maandag 7 mei 2012

Passagiers geschokt door treinaankondiging "Welkom op de trein naar Auschwitz, Joden uitstappen"

 

Een schokkend incident, dat me eerder was ontgaan. Het zijn extremisten, zal u wellicht zeggen, gekken heb je overal, maar ik heb de indruk dat er steeds meer van dit soort incidenten zijn. En ik kwam de laatste dagen ook wel weer heel erg veel reacties tegen op internet dat de Joden het alleenrecht op het slachtofferschap tijdens de oorlog menen te hebben, dat de Joden de herdenking willen gijzelen en naar hun hand zetten, dat ze eens een toontje lager moeten zingen, dat ze in Palestina nu zelf ook huishouden, dat we na 67 jaar ook wel wat meer aandacht mogen hebben voor de Duitse soldaten die ook maar hun plicht deden en eigenlijk gewoon goeie jongens waren, etc. Ik schrik er vooral van hoe veelvuldig Israel bij de discussie over de herdenking wordt betrokken, alsof het een ook maar enigszins met het ander in verhouding staat. Het heeft er alle schijn van dat we gretig iedere Joodse misstap aangrijpen om zelf maar wat minder slecht te lijken.

 

RP

---------

 

Passagiers geschokt door treinaankondiging “Welkom op de trein naar Auschwitz, Joden uitstappen”

http://joodsactueel.be/2012/05/03/joden-verzocht-om-uit-te-stappen-op-trein-brussel-namen/

Donderdag 3 Mei 2012 22:00

 

Commotie vandaag op de trein van 16:50 van Brussel naar Namen. Via het omroepsysteem krijgen de passagiers plots volgende mededeling te horen in het Frans: “Welkom op deze trein met bestemming Auschwitz, alle Joden worden verzocht om uit te stappen op de volgende stopplaats, station Buchenwald”. 

 

Nathalie C., een vrouw die op de trein zit post het verhaal via haar Blackberry direct op Facebook. Ze schrijft dat ze haast niet kan geloven wat ze net heeft gehoord. Ook de medepassagiers reageren geschokt. Een tijdje later verontschuldigt de conducteur zich via het omroepsysteem van de trein. 

 

De NMBS bevestigde het incident tegen de RTBF en beloofde een onderzoek in te stellen. Volgens de treinmaatschappij is de dader niet gekend en zou iemand er in geslaagd zijn in de cabine met de omroepinstallatie te geraken. Toen de conducteur weer terug was, bleek de vogel gevlogen, aldus de NMBS. Er zou ook een klacht worden neergelegd omdat het niet alleen gaat om antisemitisme maar ook om onrechtmatig gebruik van treinmateriaal.

Hieronder het relaas op Facebook:

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten