ingegeven. Talloze pro-Palestijnse groepen hebben niet alleen ANBI-status maar krijgen zelfs directe of indirecte overheidssubsidie om propaganda en leugens over Israel te verspreiden, en daar hoor je de SP niet over.

 

Wouter

______________

 

Weekers kijkt naar status pro-Israëlstichtingen

http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/weekers_kijkt_naar_status_pro_israelstichtingen_1_700965

20-12-2012 08:49 | Redactie politiek

DEN HAAG – Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) laat staatssecretaris Weekers (Financiën) kijken naar de ANBI-status van stichtingen als Christenen voor Israël.

Dat heeft de minister woensdag toegezegd aan SP-Kamerlid Van Bommel. Die stelde woensdag in het debat over de begroting van Buitenlandse Zaken dat de ANBI-status van organisaties als Christenen voor Israël en Shuva Israël Nederland moet worden ingetrokken omdat zij projecten in illegale Israëlische nederzettingen financieel zouden ondersteunen.

Van Bommel „probeert ons weer in een negatief daglicht te stellen”, aldus voorzitter Dick Schutte van Christenen voor Israël woensdagmiddag in een reactie. „Het enige dat wij doen, is mensen helpen. Of ze nu Jood zijn of Arabier en of ze nu in de gebieden wonen of niet.”

Hij noemde het „nogal tendentieus voor een politicus om alleen die humanitaire hulp te steunen die hem welgevallig is.”

Timmermans wilde woensdag niet specifiek op Christenen voor Israël of Shuva Israël Nederland ingaan. „Die organisaties hebben gewoon een rechtspositie en een relatie met de Belastingdienst.”

Hij stelde verder dat het „niet de bedoeling is dat de overheid indirect de verdere uitbouw van nederzettingen subsidieert of die uitbouw belastingvoordeel geeft.” Maar met organisaties „die actief zijn rond mensen en situaties die niet leiden tot uitbreidingen van nederzettingen, heb ik geen enkel probleem.”

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten