vrijdag 30 december 2011

Gescheiden bussen? Religieuze Apartheid op basis van sekse? (Dry Bones cartoon)

 

Het is een bekend fenomeen waar religies het maar moeilijk mee hebben: het zien van aantrekkelijke vrouwen kan bij mannen bepaalde gevoelens oproepen of ze afleiden van de zaken die er echt toe doen. En dat is zondig. Dus dat moeten we niet hebben. Vandaar de eisen dat vrouwen zich bedekken, en hoe conservatiever hoe bedekter de vrouw moet zijn. Dry Bones heeft er een oplossing voor bedacht, waarbij de vrouwen met rust worden gelaten.

 

RP

---------

 

 

Gescheiden bussen? Religieuze Apartheid op basis van sekse? Dry Bones heeft een oplossing [cartoon]

http://brabosh.com/2011/12/29/pqpct-fac/

DEC 29

Geplaatst door braboshDe laatste tijd is er in Israël nogal wat commotie gerezen omtrent de ultra-orthodoxe Joden die een vorm van Apartheid tussen mannen en vrouwen onderling willen handhaven en soms hardhandig hun eisen tot deze segregatie op basis van het geslacht willen afdwingen van de andere Joden. Maar geen nood, cartoonist Dry Bones, bijnaam van de Israëlische tekenaar Yaakov Kirschen, heeft al een oplossing in petto: waarom de vrouwen altijd laten opdraaien voor het feit dat (veel) mannen blijkbaar hun driften en lusten niet onder controle kunnen houden? Laat ons gewoon die seksueel gefrustreerde mannen een blinddoek voorbinden en klaar is Kees. 

 

Bij het plaatje. Geen grap! Ultra-Orthodoxe Joden – Bratslav Chasidim – hier op 7 september 2010 op Ben Goerion luchthaven, op weg van Tel Aviv, klaar om in te schepen en naar de Oekraïne te vliegen en er het Graf van Rabbijn Nachman te bezoeken. Om zich te behoeden voor de wellustige blikken en vormen van vrouwen die het niet zo nauw nemen met chassidische wetten en regels, hebben deze mannen met een sluier hun ogen afgedekt. Het kan natuurlijk ook zijn dat hun penis op hun voorhoofd groeit, maar dat is niet helemaal zeker. We zouden onder hun rokken moeten kijken om dat te weten te komen. In elk geval een verstandige oplossing van die mannen, als je ‘t mij vraagt!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten