vrijdag 6 juli 2012

Protesten tegen vredesonderhandelingen met Israël

 

Dit nieuws ging afgelopen week aan de Nederlandse media voorbij. Ik heb zo'n vaag vermoeden, dat wanneer er protesten in Israel waren geweest tegen de onderhandelingen, dit wel op het nieuws was gekomen, vooral wanneer een paar extremisten daarbij anti-Palestijnse leuzen zouden hebben gescandeerd.

Iets anders wat aan de Nederlandse media voorbij ging, is het feit dat de Israelische ambassadeur in Cyprus vorige week van een energieconferentie op Cyprus werd weggestuurd omdat de Libanese afgevaardigde weigerde met hem in een ruimte te verkeren.

 

RP

----------- 

 

Protesten tegen vredesonderhandelingen met Israël

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=29690 

 

Zaterdag protesteerden Palestijnen in Ramallah tegen de geplande bijeenkomst van president Mahmoud Abbas met de Israëlische vicepremier Shaul Mofaz. Ongeveer tienduizend demonstranten verzamelden zich in het centrum van Ramallah. Zij probeerden het hoofdkwartier van hun regering te bereiken, maar zij werden tegengehouden door de veiligheidsdiensten die op gewelddadige wijze de demonstranten uiteen jaagden.

De demonstraties tegen het hervatten van de vredesonderhandelingen met Israël bleken succesvol; de bijeenkomst met Mofaz werd door de Palestijnse Autoriteit voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Hoewel de demonstranten hun aanvankelijke doel hadden bereikt, waren er op zondag opnieuw demonstraties. Dit keer gericht tegen het gewelddadige optreden van de Palestijnse politie. De Palestijnse politie reageerde hierop door nog meer geweld te gebruiken als op de dag daarvoor. Een Palestijnse journalist zei: "Het was nog erger dan gisteren. Onbegrijpelijk. Zij hebben gisteren een aantal meisjes geslagen en stonden daar gewoon bij te lachen."

Ondanks dat er verslaggevers aanwezig waren, was er nauwelijks sprake van berichtgeving in de internationale media. Dat zegt veel. Als Israël hardhandig optreedt tegen demonstranten wordt het in de media al gauw veroordeeld voor 'gebruik van buitensporig geweld'. Die veroordeling is vaak te bespeuren wanneer Israël optreedt tegen de wekelijkse gewelddadige demonstraties van Palestijnse en linksgeoriënteerde Israëli's bij het veiligheidshek. 

Ga naar IsraelToday.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten